PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 76 tys. ocen
8,5 10 1 75862
9,5 31 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Wiemy, że Madow spóźnia się bo jest u ginekologa. Wracając od niego jest bardzo
zdenerwowana i nie może zaparkować. Po udanej próbie wybiega z auta,przebiega przez ulicę
(nie zwracając uwagi na jadący samochód, który przejeżdża moment za nią) z bardzo
zmartwioną miną. Gdzieś kiedyś wyczytałem, że biegła ze łzami w oczach. Zwróćcie na to
uwagę. Czemu akurat wracając od ginekologa jest taka nerwowa, nie idzie normalnie tylko
szybko biegnie do tej restauracji? Przypadkowo wracając akurat od ginekologa nie może
zaparkować? W ostatniej sekundzie Tony spogląda na nią w drzwiach jak stoi ze łzami w
oczach by oświadczyć, że jest w ciąży. Piosenka "Don't stop believing" według mnie odnosi się
do tego, że mimo straceniu prawie całej rodziny mafijnej, Tony zyska nowego członka rodziny
ale już wnuka lub wnuczkę. Mimo iż wszystko wskazuje koniec, nie można tracić wiary.
Może nazwiecie tę teorię za śmieszną bo większość uważa, że Tony zginął. A co na to
wskazuje? Facet idący do kibla lub to, że Madow parkuję 3 razy? Proszę Was. Prędzej już
właśnie ta teoria jest śmieszna bo na prawdę nic nie wskazuje, że Tony zginął. Tak czy inaczej,
nie ma sensu na sprzeczanie się która teoria dotycząca zakończenia serialu może być
właściwa bo każda może być:) Po to właśnie zostało nakręcone zakończenie tak a nie inaczej.

użytkownik usunięty
viro0z

http://www.youtube.com/watch?v=mRkLE3rAwGE - najlepsza kopia jaką znalazłem na yt, 4:30 i łez nie widać, gdyby to miało być istotne byłoby inaczej zarysowane pod względem oświetlenia. Na śmierć Tony'ego wskazuje nagłe urwanie akcji z retrospekcją co do stanu po postrzale i analiza punktów widzenia, twoja wersja jest kompletnie bezsensowna przy tym pierwszym.

"Czemu akurat wracając od ginekologa jest taka nerwowa, nie idzie normalnie tylko szybko biegnie do tej restauracji" - Eee, bo nie mogła zaparkować i przechodzi przez ulicę?

użytkownik usunięty
viro0z

A piosenka według mojej rewolucyjnej teorii jest żartem sytuacyjnym, tekst "don't stop" i czarny ekran. Pszypadek? Nie sondze.
Wszystko jest zgadywaniem, tyle że to ze śmiercią jedynym uzasadnionym.

ocenił(a) serial na 10

piosenka faktycznie jest żartem, jest przesłanie nawiązuje do wszystkich (niewykorzystanych) możliwości zmiany (don't stop beliving) , każde z nich mogło się wypisać z interesu, ale wrócili i dostali kulkę. sad shit