PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809621}

Pułapka

2018 - 2019
7,0 22 tys. ocen
7,0 10 1 22170
4,9 7 krytyków
Pułapka
powrót do forum serialu Pułapka

Tak się zastanawiam jak można wystawiać ocenę serialu po obejrzeniu jednego odcinka, z którego niewiele zresztą wynika. No , ale jak ktoś nie ma cierpliwości i musi koniecznie wystawić gwiazdki to niech wystawia. Moim zdaniem na chwilę obecną ocena 6.7/10 jest zawyżona i nieadekwatna do przebiegu pierwszego odcinka. Na razie twórcy skupili się na tworzeniu klimatu i budowaniu relacji między dwoma gł. bohaterkami serialu. I tu mam problem. 44 minuty seansu przerywane dwoma blokami reklamowym ,a odcinki nadawane raz na tydzień, krótkie i ma być ich tylko 6. Pierwszy odcinek w mojej opinii bardzo przeciętny, Pani Kulesza dobra , ale bez rewelacji ( skąd 9/10 w ocenie jej roli ? owczy pęd ? popularność ? ). Jest lepiej niż w Belle .... z Małaszyńskim ( TVN ) , ale nadal mam wrażenie , że to kolejny przereklamowany pseudohit TVN-u. Obym nie miał racji bo jakiś fajny kryminał mógłby wreszcie powstać tyle, że nie rozumiem dlaczego nie można zrobić czegoś na miarę Sherlocka żeby odcinek trwał te 60 czy 90 minut - zdecydowanie za krótkie te odcinki jak na kino kryminalne.
ps. do tego trzeba dodać też dwie co najmniej wpadki fabularne ( WC zamykane od zewnątrz ? )