PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75350
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Po tych kilku latach

ocenił(a) serial na 10

Widać prawdziwy poziom tego serialu, kończą się aktualnie Dexter i Breaking Bad czyli seriale
które akurat miały swój początek gdy rodzina soprano była w pełnej krasie. Porównywanie obu
seriali do sopranosów jest raczej grzechem.... tutaj było widać od początku do końca
zaplanowaną całą fabułę na wszystkie sezony i każdy odcinek ..... każdy odcinek i sezon trzymał
praktycznie równy, bardzo wysoki poziom ..... jednym słowem chyba nigdy już nie będzie równie
dobrego serialu, a szkoda, to co pokazał Dextera to porażka, Breaking Bad jako tako trzyma
poziom, ale nie wiem czemu nikt nie potrafi dać porządnego zakończenia jak u sopranosów - w
100% satysfakcjonującego.

ocenił(a) serial na 10
Jurigag

Satysfakcjonujace zakonczenie w The Sopranos? Mimo, ze to moj ulubiony serial wszechczasow, to przeciez to zakonczenie było jednym wielkim rozczarowaniem. Jak mozna zrobic open ending w takim serialu?

ocenił(a) serial na 10
ziomski

Przykro mi, że nie zrozumiałeś zakończenia, obejrzyj raz, drugi, trzeci, może w końcu do Ciebie dojdzie, że to nie był żaden, jak to "światowo" po hamerykańsku nazwałeś "open ending". Przypomnij sobie słowa Bobbyego Baccali "oh god, that black screen", a później rusz nieco głową.

ocenił(a) serial na 10
borys1992

Racja, zakończenie właśnie jest genialne chociaż sam zobaczył bym może jakiś proces i całe Jersey na ławie oskarżonych. To by było coś. Nie powstanie nic równie dobrego i dorównującego mimo, że dzisiejsze seriale są dobre.

ocenił(a) serial na 10
borys1992

zakończenie jest "otwarte"... każdy może się domyślać jedynie co się dzieje po ostatniej scenie. Ty masz swoją intepretację, ja mam swoją i podejrzewam, że znaleźlibyśmy kilkadziesiąt innych. Równie dobrze Meadow mogła wejść do baru i zjeść razem z nimi kolacje. Sytuacja po prostu by się ustabilizowała i życie toczyłoby się dalej, a równie dobrze Meadow mogła wejść w momencie jak Tony'ego rozwalałby ten gość co poszedł do kibla (dużo było ujęć w ostatniej scenie na obcych ludzi. Jeden z nich albo i kilku moglo być cynglami). Tak snuć o tym zakończeniu możemy bardzo długo. Nie próbuj komuś w mówić swojego, bo nawet twórcy chcieli, żeby każdy miał swoje. I to jest jedno z najlepszych zakończeń, które bardzo mnie satysfakcjonuje. Lepiej tego rozwiązać nie mogli.

Jurigag

Masz rację.
Nie rozumiem też o co chodzi, gdy słyszę, że mamy "złotą epokę seriali". Ta skończyła się kilka lat temu. "Gra o tron" to serial ciekawy, ale jest tylko cieniem "Rzymu". Czegoś równie ambitnego jak The Wire nie ma. Hell on Wheels nie dorasta do pięt Deadwood. W recenzjach Ray Donovana spotkałem się z bezpośrednimi porównaniami do Sopranos właśnie, czego nawet nie skomentuje..