PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=803184}

Rzymskie dziewczyny

Baby
2018 - 2020
6,5 11 tys. ocen
6,5 10 1 10956
6,0 2 krytyków
Rzymskie dziewczyny
powrót do forum serialu Rzymskie dziewczyny

Mam takie dwa pytania, co uważacie na ten temat, wiadomo widzowie mają pewne różne przemyślenia, ale:

1. Czy to, że jednak ich drogi się rozeszły to już koniec po części znajomości i tak trzeba uważać czy jednak widz może myśleć, że ich drogi kiedyś się znowu zejdą?
2. Tak hipotetycznie ile Chiara może być w tym zakładzie poprawczym?
3. Czy Niccolo mógł coś czuć do Chiary odwiedzając ją, czy to tylko zwykłe przyjacielskie spotkanie?

ocenił(a) serial na 6
magdalena199997

1. Myślę, że mogły się rozejść na jakiś czas, mogą się spotkać po tym czasie, albo już nie odnaleźć tego flow. Czasami tak jest, że ludzie przychodzą i odchodzą i to nie oznacza, że to było nieprawdziwe, po prostu niektóre relacje mają termin ważności.

2. Wydaję mi się, że w zakładzie poprawczym można być do osiągnięcia pełnoletności.

3. Według mnie tak, coś czuł do niej.

ocenił(a) serial na 6
magdalena199997

1. Myślę, że ich drogi się rozeszły - zgadzam się z przedmówcą w tym zakresie. Spotkały się na danym etapie swojego życia i potem ruszyły swoją drogą, każda po swoiemu.

2. Wg polskiego prawa można przebywać w zakładzie poprawczym do 21 roku życia. W praktyce, żeby trafić do zakładu poprawczego trzeba popełnić naprawdę bardzo poważne przestępstwo (rozbój, zabojstwo, zgwałcenie). Z punktu widzenia polskiego prawnika trochę zadziwia mnie pewien rozmach, jaki nadano sprawie z serialu. Proszę mnie źle nie zrozumieć, prostytucja nieletnich to jest poważna sprawa, tyle że w Polsce penalizowane jest obcowanie seksualne z osobą poniżej 15 roku życia (warto zwrócić też uwagę na art. 199 3 kk), natomiast karalne jest doprowadzenie do uprawiania prostytucji groźbą, przemocą, podstępem itd. Karalne jest też stręczycielstwo. Z mojej perspektywy, Chiara w Polsce nie trafiłaby do zakładu poprawczego.

3. Historia zatoczyła koło - Nicco zmienił się i jako jedyny wciąż troszczył się o Chiarę. P.S. Nowa dziewczyna Damiano beznadziejna, irytujący wątek.