mianowicie wszystkie sceny pobicia czy też egezkucji... ( jestem na etapie 1 sezonu) moim
zdaniem są ,(( no niewiem)) takie jakieś sztucznee i dziwnie nakręcone....Może za dużo
naoglądałem się zakazanego imperium gdzie to wszystko było tak genialnie dopracowane ze
gęba sama sie cieszyłaa... Poza tym fabyła, klimat, bohaterowie, Tony, jego rodzinka mnie bardzo
ciekawią i czekam co daleej...ps. mam takie przeczycie ze teen młody co z kumplem ( tym co kradli
tiry i junior się go pozbył) też zginee..ale jeszcze nie wiem jak ^ ^
Im dalej tym będzie lepiej pod tym względem. Gwarantuję. Pierwszy sezon to był dopiero początek i rzeczywiście sceny zabójstw wyglądały trochę amatorsko. Potem czuć, że serial po ogromnej popularności miał większy budżet i wszystko było bardziej dopieszczone.
A jeszcze jedno, oglądasz serial z napisami, czy lektorem? W tym drugim przypadku 4 sezony wypuścił Universal i czasem pojawia się cenzura. Przede wszystkim poprzycinane zostały sceny seksu, czasem cycki ocenzurowano, innym razem wyciszono bluzgi. W przypadku jednego zabójstwa w dalszych sezonach wycięto np odciętą głowę.
SPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRR
Chodzi o głowę Ralpha?
Tak. Miałem okazję oglądać różne wersje i ta Universala jest ugrzeczniona. Czasem są to wycięte pojedyncze ujęcia jak choćby początek drugiego sezonu gdy w tle leci piosenka Sinatry, w wersji Universala brakuje ujęcia jak Paulie na stole posuwa jakąś babkę.
I jak Tony zabawia się z Iriną. Nie dość że lektor beznadziejny i wycięte sceny. To jeszcze muzykę zmieniają
Zmiana muzyki wkurza niemiłosiernie. Np zamiast genialnego instrumentala paparazzi X zibita na koniec Pax Soprana (Jedna z lepszych scen w serialu) jest wstawiony jakiś beznadziejny beat, który "zabija" scenę
tak oglądam z lektorem na kinomaniaku : /// kurde jak to piszesz to chce zmienic wersję zebyć nic nie stracic ;D