ludzie sci-fi serial , odcinek pilotowy oceniam 10/10 bo byl mega kozacki ! jezeli jestes fanem
rancza i na wspolnej to nie ogladaj bo potem jak czytam komentarz ze jeden z drugim dali 2/10
to mnie krew zalewa... macie jak byk na gorze strony napisany gatunek i jezeli nie przepadasz
za sci-fi to nie ogladaj ! to byl ku*** pilot pierwszy odcinek serialu ktory zapowiada sie strasznie
konkretnie i dobrze, pelno tajemnic , pelno akcji a to tylko PILOT!! a tu barany potrafia dac ocene
2/10 bo w pilocie im nie wytlumaczyli dlaczego prad nie dziala dlaczego to i dlaczego tamto...
ludzie ku*** jakby odrazu wszystko wyjasnili to by nie musieli krecic kolejnych odcinkow chyba o
to w tym chodzi zeby sie zaglebiac coraz dalej wyjasniajac stopniowo wszystko!?
bez kitu jak czasem czytam te oceny wasze to sie plakac chce... :/
jezeli kolejne odcinki beda tak samo dobre jak odcinek pilotowy to szukuje sie jeden z lepszych
seriali sci-fi ostatnich paru lat... czolem!
To, że serial jest z gatunku sci-fi nie usprawiedliwia głupiego zachowania bohaterów, dziur w fabule oraz zupełnego braku realizmu.
Zgadzam się z awakening.
Pilotowy odcinek obejrzałam, i moja ocena na razie to 5/10 :) Zobaczymy jak dalej potoczy się akcja.
brak realizmu czyli chodzi o to że samochody na paliwo od razu po braku prądu nie mogły jechać?
Ja jeszcze zauważyłem że głowni bohaterzy po 15 latach się nie zmienili, przedewszystkim bracia Mathesonowie, mogliby się bardziej postarać co do realności ich wieku, co prawda tacy aktorzy jak Gary Sinise, Tom Cruise, Chuck Norris nie zmienili się też zbytnio w ciągu 15, tylko ze oni żyją w normalnym społeczeństwie, a nie w postkataklizmowym...
Czy mógłbyś dac jakieś konkretne argumenty za? Bo ocena 10/10 (czyli rewelacja aka ideał) jest moim skromnym zdaniem o wiele za duża. Do mnie też nie przemawiają oceny 2/10, ale osobiście nie dałabym pilotowi więcej niż 6/10 ( i to i tak w bólach). Na razie rzuciłeś dwoma plusami: dużo akcji (niestety się nie zgodzę), i tajemnice (okej tutaj mogę się zgodzić, dla mnie to też plus). to chyba troszkę za mało na 10/10.
no troche mnie ponioslo z tym 10/10 przez te komentarze w ktorych besztali ten pilot na 2/10....
ale 8/10 zostawiam !
Może ustalmy w końcu raz na zawsze jedną rzecz: 10/10 to tylko LOST i nic poza tym. :)
Resztę zaczynamy oceniać od 9/10 w dół :)
Tak tylko mówię, żeby nie było nieporozumień ;)
Wiesz, ja jakieś nadzieje mam, ale nie umiałbym na tę chwilę odpowiedzieć, co to mogłoby być.
Podświadomie szukałbym pewnie podobieństw do LOST.
W każdym razie za dużo elementów musiałoby się zgrać - to wszystko co nas urzekło w LOST (bohaterowie, klimat, pomysł, realizacja etc.)
Hahaha, idź się schowaj fanboju.
Lost 10/10, resztę oceniamy niżej. Lepszego żartu nie słyszałem. Lubiłem ten serial, nawet bardzo, ale czy wiesz co Ty w ogóle piszesz? Oglądałeś takie arcydzieła jak chociażby Breaking Bad, czy The Wire?
Przemilczę tego "fanboja" ;)
No ale poważnie, to chyba wychwyciłeś, że mówiłem to w tonie żartobliwym.
Co do wymienionych przez Ciebie tytułów, każdego widziałem z dwa odcinki i oceniłem, że to po prostu seriale nie dla mnie. Nie ta tematyka. Rzecz gustu.
Ty tak na serio z tym "Lost"? Ludzie na calym swiecie wiedza, ze jednym z najlepszych seriali jest hbowski "The Wire". "Lost" mozna ocenic na 7/10 ze wzgledu na pierwsze sezony - kolejne to calkowita znizka formy ( przeciez oceniamy serial za calosc, nie jeden zy dwa seozny ) - chyba nie zaprzeczysz?
"Tylko "Lost" 10/10" - to się dziś usmialem...
Lost był genialny przez pierwsze 2 sezony, potem niestety jak dla mnie było coraz gorzej, a ostatni odcinek to były jakieś kpiny, nie mówiąc już o zakończeniu... nie powiem, bo serial zobaczyłam do końca przez sentyment i właśnie początkowe sezony, ale 10/10 za całokształt bym mu nie dała, bo na to nie zasłużył ;)
co do Revolution to też nie rozumiem tak niskich ocen jak 2/10, ale 9 lub 8 za sam pilot, też bym nie dała ;) ja wyznaję zasadę 5 odcinków, aby określić czy serial mi się podoba czy nie, i chociaż czasami już po pierwszym wiem, że to jest serial dla mnie, to kilka razy dopiero po 3-4 odcinku się przekonywałam, także póki co wstrzymuję się z oceną Revolution aż zobaczę kilka odcinków i zobaczę jak się dalej rozwinie fabuła ;]
Ja tam jestem fanem sci-fi i także "Rancza", które jest w ogóle innym serialem niż jakieś "Na Wspólnej" czy inne klany. Natomiast po odcinku pilotażowym oceniam film na 5 , może 6. Zobaczymy co będzie dalej.
pilot niestety słaby, fabuła w czasach bez prądu wyjęta jakby ze sztampowej książki fantasy, źli ludzie najeżdżają wioskę głównego bohatera, ginie ktoś z jego rodziny posiadający jakąś wielką tajemnice, na dodatek mamy wysoko wyszkolonego obrońce specjalistę w zabijaniu żeby tego jeszcze było mało głównym złym bohaterem (na razie) jest przyjaciel rodziny z przeszłości. Strasznie nie podobał mi się też wątek łucznika, wyjętego niemal z powieści dla nastolatek. Miejmy nadzieje, że dalsze odcinki będą znacznie lepsze
PS. zastanawia też kogoś czemu ludzkość nie używa rowerów czy riksz?
Popieram, mam wrażenie, że oglądam znowu to samo. Bohaterowie sztampowi, klimat jak z The Postman czy Mad Maxa. Wtórne to strasznie...
Z tym łucznikiem miałem takie samo wrażenie, mi się on skojarzył z Robin Hoodem, a to że akcja dzieje się w czasach bez prądu samo w sobie nie jest sztampowe.
Rowery i riksze pewnie dla scenarzystów są mało atrakcyjnie, tylko wybrani jeżdżą konno a reszta zasuwa piechotą.
Nie liczę że serial się bardziej rozwinie ale niech będzie chociaż lepszy od Terra Nova.
Właśnie obejrzałem pilot.I co tu powiedzieć po prostu kicha.Nie chce mi się opisywać bo wszystko juz zostało opisane w innych wypowiedziach.ja oceniam oczywiście pilot 4-10.A pomysł na fabułe tego serialu jesli się coś nie rozkręci 3-10.Po prostu lipa a liczyłem na coś lepszego szczególnie że myslalem że będzie grała w tym serialu do końca aktorka z lost.
'magi' to przyprawa taka :P do zup przykładowo. Tylko mówię, może się na przyszłość przyda - pisze się 'magii'.
jak dla mnie 8/10 po pilocie super się zapowiada :) a tak poza tym na Filmweb są prawie sami krytycy jak miała bym się sugerować ocenami nie których użytkowników na FW to bym chyba nic nie oglądała :( i jeszcze jest fajny serial sci-fi Continuum 1 sezon już jest czekam z niecierpliwością na drugi a Continuum zasługuje na mocne 7/10 jak dla mnie pzdr Alex
nie slyszlalem nigdy o Continuum, fajnie ze tu przywolalas, na bank sprawdze! dzieki ;))
wkoncu ktos wyrozumialy i konkretny a nie ludzie ktorzy szukaja realizmu w serialu sci-fi osadzonym ileśtam lat w przod i szukajacy filozofii w tym dlaczego samolot spadl przeciez nie byl do gniazdka podlaczony...
Jak dla mnie to ludzie za bardzo wnikają w każdy serial sci-fi. A jak leci jakaś głupia komedyjka, to się nie zastanawiają nad głupota tych dialogów.
To, że jest to serial sci-fi, nie znaczy, że wszystko, począwszy od bohaterów, a skończywszy na zapowiadającym się wątku przewodnim ma być tak sztampowe i wtórne, że aż bolesne.
Continuum dobrze się zapowiadało, ale potem zrobiło się nużące. Moim zdaniem najlepszym serialem sci-fi jest Doctor Who i chyba nic tego nie zmieni. A co do Revolution to jest dokładnie taki jaki się spodziewałam, na podobnym poziomie co Falling Skies, na takie 6/7 nie więcej. Trudno w tych czasach zrobić dobrą produkcję sci-fi niestety...
W internecie jest wszystko. Nawet nagrania w przyzwoitej jakości z telewizji amer. gdzie był puszczany pilot.
gatunek gatunkiem. sci-fi spoko, ale nikt nie uprzedził mnie ze bedzie to kolejne teen drama. nienawidzę takich bezczelnych nastolatków ktorym wszystko się udaje. w filmach i serialach.
Dokładnie, motyw jak ten dzieciak, w modnym sweterku w serek, świeżutki jakby przed chwilą wyszedł z fryzjera - zabija bandyte i później ma pretensje, że został porwany...
Sam pomysł na serial jak najbardziej na plus, ale gorzej z wykonaniem! Jak na razie niektóre pomysły oklepane, słaba charakteryzacja aktorów (15lat bez prądu i cywilizacji, for god's sake), same jakieś lalunie i herosi, patetyczne - amerykańskie gadanie...
Nie wróżę kontynuacji.
jak przejmujesz się takimi detalami jak "koleś w modnym sweterku i świeżutki jak by wyszedł z fryzjera" pomysły oklepane? bo ci nie wyjaśnili dlaczego tak jest ? żenada jesteś strasznie ograniczonym typem. A co laluń i herosów to ciekawe jakich ty byś dał aktorów. Dobrze że nie jesteś jasnowidzem bo słabo wróżysz serialowi.
cóż, kontynuacja na pewno bedzie - premierowy odcinek obejrzało ponad 11,5 miliona widzów, to najlepszy wynik jaki stacja uzyskała od lat.
całkiem zgadzam się już się rzygać chce od tych mądrościowych komentarzy ludzi dlaczego tak jest , ze to nie dorzeczne itd....
jak na razie oprocz kompletnie nielogicznych dzialan bohaterow i dziwnemu szczesciu (nie ma jak wejsc do pierwszego lepszego hotelu w Chicago i od razu znalezc wujka:D) i paru innych rzeczy to za najwiekszy minus pilota uwazam to, ze zaden z bohaterow nie przykuł mojej wiekszej uwagi, ani mnie ziebilo ani grzalo czy brata glownej bohaterki zabija czy nie, tak samo jak ona jest mi kompletnie obojetna. Reszta tez moze zginac, plakac nie bede. Bohaterowie, ktorzy nie wywoluja emocji, no moze poza panem z google. Ale potencjal jest, moze sie jeszcze jakos rozkreci, potencjal jest.