PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75350
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Właśnie oglądam ponownie po prawie ćwierć wieku i ku mojemu zaskoczeniu bardzo przeżywam niektóre postaci, głównie negatywnie. Najpierw wkurzały mnie Meadow i Janice, potem naszła mnie refleksja, że to dziwne, bo wszyscy bohaterzy to hipokryci, socjopaci, złodzieje i mordercy. W każdym razie pomyślałem, że zrobimy ranking najmniej lubianych postaci, bo nie widzę go na forum. Ja zacznę. U mnie numer jeden to absolutna królowa, potem jest długo, długo nic. Wszystkie postaci w serialu, nawet to ścierwo Ralphie, mają jakieś pozytywne atrybuty, natomiast Janice to po prostu diabeł wrodzony. Nic nie robi tylko kombinuje kogo wykorzystać, okłamać, zmanipulować dla własnego dobra i praktycznie każde jej słowo to kłamstwo. Zamordowała człowieka z zimną krwią i nawet do tego się nie umiała przyznać, dalej głosząc swoją moralną supremację nad bratem, który ją uratował. Potem są dla mnie dzieci Tonego, ale ja mam chyba jakąś personalną awersję do nastolatków po prostu. Potem jest Ralphie oczywiście, za tę dziewczynę przed klubem. Myślę, że wszyscy prawdziwi faceci mamy biologicznie wbudowaną awersję do takich gnid. Jak byłem młodszy to sam miałem okazję kilku damskich bokserów naprostować i nie powiem, satysfakcja była ogromna. Dalej jest sam Tony. Pierwsze 3 sezony sympatyzujemy z nim, ale w którymś momencie zdajesz sobie sprawę, że oprócz jego "lojalności" wobec rodziny nie ma w nim dobrych cech. Niby wspiera swoich bliskich, ale czas mija i tych bliskich ubywa, z jego rąk przecież. Ciekaw jestem jak wy to widzicie.

ocenił(a) serial na 10
gebert

Carmela. Nie kochała Tonego, tylko bogactwo jakie jej zapewniał. Jednocześnie ciągle żyła w stresie, że jak go zabiją, to wszystko straci. Nie potrafiła nic poza zajmowaniem się domem. Gdyby ksiądz się nie opamiętał, to by mu dała.

ocenił(a) serial na 8
stringer_bell

Żadna kobieta nie kocha, jeśli jej faceta nie ma w domu i ciągle musi słyszeć o jego zdradach. A co potrafi którykolwiek z tych bandytów, oprócz przemocy? Może by dała, może nie, fakt jest taki że ona nigdy nie zdradziła, Tony setki razy, ale to ją krytykujesz. Śmierdzi mizoginią na kilometr.

ocenił(a) serial na 10
gebert

Puściła się z nauczycielem AJ-a w 5 sezonie jednocześnie naciskając na niego by miał lepsze oceny. Prawie dała Furio, ale uciekł do Włoch, prawie dała tapeciarzowi ale ten również zrezygnował gdy zdał sobie sprawę kim jest. Zwykła szmata, hipokrytką która za złoto sprzedała duszę. Nawet jej dzieci nią gardzą, zwłaszcza Meadow.

ocenił(a) serial na 10
gebert

A wymuszenie 600 tys dolarów na dom za powrót Tonego? Wyżebrała zdając sobie sprawę, że rozwodu nie będzie, bo Tony zastraszyć każdego adwokata.

ocenił(a) serial na 10
gebert

A Tony dał jej jasno do zrozumienia, że za kogo go miała, wiedziała jaki styl życia prowadzą gangsterzy, że kochanki to część gry. Carmela była spokrewniona z ojcem Chrisa, widziała jak to wygląda i potem się żalu, kradnąc kasę z karmnika. No ale ma wazon za kilka tysiaków którym się chwali.