PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352734
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

HIMYM był i jest wielkim serialem, kocham go i nie mogę się doczekać nowego sezonu ale
przez wakacje zacząłem oglądać Przyjaciół, i jestem w końcówce 3 sezonu, i zauważyłem że
strasznie dużo wątków a nawet historii bohaterów jest podobny do tych z HIMYM, też to
wyłapaliście, jeśli tak to np, jakie?

ocenił(a) serial na 10
oxyben

Rejczel umiera w 4. sezonie.

ocenił(a) serial na 10
oxyben

Chyba odwrotnie. HIMYM wystartował rok po zakończeniu "Przyjaciół".

Tomek K.

no co ty? najpierw obejrzałem HIMYM, teraz Przyjaciół więc oglądając porównuję do HIMYM ale wiem że najpierw byli Przyjaciele;;) prosze......

ocenił(a) serial na 10
oxyben

też tak mialam, ale spójrz na to z tej z str że oba są w podobnej tematyce i oba mają pełno sezonów, więc wątki mają prawo się powtarzać. Choć momentami to denerwuje. Też oglądałam himym a w te wakacje friendsów.. Przyjaciele wyszły na prowadzenie po tych wakacjach chociażby dlatego, że wszystkie odcinki są komiczne, a himym w ostatnich sezonach słabnie. Chociażby ostatnie 4 odcinki 8 sezonu.. Nie bawią mnie jak te pierwsze. No.. i Ted i spółka to nie to samo co Chandler i reszta xD

ocenił(a) serial na 10
wonderwalll

całkowicie sie zgadzam, HIMYM oglądam już od dawna, a Friends zacząłem w wakacje, obecnie 3 sezon i już teraz są dla mnie lepsi Friends ;) Sam Barney nie pokona Chandlera i Joey'go ;)

ocenił(a) serial na 9
oxyben

Nihil novi sub sole.

oxyben

Jest mnóstwo podobnych wątków. Sama jakiś czas temu próbowałam zebrać to wszystko do kupy. Zaczynając od ulubionego miejsca bohaterów dwóch seriali. W jednym, jak i w drugim przypadku jest to lokal, gdzie codziennie przesiadują. Motyw książki po której dziewczyny zmieniają swój stosunek do facetów. Ted z usposobienia przypomina mi trochę Rossa (oprócz tego wieczne problemy z kobietami itd.) Jak sobie coś przypomnę na pewno dopiszę.

ocenił(a) serial na 10
oxyben

Twórcy JPWM myśleli chyba, że jak stworzą coś podobnego do "Przyjaciół" to oglądalność będzie podobna. Tak naprawdę podobnych wątków jest mnóstwo i to strasznie wkurza. Oglądałem kilka odcinków "Jak poznałem waszą matkę" i zapamiętałem tylko takie podobieństwa:
1.Kawiarnia w której się spotykają;
2.Barney (czy jakoś tak) jest uosobieniem Joeya (podrywanie kobiet itp.);
3. Ted mózgowiec tak samo jak Ross;
4.Marshall i Lily = Monica i Chandler;
Więcej nie pamiętam...
pozdrawiam

użytkownik usunięty
oxyben

Ile jeszcze będzie takich tematów? Czy wszystkim wam trzeba OSOBNO tłumaczyć, że podobieństwa wynikają z tego, że oba seriale mają tę samą reżyserkę - Pamelę Fryman?

użytkownik usunięty

Poza tym, w HIMYM jest także producentką wykonawczą.