PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 76 tys. ocen
8,5 10 1 75890
9,5 31 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Po dłuższym zastanowieniu co do zakończenia Sopranos to wydaje mi się, że skończyło się tak jak pokazali - nic dodać nic ująć. Jest taka zasada że zawsze gdy istnieje jakaś niewiadoma wybiera się najprostrze założenia - dlatego całe gadanie o tym, że Tony został zabity i wcale się o tym nie dowiedział, czy też dopiero to ma się stać jest nie na miejscu. W serialu nie występowały żadne tego typu zjawiska paranormalne, co prawda były różne przewidzenia czy sny - ale to już jest całkowicie inny kaliber. Serial się skończył, życie toczy się dalej - tyle, a te urwanie wizji było tylko aby widzowie spekulowali aby czymś zaskoczyć widownie. Nie wspominając już o tym, że w taki sposób David Chase zostawił sobie otwartą furtkę na ewentualny sequel (mimo śmierci tylu głównych bohaterów) - bo jeszcze wiele dollarów można wyciągnąć z tego serialu. Jedyne co mnie zastanawia to dlaczego Tony - boss który przeważnie jada w restauracjach pokroju Vesuvio umówił się na kolację z całą rodziną do jakiegoś baru mlecznego - czy to nie dziwne?

pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9

ja tam tez uwazam ze wszelakie spekulacje na temat rzekomej śmiercie Tonego są całkowicie bezpodstawne. dla mnie zakonczenie jest dobre. wiadomo, zaraz po obejrzeniu końcówki odczułem moze jakies rozczarowanie, ale po dłuzszych przemysleniach doszedłem do wniosku ze jest to idealna sprawa. tak jak napisałeś: życie toczy się dalej. poznaliśmy Tonego w przypadkowym momencie jego życia i na takim momencie konczymy. żadnych nadinterpretacji.