PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809621}

Pułapka

2018 - 2019
7,0 22 tys. ocen
7,0 10 1 22170
4,9 7 krytyków
Pułapka
powrót do forum serialu Pułapka

Jest dobrze. Zaskakująco dobrze. Po produkcji TVNu się tego nie spodziewałem. Myślałem, że to będzie kolejna mdła obuczajówka, podszyta tylko tu i ówdzie wątkami kryminalnym, a to rasowy kryminał czy może nawet thriller. Intryga jest zarysowana sensownie, nie ma większych zgrzytów (oprócz zasówki w łazience i dyrektorki, jako jedynej pracownicy w domu dziecka, ale to szczegóły). Pierwszy odcinek spełnia swoją rolę, powoli wprowadza w główne wątki i zarysowuje te drugoplanowe.
No i na koniec, Kulesza. Idealna do tej roli, mam wrażenie, że została napisana specjalnie dla niej, a jej słowne przepychanki z innymi bohaterami są cudowne!
Czuję, że będzie hit. Oby intryga nie rozsypała się w kolejnych odcinkach. Mam też nadzieję, że po prawdopodobnym sukcesie pierwszego sezonu, TVN nie będzie doił tego serialu jak robił to z innymi produkcjami.

samwise_6965

Nie zapominaj o policji, która chyba zgubiła drogę do motelu...

banan9071

No tak, było trochę tych głupotek, ale połowa filmów i seriali ma posobne niedociągnięcia. Mnie to nie przeszkadzało podczas seansu aż tak bardzo. Jestem mile zaskoczony i daje temu serialowi kredyt zaufania.

ocenił(a) serial na 6
samwise_6965

Jaki jest sens łazienki zamykanej na zewnątrz?

ocenił(a) serial na 5
transformers

też mnie to rozbawiło :D tak samo jak policja która nie dojechała do motelu, chyba że Kulesza zadzwoniła i ich odmówiła. Ale po pierwszym odcinku odczucia moje są niezbyt dobre.... Znowu wałkujemy temat alkoholu. Wszędzie ten alkohol ! CZy nie może choć jedna postać być w miarę normalna ? Tylko każdy główny bohater musi ładować w siebie litry wódki ? To już do mnie nie przemawia, wręcz przeciwnie, odrzuca mnie od ekranu... Jak nie dragi to alkohol...

ocenił(a) serial na 5
Mauna_Kea

Harry Hole pije, to teraz wszyscy muszą

ocenił(a) serial na 5
agaz_82

ale to już oklepane i nuuuudne ! i dające zły przykład

Mauna_Kea

"ale to już oklepane i nuuuuudne i dające zły przykład"
Wow, eureka. Powiedz to Panu Wiesiowi z 3 piętra w moim bloku.

ocenił(a) serial na 5
Mauna_Kea

A no nudne, zero ogrnianalnisci. W ogóle jak się dużo kryminałów, sensacji czyta lub ogląda to ten serial nie zaskoczy. Raczej dla mało wymagających....

ocenił(a) serial na 8
Mauna_Kea

sam nudny jestes i dajesz zly przyklad.Życie to nie bajka a alkohol jest dobry i warto pić.Pisze to bo wkurza mnie jak całe życie ludzie faworyzują tylko abstynentów a o ludziach nie wylewajacych za kołnież maja tak beznadziejne zdanie.

ocenił(a) serial na 5
Eazy96

odezwał się..... a to w polskich filmach musi być tylko wóda wóda wóda ?

ocenił(a) serial na 8
Mauna_Kea

jak nie masz poszanowania do tradycji to nie mamy o czym gadać.TU JEST POLSKA a nie jakaś arabia saudyjska.

ocenił(a) serial na 5
Eazy96

brak słów

transformers

Jesteście już nudni z tym czepianiem się takich szczegółów jak "technika zamykania drzwi w łazience". Jakiś czas temu jakiś głąb wystawił serialowi 1 i napisał wątek o tytule: "DRZWI ŁAZIENKI ZAMYKAJĄ SIĘ OD WEWNĄRZ"- czy jakoś tak. Z jednej strony racja. Z drugiej strony- jakim trzeba być debilem żeby: ocenić serial po pierwszym odcinku i do tego zrobić to na podstawie....szczegółu dotyczącego zasówki do drzwi w ubikacji (!) Moje gratulacje. Prawdziwi znawcy i amatorzy ślusarstwa wspinają się na wyżyny intelektu. Tak, to był z pewnością najważniejszy moment serialu wart rozprawki na pół strony i oceny całego serialu na filmwebie. Zresztą- jak ktoś słusznie zauważył. Są motele, w których ubikacje zamykają się od wewnątrz i od zewnątrz i dokładnie to opisał. Serial ma dobrą fabułę, a czepianie się takich pierdół to zwykłe malkontenctwo.

ocenił(a) serial na 5
Brzozka1

dobrą fabułę ? narazie nic nie pokazano. absolutnie nic ciekawego..

ocenił(a) serial na 3
Brzozka1

Sens postu o kiblu chyba przerósł możliwości percepcji Brzozki.

pm66

Percepcja dotycząca szczegółów niektórych użytkowników rzeczywiście przerosła.

ocenił(a) serial na 5
Brzozka1

"...jakim trzeba byc debilem...", zeby bedac obecnym na portalu od 5 lat nie zauwazyc, ze istnieje na nim mozliwosc oceniania kazdego odcinka serialu oddzielnie oraz zmieniania oceny filmu (np po kolejnym obejrzeniu) lub serialu po kolejnym odcinku czy sezonie .... a tak nawiasem mowiac, czy ty kazda ocene na filmwebie popierasz przynajmniej krotkim uzasadnieniem , skoro tak irytuje cie brak listy wszystkich brakow filmu przed wystawieniem stopnia.

azaks

Powtarzam: Żeby oceniać na 1 (i obojętnie czy chodzi tu o ocenę całego filmu, czy jednego odcinka, czy też całego serialu, etc.) na podstawie szczegółu dotyczącego "zamykania drzwi w kiblu" i w ten sposób tytułować swój wątek, to tak- trzeba być debilem.
Zwłaszcza, że nie jest Pan ekspertem od wyposażenia i konstrukcji łazienek we wszystkich motelach, które zostały wybudowane na terenie naszego kraju, i w których potencjalnie mógł być kręcony serial. Jeśli ktoś wystawia ocenę na takiej podstawie, to jest to debilna argumentacja.
Tak, zawsze uzasadniam każdą ocenę, jeśli już zdarzy mi się przy okazji jej wystawiania specjalnie zakładać wątek na forum. Jeśli nie zakładam wątku, ani nie wypowiadam się na forum- wówczas nie piszę uzasadnienia tylko daję samą ocenę- i taka funkcja na filmwebie też istnieje.
Podsumowując odpowiedź na Twoje pytanie: zamiast wypisywać bzdury można po prostu wlepić pałę i nie zakładać durnych wątków. Polecam tę funkcję. Zwłaszcza jeśli ktoś ma tak ambitne spostrzeżenia jak : "technika zamykania drzwi w kiblu".

ocenił(a) serial na 5
Brzozka1

1- nie napisalem (jak dotad) slowa o kiblu ani o drzwiach do niego
2- ocenilem pierwszy odcinek (i utrzymalemocene po obejrzeniu 2-go) na 3
3- ocene te uzasadnilem kilkoma srgumentami
... coz wyglada na to, ze pogubiles-as sie w tych watkach i ich autorach

azaks

Nie pogubiłem się. Nie pisałam konkretnie o Twojej ocenie serialu/odcinka, tylko o wątku, który krąży tu na forum pod tytułem: "drzwi kibla zamykają się od wewnątrz"- miałem na myśli bezsensowność zakładania takich wątków i oceniania na takiej podstawie czegokolwiek (czy odcinka, czy serialu). Zwłaszcza,że autor myli się całkowicie co do kwestii "nie istnienia" takich ubikacji w polskich motelach. Natomiast absolutnie nie twierdzę, że Ty jesteś autorem tego wątku.

ocenił(a) serial na 6
transformers

Z tego co się dowiedziałem w niektórym motelach jest tak, że na dwa pokoje przyda jedna wspólna łazienka. Jest ona umiejscowiona tak, że można wejść do niej z jednego jak i drugiego pokoju przez inne drzwi. Zasuwka z zewnątrz ma na celu zamknięcie drzwi od łazienki przed tym jak ktoś z drugiego pokoju chciałby się dostać do naszego przez łazienkę :) więc jak widać taka zasuwka ma jakiś sens.

samwise_6965

Duzo tych bzdur bylo, koles zostal dluzej po lekcjach , a potem wyskakuje jak filip z konopi w lesie.

ocenił(a) serial na 5
Piterunio

albo ściemniał. ale pomysł z zastawieniem wręcz żenujący. wykręcił bez problemu, a czekał kilka minut żeby opieprzyć Pisarkę. Swoją drogą kto tak beznadziejnie parkuje samochody LOL. Mogłaby dostać chociaż mandat ;p

samwise_6965

Jak na razie jest nieźle, choć nie będę na prawo i lewo krzyczał "WIĘCEJ !". Na pewno obejrzę kolejny odcinek (pewnie i cały sezon) ale nie czeka z zapartym tchem. Fajny klimat, ciekawa fabuła i niezłe aktorstwo. Trochę głupot i chaotyczny montaż, ale się PILOT obronił.
Moja ocena 3,7/6

samwise_6965

a mnie sie podoba nawet bardzo:) Kazdy ma prawo do krytyki i oceny , nie kazdemu musi sie wszystko podobac.Ja tam krytykiem nie jestem ale film mnie zaskoczyl pozytywnie zreszta uwelbiam Kulesze i tyle w temacie