PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75350
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Momenty

ocenił(a) serial na 7

Jakie według Was były najbardziej szokujące, emocjonujące momenty w serialu?

ocenił(a) serial na 10
Dylax

SPOILER!!!

Jak dla mnie to najbardziej szokującym i nieoczekiwanym momentem była śmierć Chrisa. Znienawidziłem przez to pod koniec serialu Tony'ego. Spodziewałem się że Chris odegra jakąś ważną rolę w finale serialu no ale scenarzyści poszli na łatwiznę i trochę chamsko go uśmiercili.

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

tez bylem zszokowany smiercia Chrisa. Tez znienawidzilem Tonego. Ale to mialo swoj charakter i uwazam ze ten zabieg byl jak najbardziej uzasadniony. Pamietajmy, ze Tony jest czarnym charakterem, morderca bez skrupulow. Widzowie za bardzo sie zaczeli utozsamiac z nim, lubic go wiec taki pstryczek byl potrzebny, aby otrzasnac widza z jego blednego moralnie spojrzenia na Tonego. Ja sam po prostu sie otrzasnalem, bo za dlugo lubilem Tonego. Tonego nie wolno lubic, to chcieli powiedziec scenarzysci pokazujac smierc Chrisa.

ocenił(a) serial na 7
dabram17

A co ze śmiercią Adriana La Cerva? :) Nie była dla Was też pewnego rodzaju zaskoczeniem?

ocenił(a) serial na 10
Dylax

hmmm... to ze Adriana zginie to bylo pewne i w sumie bylem zdziwiony ze stalo sie to tak pozno. Dziwi mnie tylko, ze FBI tak latwo zakonczylo sprawe. W ogole w tym serialu FBI przedstawione jest .... zaraz, prawie wcale ich nie ma. FBI generalnie nie bylo wcibskie. Moze dlatego, ze calosc przestepstw to wyludzenia, korupcja a morderstwa rzadko zdarzaly sie wsrod cywili.

ocenił(a) serial na 8
dabram17

Ogólnie fedzie to chyba średnio polubiły ten serial. Już takiej bandy nierobów, oferm i leserów to chyba nie było nigdzie, w żadnym filmie. Harris z Tonym jak stary kumpel, życzenia wzajemne, przedstawia mu nowych partnerów,....załama nie służby.

bokser_Ken_Wywietrznik

Może to tak jak u nas, w Pitbullu policjanci współpracowali z Kmieciakiem by walić w jeszcze większe szumowiny niż on.
A po 11 września 2001 całe Stany zwariowały na punkcie Al-Kaidy więc mafia była zepchnięta na dalszy plan, każdy chciał się wykazać w łapaniu terrorystów bo taki miał prikaz oraz możliwość awansu jeśli coś wykrył w tym temacie.