PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73447
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

2x09 "Picture This"

ocenił(a) serial na 10

PROMO
http://www.youtube.com/watch?v=Jvgh9CjrKes

http://www.youtube.com/watch?v=WJpleoKay6A

SNEAK PEAK

http://www.youtube.com/watch?v=YI_oclNievQ

http://www.youtube.com/watch?v=JN01El0-VJA

http://www.youtube.com/watch?v=GFaxDQ7aI0M

ocenił(a) serial na 7
meel

<3

coconutP

Znalazł ktoś już?

youhaveamessage

Nie, nie wytrzymam. Dobranoc.

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

wow. odcinek był naprawdę dobry. było w nim wszystko- uczucia, dreszcz emocji i oczywiście duże pogmatwanie. Mike dziwnie się zachowuje, może zobaczył coś więcej podczas tych włamań i teraz boi się o tym mówić? Caleb i Hanna, są tacy kochani. świetna scena ich pożegnania, aktorzy się spisali.
chciałam zobaczyć Jasona i Arie razem, ale chyba teraz się wycofuje. on jest jakiś chory psychicznie. wydaję mi się, że on po prostu ma obsesję na jej punkcie i tylko ją śledził i raczej nie ma nic wspólnego z tymi wiadomościami. i jednak ciągle podejrzewam Ezrę o bycie A. nic nie poradzę, że ten jego wzrok jest jakiś psychopatyczny.
Co do Emily to jakoś nie pasuje mi do niej ta Samara. najpierw jej mówi, że nie jest gotowa na związek, a potem wielka awantura o jakiś numer. bez przesady. chociaż nie przepadałam za Mayą, to ona była ciekawsza od Samary. biła od niej taka tajemniczość.
odcinek 10/10!

gabrysiag

No to się wyjaśniła "clue for the future" :D:D
Bardzo dobry odcinek!!! Jason psychol, szkoda :( kurczę i teraz wszystko na niego wskazuje hmm... ale w sumie on ma obsesję tylko na punkcie Arii, a nie wszystkich dziewczyn - a na filmikach "A's movie" były zdjęcia wszystkich dziewczyn, w szczególności Ali więc to nie Jason jest A. wg mnie.

Z Mikiem coś dziwnego, to fakt :|

alioth89

Rzeczywiście, ta scena z Calebem i Hanną była taka... Nie wiem, smutna, ale taka śliczna i rzeczywiście się popłakałam.

youhaveamessage

Noooo to pierwsza scena w tym serialu która mnie tak wzruszyła :,(

ocenił(a) serial na 8
alioth89

Szczerze mówiąc nie podobał mi się ten odcinek.
Jestem strasznie wkurzona, że robią z Jasona psychopatę ... : /

Ale ta scena Hanny z Calebem po prostu boska ;)

Number_Fourteen

Może się wyjaśni ^^ :P

ocenił(a) serial na 7
Number_Fourteen

Scena z Calebem i Hanna po prostu świetna <3 To była ta co ponoć wszyscy podczas kręcenia przy niej płakali ?

coconutP

Chyba tak ;)

Number_Fourteen

Mam takie same odczucia;)

ocenił(a) serial na 10
pam001

Ej, dziewczyny! Czy w 9 odcinku nie miała wrócić Maya? Przecież trąbili o tym od 6 odcinka!

Psychiczna

Nie. Ma wrócić w 11.

Number_Fourteen

A ja bede uparcie twierdzic ze okaze sie ze Jason jest w porzadku ok moze ma obsesje na punkcie Arii ale w nic poza tym nie wierze. Ciekawi mnie tylko co to za prawda o ktorej mowili Jenna i Garrett... on jest dla niech nie wygodny... tym bardziej mnie dziwi ze "A" bylo w tej szopie... tu bedzie cos zagmatwane:P zreszta na str glownej serialu bylo ze zobaczymy ze Jason wcale nie jest taki zly jak sie wydaje.

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

Mam nadzieje ;)

Strasznie czekam na parę Jason&Aria . ;d

Number_Fourteen

Jejku juz nie wiem co mam myslec. Wciaz mam nadzieje, ze jakos to odkreca z tym Jasonem i znajdzie sie jakies logiczne wytlumaczenie dla tych zdjec.
Oczywiscie wiadomo tym samym, ze Jason wcale nie jest zadnym A. Nie pokazali by nam tego juz teraz.
Scenka Hanna Caleb, pomimo ze nie jestem zadnym wielkim fanem to nawet mi sie podobala i wzruszyla mnie.
I tak caly czas licze na Aria + Jason. Na Ezre jak nie moglam patrzec tak nie moge nadal. I te ich pozal sie Boze sceny lozkowe :D heh, nijak do siebie nie pasuja ;P
Mike , ten to dopiero popadl w jakas mega depreche. Rodzice zamiast na niego krzyczec to powinni mu zalatwic dobrego psychologa. Usuniecie zamka w drzwiach to chyba ich najmniejszy problem :/

ocenił(a) serial na 9
sandra_crashdown

kiedy beda napisy?

eve7h

Napisy są już na napisy24 ;)

ocenił(a) serial na 4
sandra_crashdown

Moim zdaniem Mike coś wie, może o śmierci Ali? coś ukrywa...

ocenił(a) serial na 7
dap88

Mike wydaje mi się że ma coś w rodzaju depresji, przynajmniej ma takie objawy i jeszcze to co mówił jego ojciec o Scott'cie jego bracie.
Im Jason, straszniejszy tym mnie bardziej kręci. A co do tej sceny kiedy Jenna z Garettem są w aucie, to mam taką teorię, że oni są zadowoleni, że Jason nic z tamtej nocy nie pamięta bo w razie czego maja na kogo zwalić winę a jak sobie przypomni to będą mieć problem.
Scena pożegnania Hanny i Caleba to chyba najlepsza scena tego typu w tym serialu, chodzi mi o sceny par.

katia_2007

Tak sobie jeszcze mysle, ze to Jenna i Garett mogli podlozyc zdjecia Jasonowi. Skoro chca, zeby Aria trzymala sie od niego z daleka to najlepiej jest ja wystraszyc i wmowic jej, ze Jason to psychol !

ocenił(a) serial na 9
sandra_crashdown

o, to byłoby całkiem niezłe wytłumaczenie:)

ocenił(a) serial na 5
dap88

O co chodziło z tą latarką postawioną w ciemni? Jedynie wiemy, że A tam było. Ale dziewczyny niekoniecznie muszą wiedzieć, równie dobrze wg nich mógł to zrobić Jason. Myślę, że coś w tej ciemni jeszcze jest i dziewczyny wrócą do niej, w końcu to miała być bardzo ważna wskazówka, a to że Jason jest psychopatą nie uznaję za aż tak ważną rzecz.

gabrysiag

coś mi się wydaję że te zdjęcia Ari nie robił Jason tylko brat Ari bo też miał taki aparat i pewnie robił je dla Jasona bo mieli taką umowę że on w zamian za to nie powie nic o nim policji .... Bo niby kiedy by jej to robił :/...

ocenił(a) serial na 9
fankapretty12343

Właśnie, Jason nie włamałby się raczej do sypialni Arii... To mi się wydaje prawdopodobne. Powiedział Mike'owi, że nie pójdzie na policję w sprawie próby włamania, jeśli on w zamian za to zrobi siostrze zdjęcia!

wildkeed

No tak, ale nawet jesli to Mike zrobil te zdjecia na prosbe Jasona to i tak ja na miejscu Arii balabym sie faceta, ktory karze takie rzeczy zrobic mojemu bratu :/ Tak, wiec caly czas licze na jakies wytlumaczenie calkowicie oczyszczajace Jasona ;P

ocenił(a) serial na 9
sandra_crashdown

Cicho, przynajmniej nie jest ani A., ani zabójcą:D Więc moim zdaniem nic nie stoi im na przeszkodzie, żeby byli razem:D

fankapretty12343

Dobra teroia.

Moim zdaniem z Jasonem zrobią podobnie jak z Toby'm - też wszystko wskazywało na niego. Tatuaż, sprawa z Emily na studniówce i wszystko okazało się nieporozumieniem, pomyłką. Jestem prawie pewna, że z Jasonem będzie podobnie.

smiles

Bo tak będzie;)
To zmyłka od scenarzystów,a rozmowa Jenny z Garettem wskazuje ewidentnie na to,iż Jason jest niewinny.

ocenił(a) serial na 9
fankapretty12343

Dobra teoria. Jason nie może być A. To by było zbyt proste.
Najbardziej mnie jednak intryguje w tym momencie właśnie wątek Jenna-Garett-Jason. Co u licha Ci dwoje chcą ukryć? I skąd wiedzą co Jason robił w noc zniknięcia Ali?

ocenił(a) serial na 8
Iluvia

Wydaje mi się, że Jason widział ich tamtej nocy tylko był tak najarany, że nie pamięta. A gdyby mu się przypomniała to Garett i Jenna mieli by problem .

ocenił(a) serial na 9
Iluvia

Jedynym wyjaśnieniem jest to, że tam byli ;)

ocenił(a) serial na 8
Iluvia

czy w 1 sezonie nie było motywu ze zdjęciami w ciemni?

ocenił(a) serial na 10
Kelia

Motyw ciemni był jak A zabrała zdjęcia Emily i Mayi i robił/a odbitki.

box2828

Moim zdaniem Jason po prostu jest zafascynowany Arią, nie jest A. Garett i Jenna jak zwykle kombinują, może to oni zabili Alison, a Jason coś widział dlatego nie chcą żeby sobie przypomniał co się stało tamtej nocy. Mike może być szantażowany przez kogoś, może też przez A jak dziewczyny, albo ma jakąś depresję, ten motyw z bratem jego ojca ciekawy, ciekawe jak się dalej potoczy. A mógł/a go szantażować, żeby się włamywał i dostarczał jemu/jej jakieś rzeczy, bo inaczej coś powie. Nie jestem sama do końca przekonana co do tego, ale kto wie :D . Coraz więcej niedopowiedzeń, ciągle mało wiemy :) .

box2828

Nie było żadnej ciemni...
A kserowało po prostu te zdjęcia i wieszało sobie na ścianie.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Jason nie jest "A" ani zabójcą. To już wiemy.
Są dwie teorie co do tej szopy.
Albo Jason sprzątną te zdjęcia i ustawił tak latarkę i zostawił otwarte drzwi, żeby ten kto się włamał mógł zobaczyć, że on już o tym wie.
Lub "A" zabrał/a te zdjęcia i ustawił/a tak latarkę i zostawił/a otwarte drzwi, żeby dziewczyny zobaczyły, że niby Jason o tym wie, że się włamały, ale przecież "A" o tym wiedziała, że one wrócą, bo sam/a zrobił/a im zdjęcia, jak weszły do tej szopy po raz pierwszy. Czyli "A" wtedy był w szopie razem z nimi.
Teoria z Jasonem, Mikiem i zdjęciami Arii podczas snu - bardzo dobre, prawdopodobne i bardzo możliwe, że tak właśnie było. Gratki dla tego kto na ten pomysł wpadł.
Nadal czekam na związek Jason+Aria tak jak niektórzy. Aria+Ezra mnie już nudzą, chociaż zaskoczyło mnie zachowanie Arii wtedy w biurze u Ezry.
Jenna+Garett - na pewno są zamieszani w sprawę zabójstwa Ali, lecz nie mają nic wspólnego z "A". Ciekawi mnie ta "sprawa Jasona", ale tak jak ktoś napisał - możliwe, że Jason widział ich i jeśli sobie zacznie przypominać, to Garett i Jenna mogą mieć kłopoty. Osobiście uważam, że tylko Garett miałby kłopoty, a przynajmniej większe od Jenny.
Sprawa z Mikiem. Dziwna. I to bardzo. Zobaczymy jak się rozwiąże. Myślę, że to nie ma większego wpływu na całą sprawę zabójstwa/"A", ale po prostu nam miesza. W tym na pewno jest zamieszany Jason. Tak jak ktoś napisał - Jason ma układ z Mikiem. On robi zdjęcia Arii, a Jason zapomina o sprawie Mika z włamaniem. Bardzo dobra teoria.
Ogółem odcinek świetny. 12/10 :) Tylko szkoda, że się nie wyjaśniło kto był pod prześcieradłem, ale mam nadzieję, że dowiemy się tego przed przerwą.

ocenił(a) serial na 10
PLL_fan

Jeszcze brak Tobiego nie zauważalny. Sprawa z rodzicami dziewczyn się jakoś oddaliła. A no i ta scena Emily+Samara+Quin+Zoey+jeszcze jedna jakaś była=wow! "A" podglądał/a je jak sobie grały w pokera ! "A" chciał/a rozwalić związek Emily, ale myślę, że będą jednak razem, a z Zoey sobie wszystko wyjaśnią i będzie spoko pomiędzy nimi. Myślę, że Samary nie będzie przez najbliższe odcinki, bo wróci Maya. Emily będzie musiała wybrać, ale wolę, żeby była z Samarą. Maya mnie nie przekonała.

ocenił(a) serial na 10
PLL_fan

Odcinek jeden z lepszych w tym sezonie :) Mysle ,ze Mike cos bierze (narkotyki) dlatego draznilo go swiatlo, a ojcu bal pokazac sie rozszerzone zrenice lub zwezone ..zalezy po czym
Widze, ze ostatnio Emily sie obrywa od A caly czas ..biedna ,ale z ta szopka i latarko to bylo cos ,kiedy A zrobil im zdjecie ..cos w tym jest

ocenił(a) serial na 7
bianka226

Ja uważam tak samo, że Mike bierze narkotyki. Po pierwsze było mu zimno, drażniło go światło.. i zrobił się od nich taki 'oddalony'. I może dlatego też zaprzyjaźnił się z Jasonem bo on też brał narkotyki i może dlatego też Jason dał dla Ari tą kartkę z tym psychologiem ;P i teraz pasuje też wasza teoria że Mike robił te zdj dla Jasona żeby ten go nie wydał o narkotyki :D.
Taka moja mała teoria się nasunęła :D

A i jako że jestem wielką fanką Hanna+Caleb to scena końcowa mnie rozwaliła ! Była chyba jedną z lepszych w tym sezonie :D Ogólnie uważam że odc był jednym z lepszych :D

ocenił(a) serial na 9
kalisiao

Mike może być szantażowany przez A. lub A. zwyczajnie mu płaci za pomoc. Dlatego właśnie mógł początkowo się włamywać - żeby dziewczyny myślały iż robi to Ian!
Pamiętacie scenę z wcześniejszego odcinka z lusterkiem samochodowym w pokoju chłopaka? Tekst na nim napisany był bardzo w stylu A.!

A druga sprawa - nie wydaje Wam się ta cała sprawa z Calebem i jego matką zbyt prosta? Nie wiem co, ale coś mi tutaj nie pasuje. I mam wrażanie, że Caleb wpląta się w poważne kłopoty....

ocenił(a) serial na 7
Iluvia

Nie ja raczej wykluczam to żeby Mike brał narkotyki, no ale zobaczymy.

Iluvia

Tak, zgadzam się, jeśli chodzi o Caleba. Dziwne jest zresztą, że taki chłopak jak on po jednej rozmowie decyduje odwiedzić matkę jeszcze tego samego dnia!

Co do teorii na temat Mike'a i Jasona - mi to bardzo pasuje, jestem pod wrażeniem tego pomysłu ;)

Dodam jeszcze, że cały odcinek naprawdę dobry.

ocenił(a) serial na 10
Chochlikowata

ja też się zgadzam co do tych narkotyków, to by miało sens.
w sumie z Calebem też trochę dziwnie, ale może właśnie szukamy dziury w całym.
jakoś 2 sezon jest o wiele lepszy od pierwszego.

ocenił(a) serial na 9
PLL_fan

dokładnie teoria Mike'a i Jason'a jest bardzo dobra i pasuje do reszty .

apricoot

też mi pasuje ta teoria, a sytuacja Mike'a wygląda na jakąś depresję. może i bierze narkotyki, ale jakoś... hm, gdy ojciec nawiązał do sprawy brata i powiedział, że może kryje się za tym coś więcej, jestem pewna, że to może być 'coś więcej' niż narkotyki. ludzie, mający problemy typu depresja, nerwica i inne takie, zachowują się podobnie - izolacja w pokoju, schowani pod kołdrą, w ciemności, zero kontaktu... Mike może być zdruzgotany tym wszystkim, co robił, a jeżeli teoria z robieniem zdjęć Arii dla Jasona jest prawdziwa, to juz w ogóle... ale zobaczymy dalej. :)

Hanna + Caleb - przesłodkie i wzruszające. mam nadzieję, że sprawa matki nie jest czymś podejrzanym, niech się mu nic nie dzieje. :P

czekam, aż Jenna odzyska wzrok i będzie straszyć tym swoimi mega zielonymi oczyskami ;DD

yootsuu

ach, i gratuluję sprytu i ogarnięcia Spencer i Emily - nie ma to jak skradać się z dwoma latarkami, świecić na wszystko, biegać, hałasować i jeszcze zostawić latarkę na ziemi! padłam. :) w ciemnościach lepiej się widzi bez latarek, gdy oczy się przyzwyczają do ciemności, zwłaszcza, że nie było tam aż tak ciemno... :P

yootsuu

W ogóle to po przeczytaniu Twojego posta coś mi się przypomniało.
Albo to błąd ekipy, albo ja źle pamiętam, ale wydaje mi się, że obie dziewczyny, kiedy wybiegły z szopy, miały włączone latarki i trzymały je w rękach ;p

gabrysiag

A może A szantażuje też Mike'a ? Może kazał(a) mu okradać każdy z tych domów bo coś na niego ma ?