PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352800
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Kogo widzielibyście w polskiej wersji serialu?
Ja widze to tak:
Rachel - M.Różczka lub K.Gruszka
Monica - A.Dygant
Phoebe - I.Ostrowska
Joey - B.Szyc
Chandler - B.Kasprzykowski
Ross - M.Dorociński

ocenił(a) serial na 10
krzysztofg84

Jeśli miała by powstać polska wersja to najlepiej bez takich gwiazdeczek. Lepiej sprawdziliby się jacyś nieznani aktorzy jak to było w pierwowzorze.

PS. Polska wersja już była i nazywała się Lokatorzy ;)

dezertx

Lokatorzy byli zrobieni na podstawie Man About the House

ocenił(a) serial na 10
krzysztofg84

Wiem. Chodzi mi o to, że z polskich sitcomów byli najbliżsi klimatem do Friendsów [przynajmniej pierwsze odcinki]

krzysztofg84

Z Twoich typów, moim zdaniem, najbardziej trafionym byłby Kasprzykowski jako Chandler. Myślę, że idealnie by się nadawał do tej roli :)

ocenił(a) serial na 10
Martin_Eden

Jak dla mnie również Lokatorzy byli taką mini-wersją przyjaciół i tak już nic lepszego nie stworzymy.
Mi Lokatorzy bardzo się podobali i uważam że jest to najlepszy polski serial komediowy po 89 roku, ale i tak większości się nie spodobał więc tym bardziej przeróbka Friends im by się nie odpowiadała.
Według mnie nie powinniśmy robić polskiej wersji Friends tylko zrobić co najwyżej serial o podobnej fabule do Przyjaciół, a nie kupować licencję tak jak to się ma z polską wersją Niani.

krzysztofg84

Tego się nie da zrobić z prostego względu, że polska rzeczywistość zupełnie nie przystaje do tej w jakiej żyją bohaterowie serialu. Powstałby jakiś robiony na siłę potworek, którego wszyscy mieliby dosyć po pierwszym sezonie.