PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75350
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

No i jak panowie ????? Obejrzeli????
Odcinek wymiata i będzie wymiatał=====> role głowne grająA.J i jego sercowe problemy , które chce rozwiazac Tony ( dobrze mu to wyszło )
i drugi wątek CHRISTOPHER od A do Z - to co on robi i co sie dzieje wokół niego w tym odcinku powala na kolana , takie jaja z jego kłótnią z Paulim że szok ......
....pomimo tego co nam sugerują i malują przez odcinki od wznowienia , stawiam , ze na końcu wszystko rozwiąrze się odwrotnie niz się wydaje..

ocenił(a) serial na 10
TCJ

To byl świetny odcinek. Zawsze podobały mi się odcinki z Chrisem w roli głównej.

Jestem naprawde ciekaw którą "drogę" wybierze. Widac po nim że juz ma dojśc całej tej mafii. On nikomu nie ufa i nikt jemu nie ufa.Raczej FBI ich nie wyda bo wtedy, nie zastrzelił by gośćia do scenariuszy.

Wątej AJ też ciekwy. Widać polubił bicie ludzi. Ten nowy wątek w jego życiu raczej nie doprowadzi go do szczęscia.

ocenił(a) serial na 10
Adick

Tak masz racje FBI raczej odpada, a kwestie z odkryciem podniecenia z przemocy u A.J juz napisałem ale wywalilo mi posta.......
....jak się Pauli z Chrisem nakoniec nie będą strzelać to cud ,chyba czas wyjebać Pauliego ,jest niestety samotnikiem ,strasznie wkurwiające jest to , ze Chris w końcu żyje tak jak by chciał , jakby każdy z nas chiciał zyć ale ma problem alkoholu mu pic nie wolno bo całkiem całkiem te emocje potrafi rozładować stzrelając komuś w łeb , nawiasem musze się przyjrzec czy tylko klamke miał do wytarcia /??? zreszta bywał u niego więc chyba na przesłuchaniu nie miałby problemów.....gówniane jest to ze faktycznie porypany ma ten klimatz MAFIA i ich zabawami....raz dwa w odcinku pokazali Patsiego a mina Tonego wydawała mi się dziwna jak rozmawialai??? powinien sie cieszyćno nie ???
przerąbane Chris przez te narkotyki i alkohol ,

ocenił(a) serial na 10
TCJ

Jestem ciekaw czy Chris się znowu teraz stoczy. zacznie pić i ćpać. Bo jak tak to Pauli napewno się doigra i pójdzie do piachu. Mam nadzieje że tak się stanie, bo gościu działa mi na nerwy. Zresztą Tony też zaczyna być denerwujący. Wogóle czuć klimat że koniec mafii[tej ekipy] jest bliski.[i dobrze bo serial też sie kończy]

ocenił(a) serial na 10
Adick

Bardzo dobry odcinek ukazujacy chrisa jaki jest naprawde a nie pod maska.
Chociaz zabicie tego filmowca to troche przegiecie dla wlasnej zachcianki.Rozterki milosne juniora i ta cala akcja z mlodymi jak wyciagneli kolesia za nieplacenie kasy i jak ukarali goscia za nieplacenie haraczu,zajebiscie ukazala porownanie ,ze jaki ojciec taki syn.

heh zajebisty jest ten serial :)

warez777

to byl genialny epek. zwlaszcza ojcowskie podejscie Tony'ego i tn tekscik do Carmeli jak przyszla z pretensjami ze puscil mlodego na imprezke ze stiptizem, Tony jej odpowiedzial tekscikiem, cos ze " to taki wiek przeciez oni takie rzeczy robia, ty pewnie chcialabys zeby teraz siedzial w pokoiku i popijal kakałko :) tekst mistrzostwo. kolejna scena jaka mnie rozwalila to wsciekla mina Paulie'ego jak jechal fura po trawniku Chrisa :D nie wiem czy zwrociliscie uwage ale ten epek trwal pare dobrych dni, te wszystki poranki jak Tony wstaje. co powala na kolana to ta perfekcja zawsze jak Tony jest na nogach to kazdy wlos w inna strone i to jego sapanie, miodzio :D co do AJ'a to wszystko jasne. lekarstwem na depreche okazaly sie imprezki i udzial w uprowadzeniu tegi typka z prywatki. jablko niedaleko upadlo od jabloni. coraz bardziej obstawiam ze AJ przejmie interes po ojcu. i jeszcze wazna scena z pania psycholog jak Tony ze lzami w oczach mowi o oddaniu wszystkiego byleby dzieciom bylo dobrze, moze to jakas zapowiedz ze Tony sie dobrowolnie odda w rece FBI ale poswieci zycie. nie spominajac juz o tym ze kto teraz wejdzie Chrisowi w droge to musi sie liczyc z konsekwencjami. to byl rewelacyjny epek!

ocenił(a) serial na 10
Gobblin

ayo
już chyba wszystko zostało powiedziane o tym odcinku , oczywiście przezajebisty ,wg mnie nieźle kręcą i motają te relacje tonyego z chrisem i nie wiem co wyniknie z tego - może jak nam sugerują wybiją się obaj albo jeden z nich zginie przynajmniej (ostatnia scena ostatniego odcinka - tony i chris strzelają do siebie nawzajem i giną )????) . Dużo akcji w Bing -tam zawsze jest klimat :) jak chris patrzył na kolesi napieprzających się z niego to myślałem że tony bedzie jedynym co się nie śmieje ,ale myliłem się . Najlepsza scena jak Tony i AJ wracają do domu - jak wchodzą razem po prostu świetne , to że AJ przejmie pałeczke wydaje się bardzo nierealne - wręcz niemożliwe . ach ten nasz peter paul - z żartami przesadził i sądze że nie dotrzyma do ostatniego odcinka , dla mnei mało jest sila powinni walnąć epizod jakiś z nim ....

ocenił(a) serial na 10
Gobblin

ayo
już chyba wszystko zostało powiedziane o tym odcinku , oczywiście przezajebisty ,wg mnie nieźle kręcą i motają te relacje tonyego z chrisem i nie wiem co wyniknie z tego - może jak nam sugerują wybiją się obaj albo jeden z nich zginie przynajmniej (ostatnia scena ostatniego odcinka - tony i chris strzelają do siebie nawzajem i giną )????) . Dużo akcji w Bing -tam zawsze jest klimat :) jak chris patrzył na kolesi napieprzających się z niego to myślałem że tony bedzie jedynym co się nie śmieje ,ale myliłem się . Najlepsza scena jak Tony i AJ wracają do domu - jak wchodzą razem po prostu świetne , to że AJ przejmie pałeczke wydaje się bardzo nierealne - wręcz niemożliwe . ach ten nasz peter paul - z żartami przesadził i sądze że nie dotrzyma do ostatniego odcinka , dla mnei mało jest sila powinni walnąć epizod jakiś z nim ....

ocenił(a) serial na 10
jiggajigsaw

JIGSAW co co ??? ==>"ach ten nasz peter paul - z żartami przesadził i sądze że nie dotrzyma do ostatniego odcinka , dla mnei mało jest sila powinni walnąć epizod jakiś z nim ...." bo chce ale nie kapuje , napisz

ocenił(a) serial na 10
TCJ

ty zawsze mnie nie rozumiesz TCJ ,pisze że paulie przesadził z żartami na temat dziecka chrissa i chris go dopadnie za wszystkie akcje i głownie za tą i nie bedzie się pytał tonyego o zgode - taka jest jedna z moich koncepcji
a co do silvia to mało go troche i mi go brakuje ;] zawsze był świetny i mogli by coś skręcić z nim jakąś przygode mu zaserwować czy cuś

peace

ocenił(a) serial na 10
jiggajigsaw

W sumie sorry , za pierwszym wyłapałem że chodzi o Pauliego ale wolałem sie upewnić...a potem dałem dupy bo SILA myślałem że literówka....mi też SILA brakuje Bardzo bo jest przekonkretny w tych swoich minach....na bank SZYKUJĄ i dla niego Specjalny odcinek w szerszym wymiarze....sam myśle jak będzie wyglądał w ostatniej stzrelaninie i czy awansuje czy umrze itd...to jak rozjebał Adrianne w tym lesie to jeden z moich 5ciu ulubionych momentów..
..to tym razem nie będe się pytał o pierdoły tylko się od razu ciebie spytam jakie jest rodzinne powiazanie PAULIEGO z Małym PAULim co ostatnio wypadł przez okno ???? to jest jego siostrzeniec czy jak?????

ocenił(a) serial na 10
TCJ

ey czy ja wyrocznia czy encyklopedia jakaś ???;]

http://en.wikipedia.org/wiki/Little_Paulie_Germani

ale na stronie jest wg mnie błąd -ktoś wie jaki??

ocenił(a) serial na 10
jiggajigsaw

Nie da się powiedzieć nic innego - odcinek wymiata!!! Wątek z AJ - już mnie trochę wkurzał tą swoją depresją, ale w końcu zrobiło się ciekawie. Chris nieźle wyjebał małego Pauliego(siostrzeńca dużego) przez okno, myślałem że go zabije, a jak odjebał tego scenarzystę to też zwariowałem, już się bałem o Chrisa chociaż w porę oprzytomniał, choć to że zaczoł tak gadać to oczywiście zły znak. No i Paulie:) Też uwielbiam ten moment jak wjechał na trawnik Chrisa, i w ogóle te kawały że córka Chrisa będzie pracować w Bing były zajebiste, to taka ich luźna gadka i Chris nie powinien się tym przejmować, no ale widać nie potrafi... Intryguje mnie wątek co był na AA i jak gadał na schodach temu typowi o Adrianie, fakt że dosłownie nie powiedział co się z nią stało, ale FBI wiedziało że Chris chodzi na AA i mogli podstawić swojego tajniaka, fakt że był w nowej grupie ale on jakoś dziwnie cukrował Chrisowi.
Mogli by dać więcej Sila, też o tym myślałem, jeszcze jednego brakuje - Artiego, i myślę że w następnym odcinku może być o nim dużo...

ocenił(a) serial na 10
GIT

GICIE !!!!!!!!!!!-masz racje 1. tez myślalem ze go zabije MAŁEGO P 2.scenarzysta wariactwo i nasze zmartwienie czy aby nie pokręcą go za to 3.tto ze zaczął paplać to chujówka , zły znak ale ponieważ skończył epizod rozpierdolką to znaczy ze najwyżej ich powystzrela a nie sprzeda....4.trawnik z tym popierdolcem PAULIM zajebista scena...ale ten kawał wiesz jak jest czasami z kumplami jest tip top a czasami najmniejsza obraza łamię barierę i ktoś nie wytrzymuje i sie robi afera...ten wątek na AA az za bardzo śmierdzi podstawionym tajniakiem , który fakt się podlizywał , ale jezeli teraz sie nie wpierdolił na minę i zważył bajer tzn. będzie teraz uważał i tamtenjest czy nie jest juz go pod włos nie weźmie...SILA
...SIL będzie miał jak BUTTERS w SOUTH PARK very OWN episode....a ARTIEGO mi nie brakuje ARTI zapełnia niszę publiczności ITALSKIEJ która nie chce sie kojarzyć z gansgterką , tak samo takie postacie jak HESh dla ŻYDÓW , te ruskie ,JUNIOR i matka Tonyego kazda z postaci pobocznym kierowana jest w strone jakiejs tam liczby osób oglądających identyfikujących sie i dzieki temu cash na reklamach
no jeśli serial oglądają nałogowo BILL CLINTON to sorry bardzo świadczy to o jakości i zamiarach producentów

ocenił(a) serial na 10
TCJ

Artiego też mi nie brakuje tylko pisze że przed końcem serialu pewnie będzie trochę o nim bo jednak jest od początku, jak dla mnie mogło by to być 30 sekund, choć odcinek jak porzyczył pieniądze temu francuzowi był fajny. Chris za bardzo wszystko bierze do siebie, w sumie zawsze taki był, jak wtedy gdy się pokłócił z Pauliem o to płacenie rachunku, ale według mnie to jeśli chodzi o swojego teścia przy którym wychodził na frajera miał rację, to jednak na te kawały Pauliego powinien też mu nawrzucać(tak dla jaj) jednak nie potrafił. Co do tej mniejszości to jednak Sopranos to serial rodzinny;) Zapomniałem ostatnio napisać że Tony mnie wkurwił jak Chris zapytał go u siebie na grilu jak się bawi Tony zrobił taką minę że rozumiem Chrisa, no i rozbawił mnie jak się wydygał jak AJ jechał samochodem:)