PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352773
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

ale pozycja tego kultowego serialu to straszna kpina. Szczególnie jak patrzę na pierwszą
dziesiątkę rankingu gdzie kręcą się jeszcze świeże pozycje, a dla najlepszego serialu
komediowego w historii miejsca nie ma.

neo_angin

W sumie też aż w głowie mi się nie mieści dlaczego ten serial jest tak nisko...są co prawda jak wszędzie niedociągnięcia, słabsze momenty...ale jak zostało już wspomniane jest to kultowa pozycja i chociaż minimalnie wyżej cenię HIMYM to ten serial powinien mieć notę zbliżoną.
Mając średnią 7.8 oznacza to, że kilkuset porypańców musiało dać poniżej 3-4 a to już się w głowie nie mieści bo serial w najgorszym razie zasługuje na 7-8 niezależnie od gustów. I podobnie jak kolegę wyżej rankingi średnio mnie ruszają, ale to już jest przegięcie...

ocenił(a) serial na 10
NotoriousBG

Bo to multikonta są. Bardzo łatwo jest manipulować rankingiem zakładając przynajmniej jedno konto codziennie, a co dopiero 30 000 w ciągu pół roku... bo przypuszczam, że mniej więcej tyle ich powstało w celu strącenia "Przyjaciół" z rankingu. Od dawien dawna serial cieszył się pierwszym miejscem w rankingu seriali do czasów zeszłego roku, gdzie na początku spadł na 4 miejsce. Pozostawał tam przez jakiś czas, a potem zaczął spadać. Silnie trzymał się pierwszej 30, a potem już na dobre wypadł z pierwszej, a następnie z drugiej setki. Warto dodać, że serial utrzymywał stałą średnią i o ile pamiętam wynosiła chyba 8,6, a liczba głosów nie przekraczała 60 000. Obecna liczba głosów wynosi niecałe 115 000, a w największej światowej bazie danych, serial ma 118 000 głosów. Dla mnie to troszkę dziwne. Friends to nie jedyna ofiara multikont. Gotowe na wszystko zajmowały miejsce w pierwszej trzydziestce, a następnie weszły na 5 miejsce, na którym utrzymywały się jakiś czas. Kiedy Friends zaczęło spadać, zaczęły spadać i GNW. I towarzyszyły Przyjaciołom do teraz. Zajmują podobne miejsce w rankingu. Ostatnio zauważyłem, że nieschodząca nigdy dotąd poza granice pierwszej piątki, Audrey Hepburn, w przeciągu kilku dni wyszła z pierwszej 10 najlepszych aktorek, z której tak szybko w tak krótkim czasie (może tydzień) przy normalnych warunkach nie da się wyjść.

Kiedyś na tym forum prowadziłem krótką kronikę chyba codziennie, czy co ileś tam, spisując liczbę głosów i spadek Przyjaciół w rankingu. Jak się komuś chce, to może poszukać, ja szukałem, ale tylko tak powierzchownie, bo nie mam za bardzo czasu ;)

ocenił(a) serial na 10
patrykDJ2009

Ten ranking to wielka manipulacja. Też pamiętam że Przyjaciele kiedyś brylowali w rankingu, od niedawna zacząłem oglądać ten serial od początku i byłem przekonany że są w czołówce rankingu a tu 219. To kpina jakich na filmwebie znajdziemy o wiele więcej ale nie ma się czym przejmować. Trzeba się cieszyć fenomenem tego serialu :)

a tej kroniki poszukam i zobaczę tą tendencje spadkową friendsów ;-)

ocenił(a) serial na 10
jules

Dokładnie, nie zwracam uwagi na rankingi, ale to na którym miejscu znajdują się przyjaciele jest żałosne. Oglądam także HIMYM i bardzo lubię ten serial, ale nie oszukujmy się, że wiele motywów jest wzorowanych na Friendsach. Więc jakim cudem HIMYM znajduje się na 3 miejscu?
No i nie zapominajmy, że Przyjaciele to jeden z nielicznych seriali który trzyma poziom w każdym sezonie, a nie robienie kolejnych coraz słabszych, aby tylko zarobić. Tutaj każdy sezon jest tak samo dobry. :))

ocenił(a) serial na 10
dominika1301

Nie oglądam HIMYM ale już gdzieś czytałem że niektóre motywy są wzorowane na Friendsach, ale ranking to tylko ranking...
Przyjaciele są najlepsi i chciałbym doczekać się jeszcze jakiegoś serialu na takim poziomie :)

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
patrykDJ2009

Może redakcja i programiści Filmwebu powinni na bieżąco monitorować konta i takie na które nikt nie wchodzi przez 3 miesiące, czy takie które po założeniu nie były już używane powinny być usuwane i wszystkie ich głosy kasowane z wszelakich rankingów! Wtedy wszyscy zobaczyliby co by się działo z wszystkimi możliwymi rankingami!

ocenił(a) serial na 10
Biniek90

Kiedyś na forum była o tym mowa ale nikt z góry nie odpowiedział, więc temat ucichł i nie sądze by ktoś się tym teraz zainteresował...

ocenił(a) serial na 10
jules

Może trzeba zorganizować jakąś akcję mailową! Jak "ci z góry" dostaną po 500 maili każdy to może się zastanowią nad tym dwa, albo trzy razy! ;)

ocenił(a) serial na 10
Biniek90

Znam już trochę ten portal i uwierz mi, że to może się na niewiele zdać. Na początku olewali by Cię a potem (być może nie mówie że na pewno:) dostał byś jakąś odpowiedź, ale tylko na odczepnego, ale nie zniechęcam Cie
Do odważnych świat należy :)

patrykDJ2009

"w największej światowej bazie danych" serial ma ocene 8.9, więc 7.8 tutaj to jakaś kpina jest. Wyżej są jakieś seriale które mają po 400 głosów.

Co do tego że wszystkie sezony były tak samo udane to się nie zgodze, bo moim zdaniem 1 sezon bije na głowe wszsytkie inne, ale trzeba przyznać że wszystkie trzymają poziom:)

ocenił(a) serial na 10
sq9onh

Ja się akurat nie zgadzam, że 1 sezon bije wszystkie inne na głowę. Uważam, że akurat 1 seria była najsłabsza i nie posiadała aż tak dobrego humoru jak pozostałe sezony. Nie zmienia to jednak faktu, że była ona nadal bardzo dobra.
A co do rankingu to absolutnie się zgadzam, że jest on nieporozumieniem. Według mnie "Przyjaciele" powinni się znajdować co najmniej w pierwszej piątce. Pamiętam jak kiedyś przez dłuższy okres czasu "Friendsi" mieli średnią 8,9 i zajmowali pierwsze miejsce w rankingu, a potem przez dłuższy czas czwarte. Ale to co się obecnie dzieje z tym rankingiem pozostawię bez komentarza. Po za tym ja już od dłuższego czasu nie patrzę na te filmwebowskie oceny. Szkoda tylko, że tak dobry serial znajduje się na tak oddalonym miejscu z powodu grupy trolli.

ocenił(a) serial na 10
neo_angin

wlasnie sobie przegladalam z ciekawosci top 100 seriali i co widze? Dragon ball, kucyki pony... nie wiem czy smiac sie czy plakac. Utwierdzilam sie w swoim przekonaniu ze 90% uzytkownikow filmwebu znajduje sie w przedziale wiekowym 8-15 i pewnie nie widzieli ani jednego odcinka przyjaciol

ocenił(a) serial na 10
_lola_

Ten ranking nie ma sensu jak z jednego kompa można kilka kont założyć. Dragon Ball proszę mi w to nie mieszać !

_lola_

ja mam 18 lat i nadal sobie cenie DB :D wielu jest fanatyków tego anime, którzy nawet sa starsi ode mnie... wiec tego raczej nie ma się co czepiać, a kucyki pony to juz faktyczne przegięcie - to juz raczej jest robione dla jaj ;/ a wracając do tematu, srednia jest taka niska bo ten serial leci w TV na dość dostępnych dla wszystkich programach, wiec dużo jest takich osob co obejrzało sobie gdzies z 5 odc. (jak dobrze pojdzie) ze średnia uwaga i daje słabe oceny ;/ HIMYM ma ten plus ze leci na CC, gdzie nie wszysycy maja dostep, a zwlaszcza ci ktorzy sa strasznie złośliwi i dają czemu popadnie jak najsłabsze oceny... no a multikonta to juz druga sprawa