PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809621}

Pułapka

2018 - 2019
7,0 22 tys. ocen
7,0 10 1 22170
4,9 7 krytyków
Pułapka
powrót do forum serialu Pułapka

Nie jest to jakiś niesamowity serial, lecz mimo wszystko mnie wciągnął. Naprawdę z niecierpliwością czekałem na kolejne odcinki. Pierwsze 4 są na mocno wyrównanym poziomie, zaś ostatnie dwa tworzą naprawdę epicki finał jak na produkcję TVN-u. Rozwiązanie całej zagadki było dla mnie zaskoczeniem - postać, która była odpowiedzialna za śmierć tylu postaci. Brałem ją pod uwagę, ale głównie dlatego, że podejrzanych było max 4 osoby.
Cała intryga związana ze śmiercią Barańskich powodowana było po prostu zazdrością. Niby proste wytłumaczenie, ale efekt końcowy naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył.
Naprawdę dobra obsada, mnóstwo ciekawych postaci, które co odcinek zaliczają zgon niczym w GoT ;) (i tu oczywiście podobieństwo się kończy).
O dziwo bardzo dobry scenariusz, postacie wykreowane tak, że naprawdę się je polubiło, by później oglądać ich śmierć bądź przewinienia/zaskakujące wyznania.
Moja ocena 8/10. Chętnie zabiorę się do obejrzenia go jeszcze raz :) Polecam. Bardzo dobry serial kryminalny, zawiera oczywiście błędy, lecz w natłoku akcji i emocjonujących scen nie rażą one tak w oczy. Wszelkie takie uchybienia z chęcią ignoruję i czekam na 2 sezon. Końcówka zapewnia otwartą furtkę dla kontynuacji historii, w której jest potencjał.