PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75337
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Bardzo dobra gra aktorska (szczególnie ekipy Tony Soprano:) ) i pozostałem składowe serialu są ok, niestety oprócz scenariusza, szczególnie od 3-go sezonu.
Przeważnie później można przewijać większość odcinków bo są po prostu nudne i jest to poziom opery mydlanej.
Do poziomu np. "Narcos" sporo brakuje.

ocenił(a) serial na 10
vulkan750

Narcos przy złożoności scenariusza Sopranos to kałuża. To nie opera mydlana tylko życie. Ty chyba się spodziewałeś, że Tony co epizod będzie uciekał przed policją i strzelał do innych gangsteròw.

ocenił(a) serial na 10
vulkan750

Sopranos to przede wszystkim serial obyczajowo-psychologiczny. Wątek gangsterski pozostaje tłem, sprawnym chwytem by przyciągnąć widzów. Podejście twórców do spraw materii życiowych bliskich zwykłym ludziom takich jak depresja, wychowanie dzieci, toksyczna rodzina, kryzysy męskości jest znakomite, realistyczne na każdym poziomie. Trudno mi się zgodzić ze stwierdzeniem, że jest to poziom opery mydlanej skoro jest to napisane i przede wszystkim wybitnie zagrane. Są tu oczywiście gorsze wątki, ale często mają podłoże humorystyczne, które skutecznie je rozmiękcza. Scenka poglądowa do stwierdzenia czy rzeczywiście jest to poziom opery mydlanej - https://www.youtube.com/watch?v=2QPxZdCMyUc