PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110996}

Ptaki ciernistych krzewów

The Thorn Birds
1983
7,4 7,0 tys. ocen
7,4 10 1 7047
Ptaki ciernistych krzewów
powrót do forum serialu Ptaki ciernistych krzewów

4 odcinki?

ocenił(a) serial na 10

Dlaczego na większości forach piszą, że były 4 odcinki jak w rzeczywistości było ich chyba z 10 jak nie więcej...?
Ma ktoś może pojęcie gdzie można kupić ten film na dvd?

ocenił(a) serial na 8
DALIA_22

W USA serial miał 4 odcinki po prawie 2 godziny każdy , w Polsce serial został podzielony na 8 odcinków + 2 dodatkowe , pt. PTAKI CIERNISTYCH KRZEWÓW STRACONE LATA ( W USA tej części nie dzielono na odcinki).
Druga część serialu dostępna jest prawdopodobnie na allegro , można ją ( jak również i pierwszą) także pobrać z serwisów chomikuj.pl , radsphire lub za pomocą , np.programu ARES

ocenił(a) serial na 10
otma_x1917

Dzięki za odpowiedź.Co do ściągania to wiem , że można ale jestem zwolenniczką kupowania orginalnych płyt jeżeli ocenie coś na 10.Poprostu chciałabym mieć płytki, jednak zdobycie ich nie bedzie takie łatwe są w sprzedaży na allegro ale używane i strsznie drogie.Drugiej części "PCK-stracone lata" nie oglądałam jednak w pierwszej się zakochałam :).Czy druga jest warta oglądnięcia?

ocenił(a) serial na 8
DALIA_22

Moim zdaniem jeśli ktoś oglądał pierwszą część i ewentualnie czytał książkę , oglądanie 2 części szczerze odradzam. "Stracone lata" wg mnie są zaprzeczeniem części pierwszej , z dialogów Ralpha i kardynała di Contini-Verchese wynika , że się szczerze nie cierpią , nagle nie wiadomo skąd pojawia się Luke i porywa syna Meggie i Ralpha , Frank umiera na zapalenie płuc , a Jack i Bob walczą na wojnie. Druga część nie ma nic wspólnego z pierwszą , nakręcona jest na siłę , cała historia jest naciągana.Ja ją obejrzałam tylko ze względu na Richarda Chamberlaina.:)

ocenił(a) serial na 9
otma_x1917

Hej, zgadzam się z Toba w 100 procentach, stracona lata to stracony czas, nic sie nie zgadza, slabe aktorstwo, ale najslabszy scenariusz. POwinni zrobic jak on w ogole nie wraca do drogidy. Skupic sie na nich i wspomnieniach jakie maja.
POzdro otma_x

ocenił(a) serial na 10
DALIA_22

Jeśli chodzi o oryginalne wydania tego serialu, to można je kupić w tej chwili w większości sklepów internetowych: dvdmax.pl, merlin.pl, emarkt.pl itd.