PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75350
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Nie wiem czy ktoś to też zauważył ale mam wrażenie, że twórcy serialu przed każdym zabójstwem jednego z głównych bohaterów chcieli sie wcześniej jakoś usprawiedliwić i troszkę nam ten fakt osłodzić poprzez zastosowanie prostego triku.
Jeśli sobie przypomnicie śmierć Pussy'ego, Christophera czy Vito to można znaleźć wspólny mianownik, a mianowicie ostatnie wydarzenia z nimi w roli głównej, czyli w ich przypadku były to naciągane/niepotrzebne zabójstwa, każdy z nich na niedługi czas przed swoją śmiercią sam dokonał wątpliwego morderstwa które wpłynęło na ich obraz w oczach widzów nie jako "osładzając" nam trochę ich odejście.
Na potwierdzenie tej tezy można dodać również koniec serialu i śmierć Tony'ego, który to wiadomo co zrobił przedtem z Chrissym.

ocenił(a) serial na 10
coley1718

Coś w tym jest, ale moim zdaniem każde zabójstwo miało służyć czemuś innemu. Twórcy chcieli pokazać jak zestresowani byli Pussy i Vito. Zabijali ludzi w strachu przed własną śmiercią. Natomiast co do chris's to chyba chcieli pokazać w jak kiepskiej był kondycji psychicznej i jak działały na niego dragi.

ocenił(a) serial na 10
coley1718

Po co usprawiedliwiać, na dobrą sprawę każdy z tych skurczybyków powinien pójść do piachu.

Madoq

byli jacy byli ale nie powiesz mi że sie z nimi przez te wszystkie sezony nie zżyłeś(po twojej ocenie sądze ze serial ci sie podobał) dlatego tez obstaje przy swojej teorii ze troszke jednak chcieli nam pomóc oswoić się z faktem ich rychłego końca