PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=875987}

Reacher

2022 -
7,4 25 tys. ocen
7,4 10 1 25099
7,6 15 krytyków
Reacher
powrót do forum serialu Reacher

Z entuzjazmem zacząłem oglądać, wcześniej na tej platformie bodajże Jacka Ryan’a wchłonąłem dosyć szybko i w tym przypadku pierwsze 4-5 odcinków oglądało mi sie świetnie mimo wielu zauważalnych klich, kilka zaskakujących momentów jak to że ktoś zginął sprawiało że chciało sie odpalać kolejne, ale niestety dwa ostatnie odcinki i samo rozwiązanie sprawy to zajechało mi ostro kinem klasy B z lat 90tych - rozpierducha, antagoniści celujący w bohatera pistoletem i mówiący co oni nie zrobili i kogo to oni nie zabili jednocześnie złowrogo sie uśmiechając.  Wcielenie zła rodem z filmów z Seagalem czy Van Dammem.  No i obowiązkowo strzelanina na sam koniec. Rozumiem że to na podstawie książki z 1997, no ale nie czytałem jej a mamy 2022 rok i takie banalne rozwiązania które widziałem milon razy denerwują okropnie. Po połowie myślałem że będzie solidne 8/10 a kończe z 6.5-7.

użytkownik usunięty
martin123154

Niektórym za łatwo szło w bójkach z Reacherem np. Zaskakująco łatwo ten chudy świr Dawson dawał sobie z nim radę. W magazynie ten sztuczny ogień słabo wyglądał no i wszyscy przeżyli nawet ci spokojni i nie wyszkoleni. Naciągana 9 bo chcę mi się to oglądać bardzo jak już zacznę ale chcę też wiedzieć jak On taki duży jest bo nie dociera to do Mnie.

ocenił(a) serial na 7

Też fakt z tym że każdy znaczący przeżył. Zwłaszcza że ta seria książek to takie procedurale i każda ma inna historie i innych bohaterów (poza Reacherem) więc bynajmniej by to nie zaszkodziło w kontekście ewentualnych kolejnych adaptacji, a pewnie pomogłoby temu pierwszemu sezonowi. (///Ed: wyżej miało być klisz a nie klich, pierw miałem w oryginale napisać a potem spolszczyć i potworek z tego wyszedł, a edytować nie można :( )

martin123154

To prawda, końcówka była słaba i już przesadnie naiwna. 
SPOJLER
Zestawienie pojedynków w finałowej walce każdego dobrego bohatera ze swoim przeciwnikiem na którym chciał zemstę bylo już tak naciągane, że z nikąd pojawił się nawet, postrzelony i porzucony wiele kilometrów dalej Picard, co już kompletnie mnie rozbawiło. Ale przez wszystkie inne odcinki naprawdę dobrze się oglądało więc i tak daje 8.

froster

Co prawda to prawda. Dodam od siebie to że dosłownie każdy kto spotkał/zobaczył Reachera to musiał rzucić głupim tekstem jaki to on wielki, potwór itd. rozumiem raz czy dwa razy ale to pojawiało się dosłownie w każdym odcinku, no może poza ostatnim. Ludzie reagowali jak by byli wychowani w wiosce smerfów i nigdy nie widzieli wielkiego chłopa. Dramat!

martin123154

Zgadzam się. Początek naprawdę dobry. Potem powolny zjazd. A ostatni odcinek słabiutki Z 7-8/10 przez te ostatnie dwa odcinki na 5/10. Mam nadzieję, że się poprawią jeszcze.