promo:
http://www.youtube.com/watch?v=hfuHRiVJfiw
sneak peek:
http://www.youtube.com/watch?v=KwMsU_F0fYs
http://www.youtube.com/watch?v=ZH3unn--_dw
http://www.youtube.com/watch?v=T-_LEojea-M
Nie, no mama Spencer nie zgłosiłaby do sądu tego, że próbowała wymusić przyznanie się na Monie, no chyba, że tak bardzo nie chcę jej bronić ;p A to nie Wren dzwonił jako anonim?
Jego rozmowa na końcu przez telefon na wskazuje - mówił, że był zaskoczony że Veronica mogłaby to zrobić, no ale cóż...
Nie, Wren ją wrobił i musi oddać sprawę. Specjalnie ją napuścił na Monę, bo wiedział,że pójdzie ją odwiedzić.
Może zrezygnują z wątku bliźniaczki na rzecz CeCe, która była w Radley przebrana za Ali. Może tam doszło do à la książkowej podmiany i to Ali i CeCe są największymi swoimi wrogami. Z drugiej strony ciągła asekuracja producentów, bo na zdjęciu w domu Ali, gdy Em podnosi ramkę ze zdjęciem widać matkę Ali i jedno dziecko, a w rogu zdjęcia ręka kolejnego dziecka (w domyśle Courtney).
Sądzę, że Cece jest jedynie kozłem ofiarnym, którym A chce się zasłoni.
Moim zdaniem Wren jest facetem tej całej Red coat.
Wilden szybko awansował i Wren chyba też - może mieli wspólnych, wysoko ustawionych znajomych? Niekoniecznie A. Może całe Rosewood jest pełne skorumpowanych ludzi, pragnących zachować swoje sekrety w tajemnicy.
Coś mi się wydaje, że EzrA sabotuje niedługo nowy związek Arii.
Po tym odcinku odniosłam wrażenie, że A nie jest jedynie problemem obecnego pokolenia, a historia prześladowania zaczęła się jeszcze za czasów rodziców dziewczyn. Po prostu ktoś, kto o tym słyszał postanowił na nowo rozpocząć grę, mszcząc się na dzieciach tych, którzy byli zamieszani w sprawę A, albo nie patrzy już na to co było i wyznacza nowe osoby, na podstawie własnych doświadczeń.
Po prostu są dwie grupy i to wyraźnie widać. Jedna grupa pomaga dziewczynom, druga grupa - A-Team na czele z A je prześladuje.
Według mnie RD to Ali i jest dobra. Jej grupa pomaga dziewczynom. Ali walczy z A-Team, na którym czele może stać tak na prawdę każdy, wola scenarzystów, według mnie okaże się nim Ezra. Motywy i fabule do tego można stworzyć w jednym odcinku.
Tez uważam ze CeCe to kolejna zmyla, pusty trop. Cały czas Ali jest RD, a nosi maskę po to żeby jej nie rozpoznano i żeby widz myślał nadal że to CeCe. Serial jest mega przeciągany, myślę ze finał i ostatnia scena tego sezonu to będzie już definitywne ukazanie ze Ali żyje bez żadnych niedomówień. Ile to można ciągnąc?
Popieram teorię z dwoma "gangami", jednak wydaje mi się, że to właśnie Cece stoi na czele A-Teamu. Myślę, że Cece mogła być bardziej konsekwentna w swoich akcjach, a Ali mogła mieć po prostu dość, więc się odłączyła (szczególnie po tym co powiedziała matkaAlison wydaje mi się to prawdopodobne)... Poza tym coraz bardziej wydaje mi się, że serial musi zakończyć się w przewidywalny sposób, bo ilość wątków i postaci jest tak przytłaczająca, że wszyscy za bardzo analizują nieistotne (z punktu widzenia ekipy) szczegóły. Tak naprawdę kogo nie podejrzewano o bycie A? Chyba tylko dyrektora liceum, fagasa matki Arii i ojca Hanny :D
Wren i CeCe póki co najbardziej są podejrzani, ale nie sądzicie, że to za proste?
Z drugiej strony z tego co matka Alison mówiła CeCe jest zdrowo szurnięta, miała konflikt z Ali, nienawidziła dziewczyn, wszystko pasuje.
A z kolei Wren może być tym "Plażowym Ciachem".
Ogólnie rzecz biorąc odcinek całkiem niezły (przynajmniej moim zdaniem), niewiele Ezry co oczywiście jest plusem (chociaż jego nieunikniony powrót do Arii trochę mnie przeraża), wątek poszukiwań Tobiego, mimo że ciągle strasznie nudny, to w tym odcinku przynajmniej dał nam coś nowego.
Jeśli chodzi o motyw Wrena to dowiedzieliśmy się, że hohoohohohooh, jest powiązany z 'A'. Marlenka teraz ma postać, którą przez 5 kolejnych odcinków może demaskować na zbrodniach, żeby w końcu okazało się, że pomaga 'A' tylko i wyłącznie dlatego, że to ma na niego haka.. wow, ale to będzie zwrot akcji, dotąd niespotykane !
A co do Cece i Ali : odkąd przeczytałam książki każdy kolejny odcinek sugerował mi, że w serialu będzie wykorzystany motyw z bliźniaczkami. Teraz dochodzę do wniosku, że stukniętą bliźniaczką Ali (która w sumie sama chyba zupełnie normalna nie była) będzie Cece, co moim zdaniem jest trochę słabe... Ciągle miałam nadzieję, iż okaże się, że DiLarentisówna żyje (jak nie jedna to druga :) ).
Marlenka wyłożyła nam na tacy 2 postacie, teraz tylko ciekawi mnie, czy tak zaszalała i żadna z nich nie jest powiązana z Red Coat (jeśli tak to mmmmmhm kolejny porywający zwrot), jedna czy obie.. hmm, w sumie po Monie wiele razy było widać, że jest A. może tym razem będzie tak samo ?
http://media.tumblr.com/a53563e8f30a51a7308bc71d5d226d53/tumblr_inline_mrilgrVCb a1qz4rgp.png
czyżby rączka blizniaczki?
Patrząc na te zdjęcie i czytając tę teorię http://inlovewithpll.blogspot.com/2013/04/teoria-blizniaczek.html jestem praktycznie pewna, że wątek bliźniaczek się pojawi...
Zwróćcie uwagę na podpis pod "Do you see A? Everywhere I turn". Widzi je wszędzie bo A wygląda jak ona.
Wątpię, żeby to Cece miała zostać tą bliźniaczką, aczkolwiek porównując drugie zdjęcie z pierwszego linku i te http://1.bp.blogspot.com/-y_NaOSTBk-I/UURAASE7PdI/AAAAAAAAAfE/tmYZbIvUsfQ/s1600/ tumblr_mi7xtlqytO1qivndso1_250.gif można zauważyć podobieństwo. Tak samo jak w inicjałach... Cece Drake (C.D.) i Courtney DiLaurentis (C.D.) Może w serialu rolę Courtney ma odgrywać Cece, może motyw bliźniaczki nie ma być dosłowny... niemniej jednak zostaję przy pierwszej teorii. : )
Moim zdaniem to absurdalne zeby byly blizniaczkami bo :
- Cece była starsza od Ali i to widac
- Cece chodzila z Jasonem (były ich wspolne sceny i raczej tak rodzenstwo sie nie zachowuje)
- Matka Ali w poprzednim odcinku rozmawiala z Ali o Cece i chyba nie mowilaby w taki sposob o wlasnej córce...
A nie sadzicie, ze scenarzysci dali na mala podpowiedz :) Kiedy Wren rozmawial przez telefon w szpitalu, zamazywala czerwonym dlugopisem plaszcz dziewczyny na obrazku, ktory pokazywal Monie... Kobieta miala tam ciemne wlosy ...czy to nie jest podpowiedz????RC jest brunetka :D czyli nosi peruke i maske :) Melissa ???
Dokładnie, RC na obrazku Wrena ma ciemne włosy https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1186217_614962675215252_1 748058359_n.jpg i podobno w tym odcinku dali nam dużą podpowiedź, którą mamy tuż przed nosem, być może chodziło właśnie o to...Ale lepiej nie traktować tego na mega poważnie, bo znając życie jeszcze wszystko pozmieniają;d
w koncu ktos tez to zauwazyl o podpowiedzi :)mega wskazowka, ktorej nikt nie zauwazyl nawet :)
a rozmowa Arii z ta dziewczyna? Która mówiła że Cece nienawidziła dziewczyn przez jakąś imprezę czy coś w tym stylu, że niby one też brały w tym udział.. Wie ktoś o co chodzi? Może nie chodzi o to dokładnie że Cece jest siostrą bliźniaczka Ali, ale, że w serialu przejmuje jej funkcje. Toksyczna przyjaźń itd..
Odniosłem wrażenie,że ta znajoma Cece miała na myśli imprezę u Noela,na którą poszły kłamczuchy w asyście Alison. Wówczas pod koniec imprezy jedna z dziewczyn "przypadkowo" spadła ze schodów i moim odczuciu Alison maczała w tym palce...Możliwe,że przeceniam scenarzystów i oni dawno zapomnieli o tym flashbacku.;p
Chyba właśnie o tym mówiła ta dziewczyna i o ile dobrze zrozumiałam, to zepchniętą dziewczyną była Cece?
Szczerze powiedziawszy nie ogarniam już tego serialu ;) Najzwyczajniej na świecie nie wierzę co widzę czy słyszę w odcinku przed finałem. Zawsze są to fałszywe podejrzenia czy granie na "naiwności" widza.;)
Należałoby jeszcze raz rzucić okiem na ten flashback bo już do końca nie pamiętam czy ta dziewczyna była brunetką czy blondynką (czy w ogóle była pokazana na ekranie).;)
A z tego co pamiętam, to zepchnięta była jakaś przypadkowa dziewczyna, która chyba przystawiała się do Noela co wzbudziło zazdrość Ali.
Dziewczyna chyba przystawiała się do Iana, chociaż biorąc pod uwagę, że w pilotażowym odcinku niektóre postacie były grane przez innych aktorów, a potem nawet Jasona zmienili, to Cece mogła grać wtedy inna dziewczyna.
CeCe wyrzucono z college i według CeCe wyrzucono ją przez Ali. Tak ja to zrozumiałem. Jeżeli chodzi o CeCe i bliźniaczki to bliźniaczki może nie być w ogolę, a wątki książkowe Courtney może przejąc CeCe nie będąc nawet siostra Ali. To żaden problem z punktu widzenia fabuły serialu. Serial nie jest idealnym odwzorowaniem książki.
jak dla mnie najbardziej absurdalne było to, że Hanna stała przed lustrem w pokoju Alison i nie zauważyła dziewczyny w czerwonym płaszczu, która była na wyciągnięcie ręki xd
Też mnie ta scena raziła, nawet było odbicie Red Coat w lustrze. A dystans między nią a Hanną był tak mały,że na miejscu Hanny wyczułbym nawet ruch powietrza przy każdym ruchu czerwonej peleryny....Ale coś się spodziewać po Hannie? Zobaczyła pierścionek i świat przestał dla niej istnieć.xD
Też mi się tak wydaje. Zresztą to było chyba lusterko w klapce pozytywki, więc nie musiało być widoczne dla Hanny - a dla kamerzysty i owszem (:P)
Wren jest w teamie A.Spodziewalam sie bop odejrzewam go od dluzszego czasu.
Mona-cięzko ja rozgrysc,ale nie ufam jej.
Dobry odc ,ciekawe jaki bd finał.Mysle,że Ali może żyć.
dostaliśmy taki obrazek od twórców więc w finale chyba poznamy red coat.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=616019968439011&set=a.555169741190701.10 73741828.555166384524370&type=1&theater¬if_t=like
dokładnie ;)
Co zauważyłam :
Cece pije takie same wino jak to, które w 9 odcinku rozlało się... (scena z A)
sprawdzic można to w 3x19.