PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75350
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Czy ktos z Was zakupil moze to nowe wydanie Rodziny Soprano? widzialem w empiku niedawno, po 750zl chyba, bardzo eleganckie. Ja posiadam calosc z gazety wyborczej ale niestety tu sa bardzo slabe dodatki. A w tym nowym wydaniu jest chyba nawet osobna plyta z dodatkami. Ktos ogladal? Jest cos ciekawego? Bylbym mega wdziewczny gdyby ktos to zripowal jesli sie da i wrzucil na rapida albo tym podobne. Od dawna poluje na ta plytke i nigdzie jej nie moge znalezc zripowanej.

dawideg@tlen.pl

pozdro dla fanow The Sopranos!

użytkownik usunięty
dawideg

Osobiście posiadam oba wydania. Z gazety wyborczej i nowe wydanie.

Pierwsza różnica, która przychodzi na myśl to poprawiony nieco obraz i dźwięk, widoczny przede wszystkim w pierwszym sezonie.

Co do dodatków to:

-na 3-ciej płycie pierwszego sezonu znajduje się 80 min wywiad z Davidem Chasem

-wydanie posiada dodatkowo 2 płyty z dodatkami. Na pierwszej znajduje się 40 min wywiad z Chasem przeprowadzony przez Aleca Baldwina oraz dwie kolacje z członkami ekipy i obsady The Sopranos. Podczas uczty opowiadają różne anegdoty dotyczące powstawania serialu oraz obsady. Granono obsady reprezentują: Robert Iler, Dominic Chianese, Eddie Falco, Steve Van Sandt oraz Aida Turturro.

-druga płyta dodatków zawiera usunięte sceny ze wszystkich sezonów, w sumie ok.10-12 scen. Drugim dodatkiem jest ponad godzinna rozmowa z tzw. "whaked" czyli postaciami uśmierconymi. Wśród nich znaleźli sie: Adriana, Pussy, Gloria, Tony B., Richie, wraz z nimi w składzie siedzą David Chase oraz Terence Winter.

Co do samego wydania nie mam żadnych zastrzeżeń, może prócz sposobu przechowywania płyt, który wspiera rysowanie się krążków.
W pudełku znajduje się również przewodnik po wszystkich odcinkach serialu.(coś w rodzaju opisów kolejnych odcinków z wydania gazety w.)

Ogólny Design menu kolejnych sezonów nie został zmieniony. Sezon 3 tak jak nie miał ruchomego menu tak nie ma go do dziś.

Oczywiście wszystkie sezony tak jak poprzednio posiadają wspaniałe komentarze twórców.

Jak jeszcze jakieś pytania, to proszę walić jak w dym.

ocenił(a) serial na 10

Oj narobiles mi strasznej ochoty na te dodatki. Jednak nie moge sobie pozwolic finansowo na zakup tego wydania. Juz samo to z gazety wyborczej mi pojechalo po kieszeni:P choc teraz na allegro mozna duzo taniej je dostac. Moze kiedys jak juz bede zarabial kupie to nowe wydanie zeby sprawdzic te dodatki:) Poki co to co jakis czas szukam na necie czy moze ktos tego nie wrzucil no ale niestety nie pojawia sie nic. Nie mam odwagi nawet prosic Cie zebys to jakos wrzucil bo pewnie zajelo by to sporo czasu. no nic , pozdrawiam i dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz!!! pozdro!

ocenił(a) serial na 10
dawideg

ja mam pytanie. Czy w tych dodatkach są polskie napisy?

użytkownik usunięty
Christopher_Moltisanti

Nie, dodatki są tylko w wersji angielskiej.