PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597700}

Rzeka

The River
2012
6,6 2,3 tys. ocen
6,6 10 1 2338
Rzeka
powrót do forum serialu Rzeka

A to za sprawą widoku z kamer amatorskich. Bezsensowne i szybkie zbliżenia i oddalania, machania kamerą we wszystkie strony, gdyby nie to wyszedłby nawet ciekawy serial, niestety kamera wszystko psuje...

_AsiA_

Mnie też się to nie podoba, tzn. ta latająca kamera. Te ujęcia z ręki są męczące.

direct39

A jak dla mnie te efekty amatorskich kamer dodają dużo klimatu i ogląda się to o wiele ciekawiej.Serial przynajmniej czymś się różni od innych tego typu produktów :)

ocenił(a) serial na 5
Crips187

O to właśnie chodzi w tym serialu. Jak dla mnie najlepszy serial od czasu American horror story.

SuperWho

to zachecam do twin peaks

ocenił(a) serial na 8
_AsiA_

Może twój umysł nie nadąża za akcją?

ocenił(a) serial na 5
axl2_2

Nadążanie za akcją nic nie ma się do widoku z kamer amatorskich

ocenił(a) serial na 4
_AsiA_

Mam cichą nadzieję że w kolejnych odcinkach ta kamera się uspokoi.

radj

chyba po zastrzykach z relanium..

_AsiA_

zgadzam sie z Toba w 100% xd obejrzalam jeden odcinek i raczej nie bede ogladac nastepnych ;p niby jakies takie tajemnice a tak na prawde to tam nic sie nie dzieje ;p jesli o mnie chodzi to szkoda mi czasu na ten serial ;p jest wiele innych znacznie ciekawszych :D

thebestfan

"niby jakies takie tajemnice a tak na prawde to tam nic sie nie dzieje"
Mam dokładnie takie samo zdanie :). Jakieś to mało wciągające, przynajmniej dla mnie.

ocenił(a) serial na 8
thebestfan

a jakie na przykład?

ocenił(a) serial na 8
axl2_2

dla mnie serial bardzo ciekawy i wciągający, czekam na kolejne odcinki

axl2_2

Taki, jaki się jej podoba. O gustach się nie dyskutuje :). To, że Tobie "The River" się podoba (tak wnioskuję z tego, co piszesz), nie oznacza, że uda Ci się wszystkich przekonać, żeby mieli takie samo zdanie.

ocenił(a) serial na 8
direct39

W żaden sposób nie chce nikogo przekonywać - jaki w tym bym miał interes? Po prostu pytam jakie seriale bo może skorzystam z oglądnięcia i tyle

axl2_2

na przykład: Touch (chociaż wyszedł dopiero odc pilotażowy ale już czuje że mnie wciągnie na dłużej ;d) , Hart of Dixie, The vampire diaries (ale jesli o mnie chodzi to najlepszy sezon 1 ;p) te moge z czystym sumieniem polecić ;d

ocenił(a) serial na 8
thebestfan

Touch nawet nawet zobaczymy co dalej. Vampire Diaries to nie moje klimaty więc odpuszczę. Najlepszy jest Breaking Bad i Sons of Anarchy :]

axl2_2

no rozumiem ;d co sie komu podoba :d jak bede miec troche wiecej czasu to moze zobacze ktorys z nich xd duzo maja juz sezonow?

ocenił(a) serial na 8
thebestfan

Oba po cztery sezony i czekamy na następny :) naprawdę polecam

axl2_2

wow to duzo bedzie tego ogladania ;d

thebestfan

Sam serial nie przypadł mi,ale wystawianie oceny 1? serio? najlepsze jest to co napisałeś "obejrzalam jeden odcinek" a potem stwierdziłeś " niby jakies takie tajemnice a tak na prawde to tam NIC sie nie dzieje" AHA stwierdziłeś że nic się nie dzieje w serialu po obejrzeniu 1 odcinka?

Adorianu

Po pierwsze jestem dziewczyną co każy, kto potrafi czytać ze zrozumieniem łatwo zauważy :) sam serial mnie nie zainteresował wiec szkoda mi było czasu na oglądanie kolejnych odcinków, a kwestia oceny to indywidualna sprawa każdego wiec nic Ci do tego. Pozdrawiam, nie ma to jak odgrzebywać stare wypowiedzi.

thebestfan

" sam serial mnie nie zainteresował wiec szkoda mi było czasu na oglądanie kolejnych odcinków,"
No właśnie,więc jakim prawem stwierdzasz że w serialu NIC się nie dzieje skoro obejrzałaś TYLKO 1 odcinek?
I po to jest forum dyskusyjne by dyskutowac na temat tego co się podobało a co nie.Oceny powinno raczej dawać sie obiektywnie,czyli rozkładając film/serial na czynniki takie jak muzyka,montaż,gra aktorska,scenariusz itd.Dawanie oceny tak niskiej jak 1 po obejrzeniu 1 odcinka(gdzie powinno dać się ocene dopiero po obejrzeniu CAŁOŚĆI, lub nie oceniać wcale,) to wybacz ale głupota.
Przez właśnie takie osoby jak Ty,albo przez mase trolli masa filmów ma tutaj albo zaniżone albo zawyżone oceny.Bo albo trolują i dawają specjalnie dane oceny,albo oceniają zupełnie bez przemyślenia więc owe oceny zupełnie nie są adekwatne do faktycznego stanu rzeczy.

Aaa i nie spojrzałem że wypowiedzi z 2012 roku,więc nic celowo nie chciałem odgrzebać xD.

Adorianu

Generalnie nie mam w zwyczaju oceniać seriali po jednym odcinku ale cóż ... Jeżeli ledwo wysiedziałam i dooglądałam ten jeden odcinek, w którym kompletnie NIC sie nie działo, to szczerze mówiąc bałam się porywać na kolejne. Uważam że jeżeli już sam początek był dla mnie taką męczarnią to chyba nie było sensu oglądać tej miazgi dalej :p bo już samo to pokazuje jak ktoś skiepścił ten serial. Z tego co mi wiadomo m.in. z mojej własnej obserwacji to właśnie pierwsze odc powinny być najciekawsze i porywające, żeby zachęciły widza (potencjalnego "fana" serialu) po pierwsze do obejrzenia kolejnych odcinków, po drugie do wyczekiwania ich z niecierpliwością. W tym przypadku nie było mowy nawet w najmniejszym stopniu o którymkolwiek z nich. Jeżeli tak bardzo boli cię moja ocena... Obawiam się że musisz z nią pogodzić, ponieważ ja swojego zdania nie zmienię a do serialu nie wrócę, gdyż nawet po tak dawnym czasie od obejrzenia tego jedynego odcinka, niemile to wspominam, co więcej, nawet zdarza mi się do niego wracać pamięcią w trakcie oglądania przeróżnych gniotów na które na moje nieszczęście czasem zdarza mi się trafić. Pozdrawiam przemiłego kolegę :) miło było podyskutować :>

ocenił(a) serial na 5
_AsiA_

Zgadzam się częściowo. Trochę to chaotyczne jak rzucają tą kamerą ale przynajmniej wczuc sie można w ta panikę bohaterów. Nie wiesz co się dokładnie dzieje :D Ale i tak najlepsze sa momenty dreszczyku z ukrytych kamer. Te maleństwa zawsze pokażą jakiś odchył rzeczywistości.
A co do polecanych seriali : Breaking Bad nie widziałam ale też chwalony w moich kręgach, ale Sons of Anarachy? Serial byłby wyśmienity ale główny bohater jest tak irytujący, że sie odechciewa (mnie) kontynuować. Nie dosc, że gra jak kłoda to chodzi szerzej niż mierzy ^^" I tak najlepszy jest ten początkowy przywódca gangu. Skurcz**yk :D
No dobra to ja polecam : Grę o tron (fantasy) , Zakazane imperium(polityczno- gangsterskie) , Odwróceni (mafia pruszkowska), Flash Forward (niestety jeden sezon) . Więcej nie podaje bo i tak wlazłam wam w słowo ;p

użytkownik usunięty
_AsiA_

fakt z tą kamerą ciężko się przestawić do tej pory żaden film tak kręcony mi się nie podobał
po pierwszym odcinku Rzeki ciekawość co do rozwoju wypadków mam więc jakoś te kamerowe karuzele przeżyję :D

ocenił(a) serial na 7
_AsiA_

A ja musze przyznac, ze to wlasnie dzieki ujeciom zainteresowalam sie tym serialem. Wbrew pozorom sa bardzo przemyslane. W koncu to historia w historii - ujecia tylko takie jakie mogla zrobic ekipa... i to chyba najbardziej buduje klimat. Dodaje nieco autentycznosci.
Ba! To kolejny dowod na to, ze seriale pseudo-dokumentalne nie musza wygladac jak "Dlaczego ja?" itp.
Z drugiej strony, jednak rozumiem, ze dla niektorych rzeczywiscie takie ujecia moga byc irytujace.

ocenił(a) serial na 5
_AsiA_

Jestem po 6-tym odcinku. Serial strasznie męczący, kamera faktycznie drażni. Oglądnę pozostałe dwa tylko dla świętego spokoju, mam nadzieje, ze nie będzie drugiego sezonu.

użytkownik usunięty
_AsiA_

własnie przez kamere ten serial jest ciekawy. nie jest to pseudo amatorska kamera jak w rec czy paranormal sa normalne i amatorskie ujecia... serial ma wiele do zarzucenia ale ogladnalem wszystkie odcinki i mnie wciagnal dwa ostatnie juz calkiem. Swietna rzecz i jak sie przymknie oko na pewną "magie" to bedzie sie swietnie ogladac. po za tym swietnie pokazany klaustrofobiczny klimat statku z amazonia. mam nadzieje ze bedzie kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 6

Mnie również kręcenie z ręki drażni (tak samo z filmem Kronika reżyserii J.Trank'a). Z pewnością jednak znajdą się amatorzy takich ujęć. Serial jednak zyskuje na tajemniczości, dosyć przyjemnej (choć nie doskonałej) grze aktorskiej i ciekawych losach bohaterów. Powyżej direct39 wypowiedział się, że w serialu nic się nie dzieje. Z tym się nie zgodzę. W każdym odcinku są nowe historie i nowe przygody przy zachowaniu ciągłości wydarzeń z poprzednich odcinków. Zachęcam do obejrzenia wszystkich 8 odcinków: zdarzają się nudne, bezsensowne, laickie i zachęcające do snu momenty, jednak przeważa tajemnica, dramat, przygoda. A raz to nawet po plecach przebiegły mi ciarki (brrr...). W mojej opinii 7/10.