PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 356 tys. ocen
8,2 10 1 355646
8,4 49 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Który odcinek był według was najfajniejszy???

sylwia12345

ross dowiaduje się ze monika i chandler sa razem :)

użytkownik usunięty
sylwia12345

Chyba odcinek czwartego sezonu (zresztą pierwszy jaki w życiu zobaczyłem) w którym chandler i joey rywalizują z monicą i rachel w grze "kto kogo zna lepiej" :)

użytkownik usunięty

Mrs. Chanandler Bong <3 :)))

ocenił(a) serial na 7

Odcinek w którym po tym jak Janice pojawia się przy Chandlerze on udaje że jest przenoszony do Jemenu :D wtedy Joey mówi "Jemen -brzmi jak prawdziwy kraj "

sylwia12345

Ten, w którym wszyscy się dowiadują o Monice i Chandlerze
i Ten, w którym Joey traci ubezpieczenie ^^ "Heeeeey Timmy"

eEn

Jeszcze dorzuce troche offtopu. Jestem na świeżo po obejrzeniu całości HIMYM, The Big Bang Theory, jakiś czas temu oglądałem też ponownie Two And A Half Men no i Friends (wszystkie te serialy już kilkakrotnie w całości obejrzałem) i mogę obiektywnie stwierdzić, że jednak Przyjaciele mają to COŚ. Serial niby sporo przecież starszy od tych, bo z lat 90-tych, ale humor naprawdę pierwsza klasa i zdecydowanie wyprzedza swoje czasy.

Oczywiście HIMYM, TBBT, TAAHM też uwielbiam, przynajmniej wiekszosc sezonów, ale nie spodziewałem się, że pomimo upływu lat humor Friends prześcignie to wszystko.

ocenił(a) serial na 10
sylwia12345

Jak Chandler będąc w Tulsie dowiaduje się, że Monica poznała najzabawniejszego człowieka na świecie. W nim była też męska niańka u Rossa i Rachel :)

ocenił(a) serial na 10
sylwia12345

Ross idzie sie opalac na solarium

de_margo

O to mogę oglądać non stop.

I jeszcze odcinek o brudnej dziewczynie - mega bajzelek oraz ten, w którym Phoebe poznaje rodziców Mika

ocenił(a) serial na 10
Asylynn

tak fakt te tez sa mega :D jeszcze sobie przypomniałam że smiszny odcinek byl gdy Ross wybielił sobie zęby :P

de_margo

Albo scena z przepołowiona na pół kanapą, którą chciał zwrócić:)))

Kocham ten serial

ocenił(a) serial na 9
sylwia12345

Gra "kto kogo zna lepiej", świąteczny pancernik albo ten, jak Joey i Chandler kupili sobie fotele i przez kilka dni w ogóle z nich nie wstawali :D

ocenił(a) serial na 10
sylwia12345

http://www.youtube.com/watch?v=tlBh82TFn0Q ulubiona scena :D

ocenił(a) serial na 10
sylwia12345

Ja uwielbiam wszystkie odcinki ze wspomnieniami z młodości (pulchniutka Monika była urocza :))

Pytanie ktore nie daje mi spokoju: jaką pracę wykonywał Chandler? I kim był z zawodu, skoro studiował razem z Rossem, a ten był paleontologiem?

ocenił(a) serial na 10
umberella

oni chyba tylko mieszkali ze soba na studiach i chodzili do jednej szkoły nie studiowali tego samego, zreszta u nich moze to wygladac całkiem inaczej :P a poza tym w odcinkach znalazłam juz sporo takich rozbieżności :)

ocenił(a) serial na 10
de_margo

Jakie rozbieżności jeszcze znalazłeś? Ja w filmach nie lubię takich nieścisłości, ale w ten serial jestem taka zapatrzona, że nawet jak teraz myślę to nic nie przychodzi mi do głowy.

ocenił(a) serial na 10
umberella

np: Monika odbeira suknie ślubną Emilly a na ślubie sukienka jej jest całkowicie inna.

zarówno Joey i Pheebe mówią że nigdy nie byli w poważnym związku gdy tak naprawdę Joey był z Angela Delveccio (czy jakos tak) przez trzy lata zaś Pheebe zamieszkała z tym policjanetem co potem zabił ptaka

w momencie gdy Monika i Chandler są na weselu Rossa i mają się ze sobą przespać Chandler mówi, że był wcześniej z 4 kobietami a w samym serialu można ich naliczyć

gdy Janice w jednym odcinku pyta czy ktos z kimś się "prawie" przespał pokazane jest wspomnienie gdy Reachel w ogóle nie poznaje Chendlera w barze a przecież on razem z Rossem studiowali i przychodzili do niego do domu na świeto dziękczynienia

W serii piątej przyjaciele wspominają swoje wypadki ze świętem Dziękczynienia Reachel opowiada że Monika schudła dlatego że Cheandler jej to wytknał a w seri 2 gdy pokazane jest wideo z balu dziewczyn Cheandler jest zdziwiony rozmiarami kostiumu i mówi że służył chyba do zakrycia Connecticut. Przecież wiedział że była gruba.

Takie przykłady mi się przypomniały :D

ocenił(a) serial na 10
de_margo

No dobra, masz rację :) Ale to i tak nic nie ujmuje temu serialowi.

sylwia12345

Strasznie trudno wybrać 1... :P

Sezon 5 odc 14 "The One Where Everybody Finds Out" - mój numer 1 chyba :)

Ale muszę jeszcze dodać:

Sezon 6 odc 25 "The One with the Proposal (2)" :)

No i sezon 10 - odcinek finałowy.... :)

W ogóle większość odcinków była MEGA, także ciężko zrobić selekcję :)

ocenił(a) serial na 10
warren2

Odcinek "Kto kogo zna lepiej" chyba najlepszy odcinek, chociaż jak tak Was czytam to chyba wszystkie są ZAJEBISTE :))))

Obejrzałam wszystkie sezonu już chyba ze 20 razy.... w kółko. na doła, na poprawienie samopoczucia, mogę ich oglądać cały czas... jak mnie najdzie ochota :) Są tak kochani :))))))

To troszkę strasznie zabrzmi ale nie wyobrażam sobie życia bez nich :)))

Oglądam różne serialne od teorii Wielkiego podrywu , jak poznałem Waszą matkę ..... ale i tak zawsze na końcu wracam do FRIENDSów :)))))))))))

ocenił(a) serial na 10
Grisham2

Ja też zauważyłam, że Przyjaciele poprawiają mi humor, wystarczy jeden odcinek (20min!!!!!), a już mam świetny nastrój i energię na cały dzień.

ocenił(a) serial na 10
sylwia12345

a moze powiecie której sceny najbardziej nie lubicie :D?

ocenił(a) serial na 10
de_margo

ooo kurcze, nie wiem :))) nie przychodzi mi żadna myśl :) mam tylko dobre sceny w głowie :))))))))

ocenił(a) serial na 10
sylwia12345

Mój ulubiony odcinek to ten w którym Joey mówił po francusku

Sagemik

"a moze powiecie której sceny najbardziej nie lubicie :D?"

Ja nie lubię ostatniego odcinka 10 sezonu ale tylko dlatego że ... to był ostatni odcinek kończący serial.

A Tak serio to pierwszy sezon w porównaniu do pozostałych wypada średniawo bynajmniej w moim odczuciu. Wiadomo serial się dopiero rozkręcał i z perspektywy czasu widać ogromna różnicę w grze aktorskiej wszystkich bohaterów serialu.W pierwszym sezonie chyba jeszcze nie mieli pomysłu na swoje role dopiero próbowali odnależć się w swoich rolach.Co nie zmienia faktu ze ma on swój urok zwłaszcza pamiętna kultowa scena z wejściem Rachel w sukni ślubnej do "Central Perk" po tym jak Ross mówi że chce się znowu ożenić :)))))

ocenił(a) serial na 9
AlojzyBe

Lubie sceny Rachel z Rossem szczegolnie jak byli razem. Podobal mi sie odcinek w ktorym Ross dowiedzial sie ze Rachel "lubi go". Scenka z telefonem:)

ocenił(a) serial na 10
AlojzyBe

Jak dla mnie właśnie pierwszy sezon wydaje się najlepszy, bardziej klimatyczny, z naprawdę świetnymi dialogami. Ulubione sceny to: gdy Chandler pali w biurze, rozmowa o seksie i porównywanie do komika i Pink Floyd (?chyba), pierwsza scena sezonu.

ocenił(a) serial na 10
sylwia12345

Moim ulubionym odcinkiem jest "The one where no one's ready" odcinek 2 sezon 3. Za każdym razem śmieję się w głos z Chandlera i Joey'a kłócących się o fotel, Monici zostawiąjącej "luźną" wiadomość Richardowi i Rossa, który stara się ich wszystkich ogarnąć :)

ocenił(a) serial na 10
coco_ww_

To też mój ulubiony odcinek, niesamowite jest to, że cała akcja toczy się w jednym pomieszczeniu :D Kolejnym ulubionym odcinkiem jest The One In Massapequa - ten z Parkerem i przemówieniem Moniki.
A najlepszy z najlepszych to - The One with All the Resolutions - z nieżartującym Chandlerem i skórzanymi spodniami Rossa. Rossowi zresztą nigdy nie wychodziło na dobre "poprawianie" wizerunku - wybielanie zębów, opalanie natryskowe czy też nowy różowy sweterek :D

ocenił(a) serial na 10
lolafasola

I kolczyk w uchu! :)

sylwia12345

Ten w którym wszyscy dowiadują się o Monice i Chandlerze lub finałowy odcinek. Trudno się zdecydować.