PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75337
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

co Wy na to?

http://nationalreport.net/sopranos-remake-begins-production-cast-revealed/

ocenił(a) serial na 9
Lewus

Pomysł podoba mi się niezbyt, podobnie jak obsada, zdarzyłem poznać postać Tony'ego na tyle, by nie potrzebować żadnego repetytorium. Wolałbym raczej 7 sezon, nawet już bez tytułowego The Sopranos.

ocenił(a) serial na 10
Lewus

ja bym chciał żeby HBO stworzyło serial o mafii w takim klimacie jak Soprano raz jeszcze, albo pociągnęła Soprano dalej kilka lat po wydarzeniach z ostatniego odcinka, wiadomo Gandolfini nie żyje, ale można by go uśmiercić w tym barze skoro i tak ludzie się o to spierają :D
ale żadnych remaków bym nie chciał, Tony może być tylko jeden i żaden aktor go nie zastąpi.

ocenił(a) serial na 10
itsONLYinstinct

Możesz komuś tym komentarzem sporo zaspolerować.

ocenił(a) serial na 10
karolxkow

no nie wiem, to chyba logiczne że główna postać żyje do końca serialu i że Gandolfini umarł.

ocenił(a) serial na 9
itsONLYinstinct

Jesteś w błędzie - Tony ginie w barze. Poza tym serio? Spoiler-alert? Jak ktoś jeszcze nie obejrzał, to niech w końcu naprawi swój błąd, a nie czyta o tym czego jeszcze nie widział. To z definicji proszenie się o spoiler, wszakże to forum dyskusyjne o serialu, który się skończył 8 lat temu. ;]

ocenił(a) serial na 10
Aes

ale oficjalnie nie jest to pokazane.

ocenił(a) serial na 9
itsONLYinstinct

No właśnie jest pokazane poprzez dźwięk i obraz, tylko trzeba na to spojrzeć analitycznie. Schemat: "dzwonek > widok na Tonego > widok z oczu Tonego", nie przez przypadek jest tak pieczołowicie podkreślony i metodycznie powtarzany. Odpowiedz sobie na pytanie: co widzi i słyszy martwy człowiek? To jest główna informacja, którą uzupełniają inne, subtelniejsze elementy w tej scenie, np. ukazujące topografię baru: gdzie jest wejście, gdzie siedzi Tony, gdzie znajduje się toaleta.

Lewus

Nie nie nie, jeszcze raz nie.
Sopranos to legenda, jak Ś.P Pan Gandolfini, nikt nie jest w stanie tak zagrać choćby w 1/5 Tony'ego.

ocenił(a) serial na 10
Lewus

Ja bym bardziej wolał prequel. Czasy Dickiego Moltisanti Johny'ego Boya i młodego Corrado. I myślę że jeżeli kiedykolwiek powstanie coś jeszcze w obrębie tego serialu (Film, spin-off) to właśnie będzie ta droga którą wybierze David Chase.

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

http://www.avclub.com/article/david-chase-confirms-sopranos-prequel-idea-isnt-de -211472