Szczerze, spodziewałem się po tym odcinku czegoś specjalnego (szczególnie że jest jako jedyny w kategorii 18+), ale doczekałem się tylko rozwinięcia akcji, mam nadzieję że ten odcinek to tylko zła mina do dobrej gry w ostatnim odcinku.
Nie byłbyś taki rozczarowany, gdybyś przeczytał książkę. Więc nie wystawiaj nieadekwatnych opinii. Zachowaj je dla siebie.
No ale to jest serial, nie książka, nie wszyscy są zaznajomieni z materiałem źródłowym, po to się też przenosi coś na ekran żeby więcej osób poznało historię a ten odcinek fakt faktem, był po prostu NUDNY, w 90% składał się z średnio interesujących dialogów co jak na przedostatni odcinek sezonu jest no dosyć średnie a kiedy zrobiło się najciekawiej to odcinek się skończył.
"Siła perswazji", tak akcja przeciąga się w książce również, życie... Reacher, nie łamie ludziom karków w każdej godzinie swojego życia, ale czasami łamie innym mental, przez wprowadzanie w długotrwałą "nudę".
Dokładnie jak napisał powyżej.
Nas średnio interesuje na tym etapie książka, bo oceniamy odcinek serialu. Tak, domyślamy się, że pewnie jest zgodny z tym, co było w literackim odpowiedniku, ale film/serial to inne medium od książki. Odcinek istotnie jest mega-nudny z nieciekawymi wątkami i przede wszystkim dialogami, które jakoś tam mają wybrzmiewać przy okazji tych mało interesujących relacji. Reacher wreszcie spółkuje z Duffy, ale ich relacja jest strasznie kiepska - duża w tym wina słabej aktorki, która nie udźwignęła roli.
Dodatkowo jest to przedostatni odcinek. Te zwykle w serialach to już jazda bez trzymanki i domykanie wątków, których kulminacją ma być finał. Spoglądam na swoje seriale i patrzę na swoje oceny poszczególnych odcinków i w większości przypadków przedostatnie epizody mają jedne z najwyższych ocen całego sezonu.
A w przypadku Reachera jak na coś, co ma już zbliżać się ku końcowi, to było naprawdę nudno.
A Ty czytałeś książkę ? Przecież scen pokazywanych w 6,7 odcinku nie było w książce. Zmienili bardzo dużo i teraz znacząco odbiega od pierwowzoru. ja akurat przeczytałem specjalnie książkę przed premierą serialu .