PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 353 tys. ocen
8,2 10 1 352773
8,6 43 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

Friends to chyba najbardziej kultowy serial w historii, a ma 206 miejsce! ten serial powinien być w 1 piątce najlepszych! nie wierzę, że jakieś głupie mangi czy Plotkara są lepsze od Przyjaciół! :/ kolejny przykład, jak czasami TOP 100 jest beznadziejne.

kropkaaa

Zgadzam sie z Toba. Ten serial nie pobije żadnego innego według mnie. Oglądalam juz wszystkie 10 sezonów pare razy i za każdym razem nie rozśmiesza do łez :) :) Powinien być w pierwszej piątce. No ale wychodzą coraz to nowsze seriale i ludzie zapominają o naszych dawnych , cudownych "przyjacielach" .

ocenił(a) serial na 9
kropkaaa

Nie powinieneś tak mówić, niektóre "mangi", jak to nazywasz(choć tak naprawdę mangę się czyta, a ogląda anime) są o kilka klas wyżej niż większość z niniejszego top 100, a bytują na miejscach poniżej 200. Osobiście, też bulwersuje mnie fakt, że "Przyjaciele" nie są w top100 (według mnie spokojnie powinni się plasować w pierwszej 20). Jest to serial ponad przeciętny, no i kultowy.

PS Z bardziej ludzkich anime(tzn. nie Dragon Ball, Naruto czy Bleach) to polecam Ci "Mushishi", które powinno piastować miejsce w top5(chyba kiedyś nawet piastowało)

ocenił(a) serial na 10
budka_z_napojami

Gdyby FilmWeb skasował konta-widma, które celowo zaniżają, lub zawyżają oceny "Friends" pewnie wróciliby na swoje stare, czwarte miejsce w rankingu.

A tak, idioci zaniżyli mu ocenę z 8,6 na 7,9 i spadek o 200 pozycji w pół roku. :P

Juby_

Jeszcze "Przyjaciele" wrócą na swoje miejsce ;). Kiedyś jakieś chore dzieci wywinęły taki numer z "Pulp Fiction". O ile dobrze pamiętam, to dopiero w tamtym roku wrócił do pierwszej dziesiątki.

ocenił(a) serial na 10
Goku

Powinny być na 1 miejscu.
Wiele jest ludzi co ogląda po parę odcinków dziennie.
Powiedzcie, czy ktoś może nie lubić tej 6 ?
Wszystkie inne nawet nie można porównać z Przyjaciółmi.

ocenił(a) serial na 10
ChylinskaFan

Zgadzam się w 100%. Ja oglądałam dopiero od 6 sezonu niestety ale od razu się w nim zakochałam. Powinien być na 1 miejscu to pewne.

Kalosz_fw

jest to jedyny film który przez całe 10 sezonów utrzymał swój fason, jest tak samo interesujący i śmieszny. Zauważcie że większość filmów robi jeden albo góra 5 sezonów dobrych a potem coś się wypala, ale nie tu. Za samo to zasługuje na miejsce w top3 (dla mnie 1, bo nie potrafię wymienić innego takiego). Nie wiem czy wy też tak macie ale Przyjaciele zawsze potrafią poprawić mi humor:)

kropkaaa

Jeszcze kilka miesięcy temu byli na 1.

kropkaaa

Zgadzam się widziałam 3 sezony Plotkary i uważam, że skoro taki serial zalazł się w Top 100 to Przyjaciele powinni być na 1 miejscu! Wystarczy spojrzeć na nagrody, które zdobyli Przyjaciele! Wiele seriali z Top 100 nie zdobyło tylu, a sława tych seriali nie rozszerzyła się na cały świat! Bez urazy dla fanów ,,Notatnik śmierci" lub ,,Spartakus: Bogowie areny" ale Przyjaciele powinni zastąpić miejsce tych seriali.

ocenił(a) serial na 10
kate96

Nie należy się głównie kierować nagrodami bo to czysta komercja. Dany serial/film należy samemu obejrzeć do końca nie kierując się ocenami na FW. Są tu takie dzieci, które tworzą kilkanaście kont żeby tylko danemu obrazowi zaszkodzić. Przecież Przyjaciele byli przez moment na 1 miejscu, a miesiąc później wypadli z 100, a potem nawet z 200. Żeby w takim tempie spaść to trzeba naprawdę się postarać z dawaniem 1/10. Wystarczy popatrzeć na oceny innych (tych co widać) to są w większości oceny minimum 8/10. Wiele jest takich przypadków.

ocenił(a) serial na 10
kropkaaa

właśnie specjalnie otworzyłam tą stronę żeby dodać posta o podobnej treści, jak zauważyłam, że w top 100 nie ma przyjaciół!!! to jest jakiś absurd. miejsce w pierwszej piątce powinno być na pewno, ale tam są jakieś kompanie braci i inne nowe seriale... chyba ktoś naprawdę spaczony nie śmieje się z tego serialu. no chyba, że ktoś ocenia serial po 1 odcinku widzianym na tvn 7...

ocenił(a) serial na 10
kropkaaa

Główny powód spadku Friends to "Jak poznałem waszą matkę".

ocenił(a) serial na 10
dezertx

Główny powód spadku Friends to nie "Jak poznałem waszą matkę" tylko zmiana systemu oceniania.
Zauważcie, że np. "Gra o tron" ma 1759 głosów a jest na 7 miejscu... dla porównania Friends ma ponad 83 tysiące
kolejny przykład to "Breaking Bad" który ma 5796 i jest na 11 miejscu .. spartacus to samo ...

Jeśli administracja FilmWeb'u nie zmieni skali oceniania na starą, to można zapomnieć iż Friends będą w pierwszej 100 ..

ocenił(a) serial na 10
kropkaaa

Nie zamierzam się tym przejmować. Friends to jedyny serial, który oglądam ciągle. Seria po serii albo na chybił-trafił. Nie sądzę, że jest w stanie kiedykolwiek mi się znudzić i nie sądzę, że powstanie coś, co utrafi w moje upodobania i poczucie humoru lepiej.
Z resztą mam wrażenie że my wszyscy w tym wątku i tak wiemy, na którym miejscu Friendsi są rzeczywiście. Ha.

ocenił(a) serial na 10
Ohaminus

a ja wam powiem, ze wali mnie to miejsce w rankingu, bo wiem swoje ( czyli to, co kilku przedmowcow juz napisalo)

-jesli chodzi o " jak poznalem wasza matke", to na poczatku draznily mnie motywy zerżniete z friends, mam ich cala liste, ale im bardziej ten serial sie rozwija, im pozniejsze sezony, tym bardziej idzie swoja droga, zyje swoim zyciem, zaczyna miec swoj odrebny klimat. i lubie go :)

- wracajac do meritum, czyli dziwacznego systemu klasyfikacji, to wkurza mnie to bardzo przy okazji nowych filmow- nie jestem pewna, czy moge polegac na ocenie z fw, przyklad ( jeden z wielu) :

REJS ma 7,7 a sala samobójców 7,8 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a kevin sam w domu tyllko 7,1 :( ( z kevinem to maly zarcik, ale w koncu co roku "leci" ;))

-mysle, ze jest kilka powodow - duzo osob obniza noty " kultowym" z bardzo roznych powodow ( temat rzeka). sporo osob - jak np. ja w ogole nie oglada badziewia*, bo szkoda czasu, a jak niechcacy obejrzą, to nie chce im sie nawet kliknac, zeby dac im 2 czy 3, wiec te filmy maja tylko oceny od wielbicieli, w przeciwienstwie do naprawde dobych filmow, czy seriali, ktore maja gdzies ćwierć lub wiecej ocen typu 1/10 od hejtersow.

przykre to, ale trudno. nie widze rozwiazania innego, niz opierac sie na wlasnym guscie, intuicji i rozumie :)

* tak, wiem, czasem ogladam badziewie:P

ocenił(a) serial na 8
kropkaaa

Najpierw zapoznaj się z pojęciem manga, bo na pewno to nie ma to nic wspólnego z kinematografią. Może poza tym, że często się je adaptuje.
Teraz powiedz czy oglądałeś jakiekolwiek tytuł anime z tej 'chorej topki'?

kropkaaa

jeszcze w zeszlym roku ten serial byl na pierwszym miejscu, potem ustapil, ale twardo utrzymywal sie w pierwszej trojce, jak dzis zobaczylem, ze obecnie jest na 220 miejscu to myslalem, ze zejde, durna banda trolli zaniza oceny, to jest chore, zeby tak kultowy serial nie byl w pierwszej dziesiatce, glupie trolle zniszczyly mu pozycje tak samo jak "Married with Children", no cuz nam pozostaje ubolewac, admini niewiele moga zrobic w tej sytuacji, a my juz tym bardziej...

Pershing123

Myślę, że przyczyny tego są dwie: system oceniania, co wg. mnie tylko filmy z min. 50k ilością ocen powinny znajdować się w top 100, a drugi powód, że puścili na tvn7 i znudzona bezgustownia latając po kanałach zatrzymała się na tvn7 akurat na naszych faworytach po czy po 10 minutach (nie odcinkach), dalej znudzona swoim życiem poszła na komputer i wlepiła 1/10.

ocenił(a) serial na 9
JacQu

Wiekszosc ocen ( ostatnio ) jest o d.pe potłuc .Przyjaciele są przyjaciółmi nikt i nic ich nie zastąpi .Zawsze number one