Rozdzielenie: Sezon 2 Rozdzielenie sezon 2, odcinek 6
odcinek Rozdzielenie (2022)

Rozdzielenie | Attyla

Attila 48m
7,7 673  oceny
7,7 10 1 673
Rozdzielenie
powrót do forum s2e6

Nie ten klimat

ocenił(a) serial na 9

Jak na razie ten drugi sezon dużo odbiega od pierwszego. Zupełnie nie ten klimat tajemniczej firmy, w której pracownicy próbują się dowiedzieć, co tam się odwala. Zamiast tego skupienie na romansach każdego z każdym i ich konsekwencjach w rozdzieleniu. Praktycznie niczego się nie dowiedzieliśmy o firmie, tylko ciągle jakieś poboczne wątki typu Milchik jako szef (nudy) albo wprowadzenie na chwilę nowego zespołu (pierwszy odcinek). Mark, który jakby nie chciał się dowiedzieć od Reghabi, co się dzieje z jego żoną w Lumon (4 odcinki - jedno czy dwa pytania). Oczywiście nadal serial wciągający, a pierwszy sezon wysoko postawił poprzeczkę, ale mam nadzieję, że chociaż ostatnie odcinki jakoś zrekompensują nam tą dość nudną pierwszą połowę sezonu.

ocenił(a) serial na 9
kamilz852

Zgadzam się, że niektóre odcinki na razie dość nudne (choć jak dla mnie z wyjątkiem 1, 2 i 4), ale klimat to akurat coś, czym ten serial się broni. Siłą rzeczy dostajemy rozwinięcie historii z pierwszego sezonu i zamiast skupiać się na białych korytarzach firmy, śledzimy historie bohaterów, do których się przywiązaliśmy i ich dylematy moralne. Np. trójkąt (a nawet czworokąt) Mark - Gemma - Helly jest bardzo ciekawy i nieoczywisty. Trudno przewidzieć, jak ten wątek się potoczy. Nie oczekiwałam zwrotu akcji i jakiegoś zagęszczenia fabuły co odcinek. Co w sumie przypomina pierwszy sezon, który z mojej perspektywy miał mocny początek i koniec, a środek mógł nieco znuzyc, ale nie wpłynęło to na odbiór.

ocenił(a) serial na 9
septyma

Rozumiem, ale co kto lubi - po prostu serial trochę się zmienił z takiego, który rozwijał tajemniczość firmy na taki, co rozwija postacie i ich dylematy moralne. Dla mnie to pierwsze było bardziej interesujące, choć oczywiście dylematy moralne w rozdzieleniu i tak są dość ciekawe. Zmieniły się proporcje i niektórzy lubią to bardziej, niektórzy mniej.

ocenił(a) serial na 7
kamilz852

Tylko to cos.mial jak na razie 2 odcinek.

ocenił(a) serial na 9
kamilz852

Dylematy moralne? Proszę Cię. Przecież te dylematy z odcinka na odcinek tracą swoją glebię Wątek starszych gejów, co to widzieli się wcześniej ze 4 razy w życiu. To wszystko robi się płytkie jak kałuża. Mam wrażenie, że twórcy mają jakąś mglista wizję mogącą się zmieścić w 1-2 odcinkach, więc resztę sezonu zapełniają telenowelą.

ocenił(a) serial na 9
piotrekkozik

Ten watek jest ciagniety nieprzypadkowo a to kim jest Burt dopiero sie okaze

ocenił(a) serial na 10
kamilz852

W tym sezonie jest takie lanie wody az mam wrazenie, ze final tego sezonu nie odpowie na 2/3 pytan ktorych ten sezon stworzyl.

ocenił(a) serial na 8
Oceniamnajgorszefilmy

Ten sezon wygląda jak s1,5 a nie 2. Dostaniemy jeszcze co najmniej 2,3 sezony. Cóż

ocenił(a) serial na 10
aren_filmweb

Mysle, ze skoncza na 5 sezonie, niezle rozciagneli te fabule

ocenił(a) serial na 10
Oceniamnajgorszefilmy

Niestety odbilo sie to troche na jakosci serialu

kamilz852

Gdyby był taki sam klimat jak w pierwszym sezonie to byśmy się dopiero zanudził.

ocenił(a) serial na 7
Teodor_K_2

Co ty pleciesz!Wlasnie w 1 sezonie klimat byl gesty,odkrywwlismy pomalu karty to fakt,ale bylo czuc napiecie i kazdy odcinek konczyl sie pier-dolnieciem zas 1 sez jak na razie bieganie w kolko...