PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86184
7,4 21 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Odcinek 12

ocenił(a) serial na 7

Nie był zły. Dzięki uzbrojonemu Jerremu, odcinek był niezły ;) Powoli wychodzi chamstwo Haliny.
Zaczyna mi brakować Staśka, oraz Więcławskiego.

rad_75

Odcinek bardzo dobry, ale pozostawił pytania na które mam nadzieję poznać odp w odcinku finałowym.
1. Dlaczego Biskup poprosił Kozioła o milczenie w sprawie odbytej przez niech rozmowy ( jestem pewien na 99%, że prawdopodobnie nominacja biskupia)
2. Czy Lucy po bardzo wzruszającej akcji całej wsi zdecyduje się jednak na wyjazd do Ameryki ? ( w opisie ostatniego odcinka jest fragment, że Lucy zaoferuje swoje stanowisko..... Dudzie xD. Czyżby jednak była to tylko zmyłka czy Lucy stwierdzi, że ma dosyć wójtowania i przekaża pałęczkę Dudzie, co oczywiście spotka się z oporem Klaudii.

Za tydzień będzie może podsumować cały sezon jaki utrzymywał poziom, ale moim zdaniem twórcy ponownie stanęli na wysokości zadania i zapewnili nam dozę śmiechu, czasami wzruszeń oraz interesujących perypetii naszych ulubionych bohaterów.

Tak na marginesie to szkoda, że naszym krajem nie rządzą takiego pokroju jak Lucy :( tak potrfiących przejąć się losem drugich ludzi i nie szukać w tym poklasku.

Czekam na to co będzie za tydzień, ale czuję, że twórcy po raz kolejny nasz zaskoczą :)

ocenił(a) serial na 7
jaskier18

Myślę, iż proboszcz zostanie prałatem/kanonikiem. Jako biskup, raczej by nie występował zbyt często...
Chyba zostanie, ale da sobie spokój z wójtowaniem. Może jakiś biznes otworzy?
Fabian, może zostać wójtem, wbrew woli Klaudii. Lubi Wilkowyje, i nie chce ich opuszczać, w przeciwieństwie do Klaudii.

Mam nadzieję, iż w kolejnej części, będzie coś o studiach aspiranta. Magister zaginął ostatnio. Przydałby się powrót Mroczka...

rad_75

Kurcze źle przeczytałem. Lucy zaproponuje Fabianowi zostanie wójtem kiedy kiedy skończy się jej obecna kadencja.
Wiesz wszystko się okaże.
Wielkie uznanie należy się aktorem za ich ciężką pracę i chęć, żeby dalej kręcić kolejne odcinki Rancza. Oby jak najdłuzej
Naprawdę wielka szkoda, ,że takich seriali jak, o tak wysokim poziomie aktorstwa jest w Polsce mało

ocenił(a) serial na 8
jaskier18

Nie mógł powiedzieć dlaczego należy bronić Lucy, więc może wie że sam będzie musiał opuścić Wilkowyje. A może po prostu biskup ma jakieś zamiary wobec Amerykanki ;)

użytkownik usunięty
edi_nie_oglada_filmow

Też jestem ciekawa jakie wieści ma biskup. Mam nadzieję, że nie zabierze proboszcza, wtedy serial nie miałby sensu. Wydaje mi się, że może chodzić o któregoś z wikarych bo raczej mało prawdopodobne aby zostali obaj.

rad_75

Wzruszyłem się tym jak cała wieś przyszła do Lucy i odśpiewała Rotę.

no_bo_co

Ja płakałam.:)

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Ryczalam jak bobr... ;-) Ten serial jest swietny. Bez dwoch zdan!

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Byłam ciekawa, co Was tak wzruszyło i aż z tej ciekawości wykupiłam odcinek na vod.pl. Nadal płaczę :D

ocenił(a) serial na 9
no_bo_co

to normalne że facet ryczał gdy odśpiewali rote? :/

Grajmuza

Normalne. Wrażliwość jest zaletą.
Jak to powiedziała Terasa Maj z Niani:" To piękne jak mężczyzna płacze" :):):)

ocenił(a) serial na 9
Grajmuza

Nawet ja się wzruszyłem pod koniec odcinka chociaż przyznam się że mi się to bardzo rzadko zdarza.

jarek1990

Bo to była po prostu genialna scena, prawdziwy majstersztyk. Widać ogromny talent aktorów i scenarzystów.

ocenił(a) serial na 7
rad_75

Wyszło też chamstwo Hadziukowej i Więcławskiej. Świetenie Solejuk je zagiął.

rad_75

Ten odcinek był już w tv ? Ja oglądałem w necie i jestem zszokowany jaki ten odcinek był świetny a to dzięki jednej osobie... Stach Japycz czyli pan Franciszek Pieczka gdy na ławeczce rozprawiał tym niskim głosem o specyfice charakteru ludzkiego miałem autentycznie ciary. No i ta Rota ( uważam już od dawna że to właśnie powinien być hymn naszego kraju ) coś po prostu wspaniałego. Też podejrzewam że ksiądz dostanie jakiś awans ale na biskupa to chyba jest za wcześnie. Między biskupem a zwykłym księdzem jest jeszcze parę innych funcji... konkretnie nie wiem nie znam się na hierarchii kościoła katolickiego ale awans się szykuje to pewne. Brawo dla scenarzystów chylę czoła przed panem Franciszkiem

marekwyszosiat

Odcinek w telewizji będzie dopiero w najbliższą niedzielę. O tak, Pan Franciszek Pieczka to fenomenalny aktor, jego Stach Japycz, zawsze mówi bardzo mądre rzeczy odnośnie życia i często są one opowiedziane w sposób żartobliwy, choć nie zawsze, co tylko podkreśla wielkość tego serialu. Jak ktoś już tu wcześniej napisał na forum, Ranczo trzeba czytać między wierszami i to prawda. Mądre, życiowe zdania oraz spostrzeżenia. Scenarzyści spisują się na medal.:) A co do Roty, to również uważam, że powinna być naszym hymnem. Nie mam nic do Mazurka Dąbrowskiego, ale moim zdaniem Rota jest bardziej podniosła, wzruszająca, genialna po prostu.:)

karola177

Problemem może być ta krzyżacka zawierucha chociaż hymn Włoch tez pije do Austriaków i Rosjan i nikt pretensji do nich nie ma

marekwyszosiat

W sumie racja. Ale do konfliktu niewiele trzeba niestety.

marekwyszosiat

Ja myślę, że "krzyżacką zawieruchę" by przełknęli, gorzej z trzecią zwrotką ;)

ocenił(a) serial na 10
rad_75

No po prostu uwielbiam ten serial. Każdy widok Solejuka Wargacza albo Myćki i już nie mogę ze śmiechu. Czy jest szansa znalezienia w PL serialu podobnego? Wielu bohaterów, taka troche Polska w krzywym zwierciadle. Muszę przyznać, że nie oglądałem w całości nigdy Alternatywy 4, być może z obawy,że nie było mnie jeszcze na świecie jak kręcili i boję się że nie wszystko mogę zrozumieć.

NoName_6

Co do Alternatywy 4 to absolutnie polecam, ja też jestem z młodszego pokolenia, ale serial bawi mnie do łez :) Pierwszy raz oglądałam go kompletnie niczego nie wiedząc o PRL, ale nie przeszkadzało mi to, i bez tego było śmiesznie. Potem zmotywowałam się do przyjrzenia się bliżej realiom tamtych czasów i zrobiło się jeszcze śmieszniej, wszystkie żarty i gagi stały się jasne. Jednak zdaję sobie sprawę, że nie każdy widz (zwłaszcza młody) wczuje się w takie klimaty, np. o ile ja uwielbiam Alternatywy, Zmienników itp. , tak znajomi w moim wieku nie potrafią zrozumieć, jak coś takiego może mnie śmieszyć. Mimo wszystko jednak, polecam spróbować :)