PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75350
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Podajcie swoje ulubione utwory,które usłyszeliście na ścieżce dzwiękowej.
Ja stawiam na:
The Rolling Stones - Moonlight Mile
Lynyrd Skynyrd - Simple Man
The Kinks - I'm Not Like Everybody Else
Ben E. King & The Drifters - This Magic Moment

El_Libertador

Moje typy:

1. "Living On A Thin Line"- Th Kniks (odcinek "University" III sez.- miód)
2. "Complicated Shadows"- Costello & Atractions
3. "It Was A Very Good Year"- F. Sinatra

ocenił(a) serial na 9
Ralphie

'Living On A Thin Line'chociaz dlugo sie sciagalo,rzeczywiscie swietne.

ocenił(a) serial na 10
El_Libertador

Journey - Wheel in the sky
Nie pamietam serii, ani nr odcinka. Ale leci pod koniec, gdy Tony z AJ plyna jachtem.

ocenił(a) serial na 9
El_Libertador

Zapomniałem o genialnym "Journey - Don't Stop Believing"

ocenił(a) serial na 10
El_Libertador

Zdecydowanie podsumowanie 2 sezonu z kawałkiem Rolling Stonesów "Thru and Thru" idealnie zmontowane z obrazem.
Appollo Four Forty - "The Man with Harmonica" - zajebisty ambientowy numer z motywem ze 'znanego filmu'.
Cake "Frank Sinatra" - pokręcona radość Christophera, że wreszcie jest prawdziwy bo wymienili jego nazwisko w gazecie.

Miałby ktoś właśnie oba kawałki The Kinks?

ocenił(a) serial na 10
Picu

Main Theme - " Woke Up This Morning "
Apollo Four Forty - " Man With The Harmonica "

El_Libertador

Przy okazji mam jedno (dość trudne :))pytanie.

W II sezonie jak był epizod z Matthew Bevillaqua i jego kumplem Sean'em, którzy postrzelili Chrisa, była scena gdy oni siedzieli w mieszkaniu i oglądali na takiej dużej plaźmie jakiś raperski teledysk. W scenie tej wszedł do nich Furio ściągnąć kasę z jakimś włoskim typem.

Mam pytanie- co to za teledysk oni oglądali w tv (chodzi mi o nazwę utworu lub chociaż wykonawcę)???

Nazwę wykonawcy oni nawet powiedzieli jak sobie gadali, lecz jej za nic nie pamiętam.

Ktoś wie????

P.S. 8.12 w Warszawie na Torwarze koncert 50 centa hehee już się w bilet zdążyłem zaopatrzyć ;]

ocenił(a) serial na 10
Ralphie

Wejdź na amerykańską Wikipedię - tam są opisy wszystkich odcinków o motywów muzycznych w nich występujących (raczej tych pod koniec , ale może w treści coś znajdziesz).

ocenił(a) serial na 10
Gigin

bez apelacyjnie dwa kawałki Journey - Wheel in the sky (wyprawa z AJ'em łódką na koniec któregoś odcinka drugiej serii) i Don't Stop beliving, ale też scena wykradzenia skrzyń z winem Tony'ego z Chrisem przy kawałku Free - Allright Now :) no i kawałek Tona Deep Purple - Smoke on the water tyle narazie pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
marasz71

Allright Now..hmm.. to jest piosenka. pamiętam ja doskonale z 'american beauty'.
dla mnie chyba The Kinks - I'm Not Like Everybody Else. końcówka któregos z odcinków kiedy Tony wściekł się na Janice - coś pięknego.
jak cały serial z resztą.

El_Libertador

Africa Bambatta - Destruction

BOdajże w 4 serii na początku, jak T schodzi przed bramę po gazetę, jest 40 sekundowy ten oto kawałem. Polecam kazdemu, idealnie pasuje do miny Tonego (a w tle - This is a world destruction...)

ocenił(a) serial na 9
paul_pivo_2

Africa Bambaataa - World Destruction

.....

El_Libertador

hejkaa, jak wabi sie piosenka z ostatniego odcinka ostatniej serii gdy Tony wybiera piosenkę w automacie ? jest porostu świetna ..:)

ocenił(a) serial na 9
dude_2

Journey - Don't Stop Believing

FisherN

ukłony :) dzięki pozdrowaśki już kombinujem utworek :))

El_Libertador

Jefferson Airplane - White Rabbit

chyba drugi sezon, gdy Tony i A.J. przygotowują sobie lody

ocenił(a) serial na 10
El_Libertador

Mam pytanie , jak nazywa się kawałek z 13 odcinka 4 serii kiedy Tony wraca do domu a Carmela wyrzuca jego rzeczy

ocenił(a) serial na 10
El_Libertador

Doskonały jest kawałek w odcinku, w którym Tony rezygnuje z zakupu domu nad woda i wysyla chlopakow łodzią zeby wlascicielowi zrobili dyskoteke:P
Dean Martin - Who's got the action