PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 356 tys. ocen
8,2 10 1 355725
8,4 49 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Przypomniał mi się pewien fragment serialu ,w którym Joey lub Chandler mówili coś o Joannie Krupie...nie wiem...coś o okładce z nią ,nie pamiętam już dokładnie. Wiecie ktory to był odcinek ?

ocenił(a) serial na 10
aneta99_7

nie wiem w którym, ale też nie byłabym taka pewna czy w oryginale Chandler rzeczywiście tak mówi. Polski tłumacz zmienia wiele wymienianych przez bohaterów nazwisk, żeby były rozumiane, znane Polakom. Tak samo jak Rachel w którymś tam odcinku wymieniała kogo jej przypomina Ross, mówiła o kimś nam raczej nieznanym, a przetłumaczyli tą osobę na Bogusława Kaczyńskiego, o którym Rachel oczywiście nie wspomniała ani słowa.

Bardziej bym uwierzyła, że to było autentyczne gdyby mówił o Anji Rubik, ona rzeczywiście jest jedną z najbardziej znanych modelek.

ocenił(a) serial na 9
googaify

Tez sie nad tym zastanawialam ze raczej to bylo przetlumaczenie pod jezyk polski...w oryginale to byl chyba Alan Alda. Kojarza mi sie tylko Elle McPherson (ze niby chlopaki wyobrazaja ja sobie podczas sexu:) i Gill Goodacer (odcinek z zaciemnieniem)

myszowatek81

Ale właśnie w oryginale było słuchać jak Chandler lub Joey mówi : Johanna Krupa (amerykańskim akcentem)

aneta99_7

nie pamietam nic takiego.. nie pamietasz moze wiecej szczegolow z tego odcinka? np. kto z kim wtedy byl?

ocenił(a) serial na 10
friends88

byla min. anna kurnikova ale krupy tez nie kojarze. przychylam sie do pytania powyzej

satie333

Hmm..napisałabym Wam więcej ,ale kurcze..właśnie nie mogę sobie przypomnieć jakie to były okoliczności i mniej więcej z czym był związany odcinek. To na pewno był sezon ,w którym Chandler jeszcze mieszkał z Joey'em. Wydaje mi się ,że gdzieś w tych pierwszych sezonach 1-3 ,ale nie dam sobie palca uciąć;p
Tak mi się jakoś skojarzyła ta scena ,ale wiem że na pewno była mowa o Krupie.

ocenił(a) serial na 9
aneta99_7

Ostatnio (jako lekko uzalezniona od Friendsow) chyba przekroczylam magicza liczbe 25 w ogladaniu wszystkich sezonow, odcinek po odcinku z angielskimi napisami i nic takiego nigdy nie wylapalam...dlatego mnie to trapi gdyz na samym poczatku czytalam bardzo uwaznie wszystko bo duzo jest uncut'ow wiec napewno bym zapamietala taki polski (choc nie koniecznie) akcent...ale moze sie kurcze myle:):) Pozdro

myszowatek81

ja pamiętam tylko dowcip o najechaniu na Polskę, gdzieś z początku serii