no nie?
Jestem chłopakiem i choć bardzo lubie anime zwłaszcza takie gdzie oprawa audiowizualna jest bardzo dobra, a z tym związane -> bardzo ładne postacie (czyt. dziewczyny ;) ) Lubie romanse, ecchi, comedy, school days, itp, itd. UWIELBIAM Sailor Moon.
Pierwszy raz zobaczyłem dvd z tym anime w sklepie, obejrzałem okładke i już wtedy coś mnie odepchnęło.
Z racji ttego że jestem bardzo "tolerancyjny" co do anime i musze zobaczyć jak wygląda, więc zaglądnąlem na youtube -> zobaczyłem w jap dubbingu pare odcinków. Na pewno był to 4 i 5... i kurcze jakoś nie przemawia do mnie to anime.
Czy to przez to ze jestem chłopakiem. Czytalem pare wpisów i zauwazylem ze pisaly je CHYBA głownie dziewczyny. I zazwyczaj się tym anime zachwycały.
Jak pisałem, oglądnąłem pare odcinków. Fakt, momentami jest zabawny ale jakos strasznie mnie nie ciągnie by to oglądnać. Są tu jacyś faceci co to oglądają, jakies uwagi od nich.. ?
Z gatunków ktore wymieniłem to anime powinno mi podejsc, ale chyba nie zabardzo jakos mu się udaje... :-|
To anime jest chyba skierowane do was dziewczyny?? Mam rację?
Ehh powinna być tu edycja posta...
Jeszcze jedno:
Jakimś dziwnym sposobem to anime jest rysowane jakby pod styl amerykanski.
Jest na pewno w stylu japońskim ale jakoś "zalatuje mi tu" stylem amerykańskim... zgodzicie się?
Zdecydowanie to nie jest anime dla chłopaków. Jest zbyt cukierkowe i zbyt dziewczyńskie. A nie jest to typowe anime japońskie bo było realizowane do spółki z francuskim studiem. W sumie nie jestem w stanie sobie wyobrazić jakiegokolwiek faceta który przeżyłby oglądanie tej serii. Dlatego lepiej obejrzyj sobie jeszcze raz Sailor Moon :]
Również nie każda dziewczyna się zachwyca tego typu anime, bo kategoria
wiekowa tej pozycji to 9-13 lat, a ja mam ciutkę więcej, więc wolę coś
poważniejszego jak np. SM czy KKJ.
Ja nie pisze że wszystkie dziewczyny to lubią oglądać. Są takie które lubią i takie które nie. Ale na pewno jest więcej tych które lubią niż chłopców (o ile w ogóle jacyś są bo szczerze w to wątpię). Zresztą nie bardzo kapuje w czym jest problem.
No, w niczym nie widzę problemu (wydaje mi się czy się ciupkę
zdenerwowałaś?). Wyrażam tylko swoją opinię, że ja osobiście lubię anime
innego typu.
A co sądzisz matrix87 o "Magii Tęczowych Gwiazd"? Też jest dla
dziewczyn, ale kreska jest niezła, bardziej japońska. Bardzo ładny
opening, coraz bardziej mi się podoba, chyba kupię sobie dvd bo od razu
wychodzi całość w boxie i nawet cena jest niewygórowana.
Hm nie widzialem. Nawet "urywka" :p ale po plakacie na FW wydaje sie być zachecajace. Nie to co slodkie czary. No i faktycznie jest jakby bardziej japonska. :D
Dzieki za info. Zobacze jak bede mial czas czy to w moim klimacie.
PS. jestem matix :p
ps2. Dzieki za zdanie na temat slodkich czarow. Czyli sie jednak nie mylilem. To juz nie moj klimat :)
Pozdrawiam.
To fakt, że ten serial jest taki przesłodzony i do tego dziecinny, ale ja mogę opisać te główne bohaterki japońskiego anime. Chocola i Vanilla to wg mnie ostre ślicznotki! Wyglądają ładnie, uroczo i ślicznie, a na dodatek trudno się od tego oderwać na ten widok! I jeszcze te zwierzaki należących do dziewczynek. Żaba Duke i mysz Blanca są takie słodkie, sweetaśne i śliczne i do tego chcę się ich przytulić na ten widok! Nie oglądałem jeszcze tego serialu i jakoś nie zamierzam. To tyle na mój temat!