PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73196
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

4x23 - Unbridled

ocenił(a) serial na 6

Kompletnie się w tym wszystkim pogubiłem. Nie wiem, jak scenarzyści z tego wybrną, bo dla
mnie cała ta intryga jest totalnie pokręcona.

Wydaje mi się, że "A" to facet. Może rzeczywiście jest nim Toby. Byłoby to ciekawe rozwiązanie. "A"
w kapturze zawsze jest potężny i generalnie nie wygląda na dziewczynę. Osoba w lesie, którą
ścigała Spencer, też chyba nie była kobietą.

Generalnie odcinek przyniósł mnóstwo pytań:

Dlaczego Mrs. D zostawiała temu komuś ubrania? Kim jest ta osoba?

Kogo dziewczyny zobaczyły w ostatniej scenie? Holbrooka?

O co chodziło we wspomnieniach Mrs. Hastings? Jak to odebraliście? Nie za bardzo
zrozumiałem tę scenę.

Jason ewidentnie jest w coś zamieszany, ale czy to możliwe, by był "A"?

Notka "You Killed Me" do Spencer. Kogo Spencer mogła "zabić"? Pod koniec, z tym żakietem, też
mieliśmy nawiązanie do rzekomego grobu Ali.

Ostatnia scena z "A". Znowu pojawia się CeCe Drake. Czego chciał od niej "A"?

ocenił(a) serial na 6

Ja najbardziej lubię pierwsze 2 sezony. Miały jakiś taki klimat, świeżość których już nawet w 3 zabrakło. Jednak 3,4 i 5 trzeba obiektywnie przyznać, że trzymały poziom chociaż przy mojej ogromnej sympatii do Paige bez Prue było zdecydowanie gorzej. Ale mimo to 4 i 5 jest pełen naprawdę genialnych odcinków - i jeśli brać pod uwagę, że zabrakło jednej z głównych bohaterek i wszystko stanęło na głowie to uważam to za ogromny plus serialu. Chociaż jestem przekonana, że to zasługa właśnie Holly i tylko jej.
Piper była jedynym powodem dla którego nie zaprzestałam oglądania Charmed po 3 sezonie.
6 sezon jak dla mnie był najgorszy, co nie zmienia faktu, że uwielbiałam postać Chrisa, 7 o wiele lepszy a o 8 właściwie nie mam zdania. Oglądałam go chyba głównie z sentymentu dla wcześniejszych.

HollyShannen19

Nie powinniście rozmawiać o tym na forum serialu z czarodziejkami czasem ? To inny serial , a robi się niepotrzebny offtop.

Wracając do tematu.

-Czym byłoby PLL bez absurdów :D
-Zbliżamy się do finału, który i tak zrobi nam większą sieczkę z mózgu.
-Jessica ma dla kogoś szczególne względy i to nie jest Alison. Obstawiam Cece lub jej bliźniaczkę,albo jeszcze kogoś innego.
-Toby , Wren lub Jason może być A/Big A
-Jessica wkręca spencer perfidnie,co trzeba mieć w głowie :O ona jest bankowo chora .

użytkownik usunięty
madziiuula

Przepraszam za offtop ale z Holly mi się bardzo miło wymieniało wiadomościami. Nie łatwo znaleźć kogoś,kto był wychowany na Charmed ;-)

ocenił(a) serial na 6

Wiedziałam, że ktoś się doczepi :p rzeczywiście to offtop ale to chyba nie koniec świata. Również bardzo miło mi się z Tobą matteo rozmawiało :). I strasznie fajne było to , jak z PLL przez Holly tak naturalnie przeszliśmy do Charmed :) Ono było cudowną częścią naszego dzieciństwa i nikt go nie przebije:) :)

A co do PLL to rzeczywiście mogłoby zmienić nazwie na PBA - Pretty Big Absurds :p
I absolutnie się zgadzam, że Jessica jest chora. Od początku byłam pewna, że Alison jest ale nawet jeśli jest to mamusia przebija ją całkowicie.

ocenił(a) serial na 1
madziiuula

A co jeśli Cece jest bliźniaczką, ale nie Alison a Jasone (nie pamiętam dokładnie jak to się ma z wiekiem). Przecież mogą być bliźnięta dwujajowe, więc nie musi być podobna do Jasona. Z kolei jest podobna do Alison, ale nie taka sama. Chociaż czy twórcy mogliby się tak daleko posunąć w w tym pomyśle?

ocenił(a) serial na 10
jackob_92

A Cece nie kręciła kiedyś z Jasonem?

ocenił(a) serial na 1
majka5454

W sumie też mi się tak wydawało, ale wiesz... Melissa też kręciła z Jasonem, więc to mogłoby działać na tej samej zasadzie ;)

ocenił(a) serial na 10
jackob_92

Melisa i Jason? Tego nie pamiętam... ;)

ocenił(a) serial na 1
majka5454

3 sezon bodajże.
W retrospekcjach Spencer, Alison było u niej w pokoju i słyszały jak rodzice Spencer się kłócą. Spencer myślała, że jej ojciec się złości, bo przyłapał Melisse z Jasonem. I po części miała rację ;)
Ale jak sama Alison powiedziała: Bogom by się ten związek nie spodobał.

ocenił(a) serial na 6
gry270

Myślę że na końcu to Mona wchodzi do tego zapuszczonego miejca gdy Spencer mówi "a ty co tutaj robisz?". Do niej często odnosiła się z taką pogardą w głosie.

marrrrrrcel

A ja myślę, że Noel.

ocenił(a) serial na 6
Jarsam

Ktoś spojlerował, że to Noel.