PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 354 tys. ocen
8,2 10 1 353985
8,6 47 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Ten serial nie tylko mnie śmieszył, ale i wzruszał. Pomimo ze przyjaciele to 22 minuty humoru z najwyższej półki to pojawiało sie tam miejsce na głębsze treści. Co jest załusgą świetnych zresztą aktorów. Każdy z nich uosabia pewne stereotypy człowieka które są przez nich eksponowane do bólu. np. Chandler i jego sarkazm sposobem na życie. Myślę że ten serial abstrahując od popularności jest dalej niedoceniany. Swoją spontanicznością powoduje że ja mogę oglądać jeden odcinek odkrywając ciągle coś nowego w tym fenomenie. To był jedyny taki serial bo ideału sie nie przeskoczy.

ocenił(a) serial na 10
nerowing

Dokładnie, to jest jedyny serial, który rozbawiał mnie do łez albo wzruszał za każdym razem kiedy katowałem wszystkie sezony po kolei po kilka razy. Dla mnie nie było, nie ma i nie będzie lepszego sitcomu niż "Friends"

nerowing

No wlasnie "Każdy z nich uosabia pewne stereotypy człowieka które są przez nich eksponowane do bólu" - cenna uwaga. Kazda postac ma swoj wlasny wyrysowany charakter, ktory przedstawia nam sie w zyciu codziennym, a dolaczona do tego lekka groteskowosc sprawdza sie, ujmuje.

A niedawno obejrzalem na jutubie ostatni odcinek, ostatniej serii, poniewaz bylem ciekawy zakonczenia, no i powiem szerze, ze koncowa scena chwyta za gardlo. Szkoda, ze odcinki zakonczyly sie, ale nic nie moze trwac przeciez wiecznie, w koncu i tak nagrywali to cale 10 lat. Takiego serialu juz nie bedzie.

ocenił(a) serial na 10
nerowing

Super, naprawdę chyba nigdy mi się nie znudzi.
A najbardziej lubię odcinek jak Joey kupił kurczaka i kaczkę Chandlerowi:):)
Serial jest naprawde genialny i wydaje mi sie że nawet jakby chciano nakręcić polską wersję to nie ma szans, nie da się dorównać oryginałowi.