HIMYM był i jest wielkim serialem, kocham go i nie mogę się doczekać nowego sezonu ale
przez wakacje zacząłem oglądać Przyjaciół, i jestem w końcówce 3 sezonu, i zauważyłem że
strasznie dużo wątków a nawet historii bohaterów jest podobny do tych z HIMYM, też to
wyłapaliście, jeśli tak to np, jakie?
no co ty? najpierw obejrzałem HIMYM, teraz Przyjaciół więc oglądając porównuję do HIMYM ale wiem że najpierw byli Przyjaciele;;) prosze......
też tak mialam, ale spójrz na to z tej z str że oba są w podobnej tematyce i oba mają pełno sezonów, więc wątki mają prawo się powtarzać. Choć momentami to denerwuje. Też oglądałam himym a w te wakacje friendsów.. Przyjaciele wyszły na prowadzenie po tych wakacjach chociażby dlatego, że wszystkie odcinki są komiczne, a himym w ostatnich sezonach słabnie. Chociażby ostatnie 4 odcinki 8 sezonu.. Nie bawią mnie jak te pierwsze. No.. i Ted i spółka to nie to samo co Chandler i reszta xD
całkowicie sie zgadzam, HIMYM oglądam już od dawna, a Friends zacząłem w wakacje, obecnie 3 sezon i już teraz są dla mnie lepsi Friends ;) Sam Barney nie pokona Chandlera i Joey'go ;)
Jest mnóstwo podobnych wątków. Sama jakiś czas temu próbowałam zebrać to wszystko do kupy. Zaczynając od ulubionego miejsca bohaterów dwóch seriali. W jednym, jak i w drugim przypadku jest to lokal, gdzie codziennie przesiadują. Motyw książki po której dziewczyny zmieniają swój stosunek do facetów. Ted z usposobienia przypomina mi trochę Rossa (oprócz tego wieczne problemy z kobietami itd.) Jak sobie coś przypomnę na pewno dopiszę.
Twórcy JPWM myśleli chyba, że jak stworzą coś podobnego do "Przyjaciół" to oglądalność będzie podobna. Tak naprawdę podobnych wątków jest mnóstwo i to strasznie wkurza. Oglądałem kilka odcinków "Jak poznałem waszą matkę" i zapamiętałem tylko takie podobieństwa:
1.Kawiarnia w której się spotykają;
2.Barney (czy jakoś tak) jest uosobieniem Joeya (podrywanie kobiet itp.);
3. Ted mózgowiec tak samo jak Ross;
4.Marshall i Lily = Monica i Chandler;
Więcej nie pamiętam...
pozdrawiam
Ile jeszcze będzie takich tematów? Czy wszystkim wam trzeba OSOBNO tłumaczyć, że podobieństwa wynikają z tego, że oba seriale mają tę samą reżyserkę - Pamelę Fryman?