(możliwy spoiler delikatny) Ja uwielbiam odcinek, jak Pauli z Christoferem w pogoni za ruskim komandosem zgubili się w lesie. Mistrzowsko zagrane, ciepły humor od tego bije :)
czyli co? trzy razy na tak:] dobry jest jeszcze odcinek gdy polecieli o wloszech, i ta piekna ruda pani ;)
Ogólnie Pauli zapodaje takie miny i ma takie reakcje, ze się japa cieszy. A nawet nie jest aktorem z wykształcenia tylko drobnym gangsterem :D
Teraz już nie pamiętam mimo iż całą serie obejrzałem ze 3 razy.Zbyt dużo fajnych odcinków każdy inny a tworzy to świetną całość. Dlatego nie umiem wymienić jednego odcinka te,które najbardziej zapadły mi w pamięć to chyba odcinki w,których dzieje się coś ważnego np.śmierć bohatera.
wszystkiego najlepszego mordeczki.... pisze to bo bo ide spac, jest drugi dzien swiat iiii, jest strasznie.... nie dam minki bo jest strasznie, i jak to sie pisze aha KROPKA! a Pauli do swojej maski ma jeszcze dobry tekst pasuje jak ulala, pamietajcie malutkie p z kotwiczka nic wiecej
Mi bardzo podobał się odcinek "Cold cuts". Gdzie Chris i Tony B jadą na farmę wujka Pata wykopać zwłoki. Klimat tego miejsca i całokształt są oryginalne.
Ja mogę wymienić po ulubionym odcinku z każdego sezonu:
1x05 - College
2x12 - The Knight in White Satin Armor
3x11 - Pine Barrens
4x13 - Whitecaps
5x12 - Long Term Parking
6x20 - The Blue Comet
A co do nielubianej postaci, to mnie od początku najbardziej denerwowała matka Tony'ego, a w późniejszych seriach najbardziej był wkurzający AJ oraz Janice.
Do tej pory obejrzałem 3 sezony. Ale ulubione odcinki mam identyczne. Janice i Ralph przewodzą w rankingu najbardziej denerwujących postaci, wynagradza to na szczęście cała gama genialnych.
Alez dlatego Janice jest genialna bo rowno wqrwia kazdego.Taka miala role i wspaniale ja zagrala.Odcinek z ruskiem w lesie wyrezyserowal Steve Buscemi.
To też świadczy o geniuszu tego serialu, że nawet te irytujące (Chociaż do Janice już się przyzwyczaiłem, a[SPOJLER] Ralpha już z nami nie ma) postaci, są takie z założenia, a nie w wyniku nieudolności aktorów je grających czy też z racji złego scenariusza.
Ja również uwielbiam ten odcinek z Ruskiem, jak chyba Pauliemu odmarzła stopa :) i generalnie wszystkie odcinki, gdzie jest dużo Pauliego (również wizyta we Włoszech). Macie racje, Janice, Matka i Ralph są denerwujący.
Za to lubiałem Pussiego i Bobbiego, sympatyczni, brzuchaci :))
Mój ulubiony odcinek to ten, w którym Tony bije się z Bobbym (6 sezon). Akcja w lesie też jest świetna.
Co do wkurzających postaci to zdecydowanie Livia i Richie
też go lubie,tam chyba był jakiś motyw z przemarzniętą skarpetką co nie?dobre też jest jak biją żyda dzwonkiem po mordzie ale to inny odcinek
mój ulubiony odcinek to the test dream, ze snem tony'ego, gdy raptem znajduje się w domu i siedzi na koniu, lubię też ten z ruskiem !
To tez mój ulubiony odcinek!
Dwóch facetów znajduje się o kilka(nascie) kilometrów od cywilizacji i nagle dramat! Walczą o przetrwanie...
Najlepsze odcinki: 3x11 i 6x20. Jeśli chodzi o wykonanie i pomysł to najbardziej cenie sceny, gdy Tony był w śpiączce i tam walczył o swoje życie. Tony B. zapraszający go na tą impreze. Mistrzostwo!
Najlepsze postaci: Tony, Chris, Paulie
Najbardziej denerwujące: Richie April, Janice(w pierwszych sezonach, później już znormalniała). Swoją drogą nie wiem co chcecie od Ralphiego, świetny gość.
Odcinek z ruskim komandosem rulez. Brakowało tylko niedźwiedzia w tym lesie. Możecie mi przypomnieć co postem stało się z tym Ruskiem ? Jakoś kompletnie nie pamiętam ;)
Nie zostało wyjaśnione. Zresztą jego kumpla Slavy, który prał kasę Tonego, też już potem nie było w serialu. Najprawdopodobniej z lasu nie wrócił. Ewidentnie widać, jak dostał w głowę i nawet jeśli to było draśnięcie, to i tak by zamarzł w tych warunkach. Z drugiej strony znikł samochód Pailiego i odebrany dług.