PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75350
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

szósty sezon

ocenił(a) serial na 10

Oglądam teraz szóstą serie ,,Soprano'', bo co tydzień kupuję to z gazetą wyborczą i niestety mam wrażenie że to już nie jest to...
Wolne tępo, brak napięcia ,klimatu, przemocy która charakteryzowała poprzednie sezony. Kiedy wracam pamięcią do drugiego czy trzeciego sezonu to muszę przyznać że tamte odcinki były o niebo lepsze. Tak jakby skończyły im się już pomysły. Dla dobra serialu mam nadzieję że już nigdy nie powstanie siódma seria, bo ona zepsułaby zupełnie 10 lat tworzenia arcydzieła. Szkoda nawet że powstała druga część szóstej serii, myślę że Soprano powinno zakończyć się normalnie na szóstym sezonie.

Nie macie podobnych odczuć?

użytkownik usunięty
The_Sopranos

Pamietam, ze bardziej podobala mi sie druga czesc szostego niz ta 1, w ktorej nic sie nie dzialo i jeszcze ten watek Vita, ktory psuł cala serię... Druga czesc szostego sezonu byla z reszta brutalna, ale nie będę ci spoilerował... Zobaczysz...

użytkownik usunięty

Dla mnie 6-ty sezon był równie dobry jak cała reszta. Świetny, klimatyczny, dający do myślenia dwu odcinkowy sen, który można interpretować jako alternatywne życie Tony'ego. Tragiczny w skutkach wątek Vita. Narastające napięcie pomiędzy Jersey, a Nowym Jorkiem. Pre produkcja "Cleaver" i wiele, wiele innych.

P.S. Co do przemocy, to nie martw się. W drugiej części szóstego sezonu dostaniesz tego z nawiązką :)

ocenił(a) serial na 9
The_Sopranos

to specjalny zamiar. chase o tym mówił przy zapowiedziach.
uspokojenie... niby koniec. a tu nagle 2 czesc i nadchodza zaglada.
najlepszy sezon soprano. curb stomp tony'ego - cos pieknego.

serial arcydzielo, wlasnie koncze 3 serie 2 raz :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
rpd0

Powiedział gośc co wozi sie po szkole, a jak przyjdzie co do czego to taki wpierdol zbiera, ze musi sie na internecie wyżywac. Pewnie od polonisty - najwiekszej cioty - po dupie dostales i teraz placz... Takich cwaniakow jest na peczki...

rpd0

no i co z tego jak i tak wolisz chłopców

użytkownik usunięty
Ralphie

Gosciu mocny jestes widze, zaraz mnie jeszcze od "dziecka neostrady" wyzwiesz, ale tą piczką wysoko zawyżyłeś poprzeczkę... Coś ta polonistka słabo cie uczy jak nie umiesz przeczytać ze ten serial jest od 18 lat... Oczywiscie moga go ogladac nieletni, ale nie tacy co podniecaja sie chomikiem w avie i "lol"... Moze byc tez tak ze nie ogladales... A może to polonistka "zajebista laska" ci poradzila ten serial. Może w nim grala jako jedna dziewczyna z Bing, albo kolezanka Livii z Green Grove? Nie wiem, nie wiem...

ocenił(a) serial na 10
rpd0

typowy przedstawiciel widzów "Prison Break" i "Lost"...

bishop_3

Lost lubie ,ale nie lubie chamstwa i prostactwa , The Sopranos jest nie dojebkiem nr1.

hudylobo

tak samo nie przepadam za soprano w ogóle co ja tu robie :

użytkownik usunięty
rpd

Dobra, koniec tematu bo przez takiego idiote (chomika) fani RS zniżają się do poziomu... nie wiem - czegoś co ma bardzo niski poziom...

ocenił(a) serial na 10

Druga część szóstego sezonu to moim zdaniem drugi najlepszy sezon ze wszystkich

Christopher_Moltisanti

Szczerze mówiąc jedyne co było dla mnie ekscytujące oglądając ten sezon to sama myśl o tym jakie będzie zakończenie serialu czy np. Tony będzie przed sądem itd. itp. Sezon drugi był najlepszy z wszystkich:)

ocenił(a) serial na 10
The_Sopranos

Szósta seria jest zupełnie inna od wszystkich wcześniejszych.
Diametralnie inna.

Męczyły mnie wizje Tony'ego podczas śpiączki.
A potem było coraz smutniej, gdy ulubieni bohaterzy odchodzili...

A już końcówka jest zupełnym zaskoczeniem.
Mam nadzieję, że coś jeszcze dokręcą.
Ja chcę więcej. :)