Witam,
poszukuję podobnych seriali. Ni chodzi mi o to by był koniecznie o rodzinie mafijnej (chodź fajnie by było), a o to by był nakręcony w takiej tonacji jak rodzina soprano, tzn. nie tak jak np. detektyw monk, czy doktor house gdzie wszystkie odcinki są schematyczne i bardzo luźno ze sobą związane.. Chodzi mi bardziej o serial ze swoim klimatem, gdzie odcinki są ze sobą powiązane, a przede wszystkim żeby wbijał w fotel... np. w rodzinie soprano nawet jak była 20 minutowa scena jak siedzą w restauracji i rozmawiają o niemalże o pogodzie to i tak odbiorca dzięki klimatowi tego filmu się nie nudzi i ogląda dalej, bez jakichkolwiek oznak znudzenia. Czytałem już trochę na ten temat, i wiele razy powtarzał się serial six feet under, który z resztą już obejrzałem, ale bez wielkich rewelacji.
Pozdrawiam
"hodzi mi bardziej o serial ze swoim klimatem, gdzie odcinki są ze sobą powiązane, a przede wszystkim żeby wbijał w fotel"
Właśnie takie: Breaking Bad, Californication, Dexter.
Cali jest luźnym dramatem, Breaking Bad i Dexter są już serialami kryminalnymi, polecam z całego serca :)