Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 77 tys. ocen
8,5 10 1 77367
9,6 28 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Od 9 marca w TVN szósty sezon serialu. Emisja w poniedziałki o 23:40...

Glebacz

Bezczelny tvn! 23:40 z reklamami to PROFANACJA.
Mogą w ogóle już nie puszczać Soprano i zostać przy "Na Wspólnej" i innych podobnie ambitnych
produkcjach.

Ralphie

dokladnie! polskie gowniane seriale o ktorych nikt sie nie dowie (oprocz przedpotopowego tv polonia)codziennie od poniedzialku do piatku , a taka perelka jak The Sopranos puszczana w godzinach najmniejszej ogladalnosci i to w poniedzialki kiedy nie bede pamietal jak mam na imie :/. zenada. i jak tu nie sciagac odcinkow z internetu?

ocenił(a) serial na 10
m_kuszewski

Zresztą oglądanie z lektorem można sobie o kant dupy potrzeć co najwyżej.

ocenił(a) serial na 10
Glebacz

TVN doskonale wie, że osoby, które nie oglądały sezonu na HBO - tak, jak ja - będą oglądać go nawet w poniedziałek o 23.40. Zresztą dla mnie to nie problem. Wtorek na uczelni mam wolny ;d

ocenił(a) serial na 10
Glebacz

Faktycznie odkąd mam za sobą przygodę z napisami nie mogę dojść do tego jak oni tłumaczą niektóre rzeczy w telewizji. Czasem całkowicie odwrotnie...

ocenił(a) serial na 10
Glebacz

Kupiłem dziś TO&OWO, sprawdzam program na 9 marca, a tam ... nie ma Rodziny Soprano w TVN!!

Ktoś wie o co tu chodzi?

ocenił(a) serial na 10
cloner

nie wiem ocb ale wchodzilem na oficjalna strone tvn i 16 marca o 23 55 normalnie jest rodzina

ocenił(a) serial na 10
Flejtuch

Nie wiesz ocb, bo nie czytasz uważnie.
Premiera miała być 9 marca, ale skoro twierdzisz, że będzie 16, to okey. TVN jest uratowany.

Nie mam HBO czy innych płatnych kanałów, więc czekam na ten sezon już dość dłuuuuugo ;d

I będę oglądał, choćby o północy.

ocenił(a) serial na 10
cloner

wiem ze miala byc 9 marca przeciez tak jest w temacie dlatego nie wiem ocb czemu nie ma ma 9 tak jak mialo byc pierwotnie

ocenił(a) serial na 10
Flejtuch

Spoko :) Ważne, że jest 16. Najwidoczniej mieli coś "ważnego" do wyemitowania ;d

ocenił(a) serial na 10
Glebacz

Napisze do TVNu ze komletnie sie zblaznili pusczajac Sopranos o polnocy w poniedzialek. Rece opadaja-

ocenił(a) serial na 9
Stone_Cold

Każda stacja na pierwszym miejscu stawia własne produkcje. Dlatego na HBO "Sopranos" leciało na początku o 20 czy o 22. Na TVN leci o 20 ich serial czyli "Na wspólnej". Szkoda tylko, że nie robią podobnie do Polsatu, gdzie hity pokroju "CSI" czy "Desperate Housewives" potrafią leciec o 21 czy tam 22. Nawet Dwójka potrafi "Dr. House'a" pokazać przed 21 czyli o normalnej porze. Ale cóż... TVN stawia raczej na innego typu rozrywke (czyt. Wojewódzki, Majewski). Ważne, że w końcu go pokażą. Szkoda tylko że miedzy sezonami jest taaaaka wielka przerwa.

em82

To normalne, w USA też są przerwy między sezonami. Jakby u nas puścili od razu wszystko co jest to potem na kolejny sezon który dopiero 'się kręci' w USA przyszłoby poczekać 2-3 razy dłużej a tak różnica jest podobna. Poza tym takie stacje jak HBO czy AXN mają pierwszeństwo i u nich seriale lecą w miarę aktualne.

Co do pory emisji, wiadomo że większość ludzi woli oglądać jak debile tańczą czy śpiewają więc tego typu programy emitują w porze największej oglądalności. Nie jest to wina stacji tylko społeczeństwa bo gdyby większość ludzi wolała oglądać takie seriale jak Sopranos czy Californication zamiast debilnych programów, to byłyby one emitowane wcześniej.

ocenił(a) serial na 9
HuntMocy

Tyle że przerwy miedzy seriami w Stanach są zawsze prawie identyczne. U nas potrafią pokazać Ci drugą serią jakiegoś serialu po 2 latach od emisji pierwszej, chociaż całość przestali już kręcić 5lat temu. Porażka na maxa.

Co do pory emisji to wiadomo że dużo też zależy od tematyki danego serialu. Myślisz, że dlaczego "Californication" czy "Dexter" leciały w TVN o 23:30? Z tego samego powodu pewnie nigdy u nas w TV nie poleci serial "Trawka". A jak już się zdecydują to pewnie puszczą go po północy gdy już wszystkie "fanki" LPR i Radia Maryja, bedą spać.

em82

rozumiem, że media układają ramówkę pod dyktando widzów, ale z drugiej strony to może też zadziałać w drugą stronę - media mogą kształtować gusta odbiorców, nadając w prime-timie produkcje, które dotychczas spychane były w niebyt - z czasem ludzie się do tego przekonają i może zaczną w końcu wymagać od rozrywki nieco więcej niż łajzy na lodzie?

nie mówię o programach niszowych (muzyka poważna, magazyny kulturalne etc.), ale o takiej Rodzinie Soprano właśnie, która na Zachodzie jest emitowana w normalnych porach i ludzie to oglądają - u nas nawet nie ma szansy na szersze wypromowanie takich produkcji, bo nadawcy z założenia uznają, że nie warto wychodzić przed szereg

a Polacy nie są przecież jakimś dużo bardziej upośledzonym mentalnie czy intelektualnie narodem niż społeczeństwa zachodnie (?)

nadawcy, decydenci medialni - ODWAGI :) zmieniajmy Polskę i Plaków na lepsze :)

pozdrawiam