Szkoda tylko, że tak mało osób o nim wie i że wszystkie odcinki nie zostały
zdubbingowane , ale można je znaleźć z napisami na YT :)
A ja wiem o tym serialu i nie obejrzałem (w życiu!) ani żadnego odcinka! Dlaczego? Bo to jest dosyć przesłodzone! Nawet kiedyś dawno temu chciałem odpalić sobie czołówkę, by zobaczyć, jak to wygląda, ale niestety coś mnie odepchnęło i wyłączyłem w try miga! Więc uznam, że ten serial jest nie dla mnie! ;) A przy okazji mam pytanko. Czy na pewno są te wszystkie odcinki od pierwszego do ostatniego na Youtube?
Każdy ma inne zdanie :) Mnie osobiście się spodobał chodź nie gustuje w anime. Owszem, są wszystkie. Od 1-34 jest polski dubbing, od 35-51 są już napisy.
OK! W końcu obejrzałem tą czołówkę, żeby móc nabrać trochę odwagi i... nie jest wcale taka straszna, jaką mogłem sobie wyobrazić. Jest bardzo ładna, a ta piosenka (o jacie!) jest za*ebista! Nie mogę tego przestać słuchać i krąży mi się po głowie! Chyba zaczynam zastanawiać się, czy powinienem obejrzeć te anime mimo, że jestem chłopakiem, ale muszę jeszcze trochę pomyśleć. ;)
Mi też się czołowka bardzo podoba :D przez długi czas miałam ją w głowie, wpada w ucho ;)
Przemyśl :) wg mnie przyjemna bajka, oglądałam, by zabić czas w wakacje i bardzo mnie wciągnęła.
Smutna wiadomość! Zniknęły wszystkie odcinki tego serialu na Youtubie, bo oni je usunęli ze względu prawa autorskiego! MASAKRA!!
Myślałam,że to żart! Nie mogę uwierzyć!! Ciekawe co jeszcze zostało usunięte. Nie rozumiem tworcow YT, przecież ten kanał jest ogolnodostępny! Sprobuj na innych stronach z filmami, tam NA PEWNO SĄ, chociaż nie mam pewności co do tych z napisami, bo tłumaczyła je własnoręcznie osoba, która je dodawała na YT (tak twierdzi)
Po dwóch miesiącach doczekałam się odpowiedzi ;) :D Cieszę się bardzo, że sie spodobało, pozdrawiam serdecznie!! ;)
OK jestem już świeżo upieczony po obejrzeniu wszystkich odcinków tego anime i pora bym opisał finałowy odcinek, który stanowi najważniejszą część w tym serialu. No i muszę przyznać, że jestem pozytywnie usatysfakcjonowany. Dwójka czarownic muszą stawić czoło bezwzględnemu Glace, który przejął ciało Pierr'a i zamierzać razem z ogrami przejąć władzę nad Światem Magii. Chocola musi go powstrzymać oczywiście oczyszczając jego czarne serce, który jest jedynym rozwiązaniem i uratować Pierr'a, a do tego wyznać jej miłość. Początkowo nie darzyła go sympatią, ale ostatecznie się w nim zakochała. I właśnie się jej udało! Pierre uwolniony, a Glace pokonany na zawsze, ale nie został zabity. Szkoda! :( A przy okazji kto został w końcu królową Świata Magii? Vanilla w rzeczy samej! Ale (o dziwo!) ona nie jest godzien nią zostać i dla swojego dobra przekazuję koronę Chocoli, która to ona od początku marzyła o zdobyciu upragnionego tytułu. Dosyć przewidywalne, ale nie rozczarowujące. I w ostatniej scenie widzimy Chocolę i Pierr'a (który on nie jest już zimnokrwistym draniem) w Świecie Ludzi (bo ona musiała razem z Vanillą wrócić, by jeszcze coś załatwić) i zakochują się w sobie na nowo! Krótko mówiąc "I żyli długo i szczęśliwie"! :)
Tak w wielkim skrócie:) Zakończenie przewidywalne, ale w końcu to bajka:)
Jeżeli lubisz anime to polecam film pełnometrażowy "W krainie bogów" i "Latający zamek Hauru" również są świetnie !