PROMO: http://www.youtube.com/watch?v=4VenRPMh_N0 (kanadyjskie)
http://www.youtube.com/watch?v=ZUxj69ULjg4 (amerykańskie)
ZDJĘCIA: http://www.youtube.com/watch?v=QKAg4y3dgrI
OPIS ODCINKA 2x21:
(tłumaczenie na polski youhaveamessage):
Dziewczyny poznają nową, zaskakującą ofiarę "A".
Aria, Emily, Hanna i Spencer już od dłuższego czasu są pionkami w grze "A", co sprawia, że są emocjonalnie "odcięte" od swoich przyjaciół i rodzin, ale kiedy wychodzi na jaw, że "A" ma nową, zaskakującą ofiarę, paczka naszych Kłamczuch może powiększyć się o jedną osobę. Jaki jest motyw "A" w gnębieniu kogoś, kto nie należał do paczki najlepszych przyjaciółek Ali?
W międzyczasie Spencer ucieka od rodzinnych problemów prosto w ręce Wrena, a nowa możliwość Ezry może odepchnąć go od Arii.
dla mnie -A to Noel lub detektyw Wilden, i przy tym obstaję ;) po za tym byli w Halloweenowym odcinku xD
aktualnie są reklamy - Spencer się upiła(trzema szotami...), wcześniej spotkała Wrena i teraz są u niego
to samo pomyślałam :) potem się całowali i rano spencer się budzi i wren ją całuje, potem scena emily i paige, a teraz była rozmowa Ezry i Arii, Ezra mówi o pracy, Aria ryczy, Ezra odjeżdża, Aria płacze, przychodzi Ella pyta co się stało
tak wykrzyczala jej, (tu nie do konca jestem pewna)ze przez nich Ezra wyjedza, potem Aria jest u Ezry, nagle dzwonek i wchodzi Ella i rozmawia z nimi
tez go lubilam :(
Że ona nadal jest przeciwna ale coś powinni z tym zrobić, więcej nie zrozumiałam :( ale odcinek super, naprawdę! teraz nie bdę mogła spać, bo jestem tak przejęta końcówką
Odcinek świetny, naprawdę.
Melissa wreszcie chce powiedzieć Spencer tą rzecz z końcówki 2x05.
Ale w tej chwili to wiele dowodów wskazuje właśnie na Melissę, ten list z firmy prawniczej, powiązanie z Garrettem...
Zwykle nie komentuję zbyt fanatycznie, ale o mój Boże, Wren... Ten akcent mnie powala.
Odcinek lepszy niż większość poprzednich, ale mogę być nieobiektywna. No bo wiecie, Wren.
Zastanawiam się, do jakich wniosków doszli matka Hanny i ten policjant. Przez chwilę myślalam, że on zarzuci jej szantaż, no ale chyba wszystko przed nami. Zresztą sam pan CSI świętoszkiem nie jest.
<spoilery>
Dziewczyny dostały adres tego domu, a Garrett je wtedy obserwował. Potem jeździł za Melissą i ona wsiadła do jego auta. Na końcu odcinka dowiedzieliśmy się, że list, który był w skrzynce w drzwiach tego domu był z firmy, w której pracowała Melissa.
Garrett może chciał ją ostrzec, ale jak miałby słyszeć, o jakim adresie mówiły dziewczyny? (zakładając, że nie ma podsłuchu)
Pewnie dlatego Melissa się wystraszyła i chce powiedzieć Spencer "tą" rzecz.
Na pewno ma coś na sumieniu, ale nie jestem pewna, czy to ona jest A.
No właśnie mnie też to zastanawia co scenarzyści chcą nam powiedzieć, bo jeśli to ma być ich "genialne zadziwienie" co do osoby A to rzeczywiście strzał w 10 skoro już nam podpowiedzieli w tym odcinku... Boję się, że to będzie tak jak z tym, że Jason jest bratem Spencer niby miało nas zaskoczyć a my już wiedzieliśmy w tym odcinku jak je aresztowali choć nie było to powiedziane wprost...
Tylko, że wtedy sporo ludzi się nie domyśliło, że Jason to brat Spencer, hahah :D
Ale nie wiem naprawdę jak oni to zamierzają wyjaśnić, tą całą sytuację z A. Bo kto to może być?
Wilden raczej nie, po tym odcinku straciłam na niego nadzieję. Na Ezrę tak samo.
Teraz wydaje mi się, że to może być Jenna i Garrett lub Melissa, czy coś takiego, no bo kto inny?
No właśnie o tym mówię, że praktycznie większość się domyśliła, że są rodzeństwem a oni tacy podnieceni byli, że taką nam zrobią niespodziankę i będziemy tacy zdziwieni;P Nie wiem może wg amerykańskich scenarzystów jesteśmy tacy tępi i sie nie pokapowaliśmy:P
Ja nie mam pojęcia kto może być A może rzeczywiście ta Melissa, ale skoro ona to już nie wierzę, że nie ma współpracownika, przecież w ciąży ich nie szpiegowała. Może ona była A, która dręczyła Ali a teraz jest drugie A?? I jakoś ze sobą współpracują albo to drugie A szantażuje Melissę, żeby mu pomagała??
Jeśli Melissa jest A, to musi mieć współpracownika. Niemożliwe, że będąc w ciąży biegała sobie po krzakach i nawet potrąciło ją auto. Zobaczymy, jak scenarzyści to rozegrają.
Idę teraz na zajęcia. Wrócę ok. 17.30, skończę i obiecuję, że do 20:00 wyślę swoją część :)
ja kończę swoją część. o 20:00 wyślę ja do youhaveamessage, wtedy ona zrobi korektę i wstawi na n24 :)
napisy są, dzięki : ) moglibyście napisać do jakiej wersji odcinka robiliście, tzn. skąd ściągaliście? bo parę razy nie pasowały mi do wersji ściągniętych np. z chomika.
to nie nasze napisy. nasze będą ok. 22:00. A na pierwszy rzut oka widzę, że tamte mają wiele źle przetłumaczonych kwestii.
odcinek był tak zajebisty, ze normalnie aż mi serce bije!!
spoooilery!
wiedziałam, wiedziałam!! zawsze czułam, ze Melissa ma z tym coś wspólnego. myślę, że ona jest nieco psychiczna! jak zrobi coś Spencer to... ughr.
pijana Spencer mega słodka- ona i Hannah grają najlepiej z dziewczyn. znaczy Troian i Ashley;p
co się stało z Maya? moim zdaniem nie żyje i ma z tym coś wspólnego A. to już przestaje być śmieszne! A to naprawdę niebezpieczny koleś!
Wren? jest slodziutki. i on i Toby... biedna Spenc, którego wybrać.
ODCINEK JAK NAJBARDZIEJ MEEEGA!