PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628061}
6,8 65  ocen
6,8 10 1 65
Rō-Kyū-Bu!
powrót do forum serialu Rō-Kyū-Bu!

Lekkie i Sympatyczne.

ocenił(a) serial na 10

Nie ma co ukrywać... Gdyby koszykówka była taka jak przedstawia to anime, to może i zaczął bym
uprawiać ten sport, ale jakoś publiczna gra przypomina bardziej surwiwal niż grę.
Ale co do Anime... Z niecierpliwością wyczekiwałem ostatnich subów by w końcu móc zacząć
oglądać to anime i nie żałuję że obejrzałem... Jak widać seria o koszykówce z dziećmi szkoły
podstawowej w roli głównej ze zróżnicowanymi charakterami, wręcz powiedział bym że idealnie
pasują do całości co naprawdę daję urok produkcji. Anime z bardzo ładną kreską. Chociaż szału w
rozwoju kariery grupy dziewczyn tutaj nie ma i więcej uwagi przykute jest do ich treningu niż meczy
to i tak ogląda się bez znużenia (tak było w moim przypadku, innych może taki rozwój nudzić). Są
elementy komedii całkiem dobrze wykorzystane, które bankowo spowodują chociażby leki uśmiech
na twarzy i nawet można powiedzieć, że jest tutaj jakiś romans.... Może bez znacznego rozwinięcia,
ale widać te tak jakby lekkie zainteresowanie trenerem. Chociaż ze względów wiekowych trochę to
nie pasuje, ale jakiś klimat produkcji nadaje, na co niektóre sceny aż przyjemnie się patrzy....
Myślę, że ogólnie z Anime sportowych całkiem przyzwoicie to wypada (chociaż dużo nie widziałem
bo nie mam aż takiego zainteresowania anime o sporcie, ale!). Według mnie warto dać szansę tej
produkcji i ją obejrzeć. Dam takie lekkie 10/10, nie warto się patrzeć że jak tutaj to jest w ocenach
arcydzieło to takie jest, tylko po prostu Bardzo Dobre według mojego gustu.
Jedynie co może być irytujące to pewne osoby z bardzo irytującym charakterem, a mianowicie
mówię o dziewczynkach w blond włosach (szczególnie jak jedna trafi na drugą), nie będę opisywał
ich, ale zapraszam do oglądania i zapoznania się z całą piątką głównych postaci i osób które pełnią
rolę drugoplanową.