Na AXN Black od 22 kwietnia o 16:20. Ja nie mam takiej możliwości, ale może ktoś nagrał by odcinki i wstawił do sieci.
Niestety na AXN BLACK czyta Jacek Brzostyński, który aktualnie jest najbardziej zmanierowanym lektorem. Bardzo lubi słowa akcentować i zaznaczać swoją obecność. Przez to ciężko wejść w historię jak gość wchodzi w tryb teatralny i deklamuje zamiast czytać listę dialogową. Tłumaczenie jest spoko ale nie ten lektor, powinien być przezroczysty.
Żaden obecny lektor nie przeczytał by tego lepiej niż Jacek Brzostyński ! Ostatni z weteranów VHS ! Idealnie oddaje Klimat Renegata !!!
Brzostyński czyta dialogi idealnie ... Poza tym po co wybrzydzać i krytykować ?! Zamiast się cieszyć że po tylu latach jest możliwość obejrzenia Tego Kultowego Serialu z polskim lektorem ! Wiadomo jakby czytał Czernielewski to można by było czuć Niedosyt ! Ale Brzostyński jak najbardziej OK !! Pozdrawiam :)
Łukomski to już lektor nowego pokolenia, a Brzostyński to można powiedzieć, że jeszcze era Knapika ! A kto czytał Renegeta na Polsacie ? Z lektorem ucelowali Idealnie .. !
Polecam posłuchać jego prace przy "Policjantach z Miami" Łukomski zaczynał pracę w latach 80 - słabo research
Nie chwaląc się być może jest to moja zasługa. Jeszcze we wrześniu wysłałem maila do AXN Polska z pytaniem o emisję seriali obecnie nigdzie nie emitowanych w polskich tv. Wymieniłem właśnie Renegat, Airwolf, Cobra , Jastrząb ulicy. Nie widziałem żeby coś odpisali ale serial leci. Fajnie się to ogląda , akurat leci jsk wracam z pracy.
Na ch o m i k u j jest takie fajne konto Seriale90 i tam są wszystkie tego typu seriale. Renegat polski lektor inny niż z AXN jest 5 odcinków tylko