Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73549
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

A co jesli..

ocenił(a) serial na 7

Zanim opisze to co na wpadlem, z gory prosze kazdegoo kto ma zamiar wypowaidac sie w tym watku o odrobine kultury i przestrzegania netykiety.. jesli sie nie zgadzasz nie musisz odnosic sie wulgarnie.. jesli cos pomylilem, przeoczylem i jestem w bledzie prosze o poprawienie mnie..

na poczatku watek Krolowej Kier

http://www.prettylittleliars.com.pl/wylapane-na-tumblr/krolowa-kier

tutaj link do samego zdj

http://24.media.tumblr.com/409b76771a5610ffd80a77062896b0b5/tumblr_mhb08dKF461s2 nyv4o1_r1_250.png

teraz idac dalej zagadnieniem krolowej kier
nie widaje Wam sie to dziwne

http://www.youtube.com/watch?v=_XbKkWLWSpM

to byla scena z zakonczenia odcinku
a tuaj scena z wczesniej

http://www.youtube.com/watch?v=2_HjHha0E58&feature=relmfu

prosze zwrocic uwage, ze w momencie 1:25 Mona zaczyna tasowac karty.. w nastepnej scenie (1:35) stoi juz pokazny domek z kart :) pomine fakt, ze co chwile rzuca Nam sie w oczy i krol i dama KIER ;)

ale zwrocmy uwage na to ile czasu trzeba poswiecic na ulozenie takiego domku z kart.. :) poza tym kazdy kto kiedykolwiek probowal wie, ze to raczej nie jest zadanie, ktore uda sie za pierwszy razem wykonac :) to przypadkiem nie zostala nam ukazana cala rozmowa w tym czasie ? mamy zalozyc, ze w milczeniu spedzily ten czas ? ;)

teraz HIT
Cos co mnie bardzo zaintrygowalo (sam nie zwrocilem uwagi poki nie przeczytalem o tym w komentarzach)

od 2:00 do 2:11
Mona mowi ARE YOU SURE IT WAS"NT US?
zwrocicie uwage dokladnie ;)
to oczywiscie pewnie przypadek ze Aria urywa Jej w pol zdania :)

dalej kojarzy mi sie taki motyw, ktory juz byl tutaj na forum
podobno na balu A mialo miec kostium z Black Swam
oczywiscie wszyscy rozgryzaja kim byla tamta osoba, ktorej tozsamosci nie znamy jeszcze
Ale malo kto zwrocil uwage wtedy na Arie
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m11sdrCBqb1rrhi2yo1_500.png

:))

wracajac do kwesti Mony i Arii w tym filmiku tak mi sie nasunelo

co jesli to nie jest tak, jak Nam sie wydaje.. co jesli to nie jest tak, ze klamczucha szkodzi A-Team, co jesli niepotrzebnie interpretujemy wiele motywow jako dzielo A..

a moze N.A.T jest calkowicie nie zwiazny z A-Team i tak naprawde mamy kilka niezaleznych grup a wszystko odczytujemy tylko jako wzajemna walke dziewczyn i A-Teamu.
co jesli N.A.T wie o smsach.. i co jesli nie wszystkie sms-y podpisane 'A' sa rzeczywiscie od A :)

i tak juz prawie na koniec :) ktos tutaj niedawno wrzucal gifa z blondynka w czerwonym plaszczu, ktorej spod blond wlosow w pewnym momencie wypadl pukiel wlosow ciemniejszych.. wszyscye, ze to peruka itd..
No ale przeciez Melisa zupelnie przypadkiem teraz sciela wlosy no nie ? ;)

wiem, ze moze kombinuje na sile ale powiem szczerze, ze bardzo chetnie obejrzal bym sobie taki serial, w ktorym wszystko bylo by tak namieszane a tworcy przez caly czas sugerowaliby Nam cos zupelnie innego (mniej skaplikowanego)

ocenił(a) serial na 7
ZlyOn

hm......... ciekawy pomysł i bardzo prawdopodobny. Już dawno zastanawiałam się nad tym że jedna z kłamczuch może być w A teamie. Tylko jestem ciekawa po co Aria miałaby to robić .

ocenił(a) serial na 7
ZlyOn

nie wiem czy to widziałeś ale tu jest wiele potwierdzeń tego że to Aria jest A http://www.youtube.com/watch?v=LNWFNebQ1CE niestety jest po angielsku ale jestem pewna ze dasz sobie rade

ZlyOn

Are you sure it wasn´t us? Nie wierze ze nie zwrocilam na to wczesniej uwagi. Przeciez to musi znaczyc ze Aria wspolpracuje z Mona czyli jest w A teamie lub jest glownym A.Czy moze byc jakiekolwiek inne wytlumaczenie tego zdania ? Raczej nie. Chyba ze scenarzysci poprostu o tym zapomna i zaserwuja nam kolejny nie dokonczony watek na koniec sezonu.

ocenił(a) serial na 7
Madziaa_20

ja sam nie zwrocilem uwagi za pierwszy razem :)

i dlatego zastanowilo mnie to teraz tak bardzo.. kto inny moze jeszcze szkodzic..

"A CO JESLI" nie wszystko ci dzieje sie zlego to sprawka A-Teamu

ZlyOn

Ja zaczelam podejrzewac Arie kiedy zwrocilam wiecej uwagi na piosenke rozpoczynajaca serial. Osoba ktora uklada Alison w trumnie ma takie same paznokcie jak Aria, ktora jako jedyna z dzwieczyn w czolowce przyklada palec do ust :)

ZlyOn

O black swan juz nie wspominam bo byla o tym mowa powyzej, Aria nazwana przez Mone Big A, i w odcinku w ktorym odwiedzila Maggie w przedszkolu i przedstawila sie jako Amy. Moze to troche naciagane lecz A- me:)

ZlyOn

Miss Aria you´re killer, not Ezra´s wife. Moze zo zdanie ma inne znaczenie procz Maya´s knew.

ZlyOn

te wszystkie "wskazówki" są na prawdę bardzo przekonujące i jestem pod wrażeniem was wszystkich, którzy wpadacie na takie detale, bo sama nigdy bym ich nie dostrzegła :)) ale mimo to zastanawiam się czemu Aria by miała to robić. po za tym były sytuację, w których i ona dostawała smsy od A z pogróżkami itp. możliwe, że scenarzyści zrobili je specjalnie, żeby nikt jej nie podejrzewał, ale jeśli faktycznie ona jest w to zamieszana to musi być na prawdę mega dobrą aktorką. przecież kiedy Aria dostała wiadomość w domu, u Ezry czy gdziekolwiek indziej to widać było, że jest zaskoczona, nie było żadnych uśmieszków czy czegoś w tym rodzaju. albo rzeczywiście jest tak utalentowana albo teoria, że jest w A-teamie kompletnie nie ma sensu. mam nadzieję, że w jutrzejszym odcinku dostaniemy nowe, istotne wiadomości ;) teraz będę próbować zwracać większą uwagę na szczegóły ;p

kara330

Taak, ale zwroc uwage ze czlonkowie A teamu sa obserwowani i szantazowani przez glowne A. Mysle ze jest nim Alison. Wiemy ze jest ona bezwzgledna i ma na dziewczyny wiele hakow, skoro powszechnie jest uwazana za zmarla mogla by anonimowo ujawnic kto oslepil Jenne, nie poniosla by zadnych konsekwencji poniewaz nie zyje, prawda:P za to dzwieczyny mialy by duzy problem. Hmm, romans ojca Arii ze studentka, zwiazek Arii z Ezra (na poczatku nie byl ujawniony), zapewne jeszcze kilka innych rzeczy ktorych nie wiemy. Alison moze szantazowac Arie i rozliczac ja z tego jak spelnia jej zadania. Moze sytuacja w pociagu byla kara za nieposluszenstwo :)

Madziaa_20

Alison głownym A? no ja tam nie wiem XD ona przecież też dostawała pogróżki od A. ale jak chodzi o Arię to możesz mieć rację ;) tyle osób już uważa, że ona jest w A-teamie, są na to dobre dowody, ale mimo to jakoś ciężko mi w to uwierzyć :C

ocenił(a) serial na 6
Madziaa_20

Niestety Alison nie może być głównym A.... po pierwsze nie żyje ;p (była nawet mowa że robiono testy DNA) a po drugie sama się bała owego "A"

kara330

Tym samym wiemy dlaczego Aria tak reaguje na smsy od A - moze mimo tego ze jest w A-teamie zwyczajnie boi sie Glownego A.

ocenił(a) serial na 7
kara330

a co jesli tak jak mowilem, jest jeszcze trzecia "frakcja" ( pomijajac klamczuchy i A-Team ).. np N.A.T

nikt nie wykluczyl, ze Aria moze byc szantazowana przez kogos kto wie o tym co Ona robi i dreczy Ja w ten sam sposob..

zwrocmy uwage, ze wszystko nam sie nasuwa w ten sposob jak mowicie.. ale teraz odwrocmy sytuacje.. jestem scenarzysta i chce zrobic super serial.. a to wprowadze wszystkich w blad dajac z pozoru oczywiste tropy a na koncu ujawnie, ze jest zupelnie inaczej co sugerowalem juz wszystkim, ktorzy zwracali uwage na szczegoly ;) no nie ?

ocenił(a) serial na 7
ZlyOn

tutaj także jest dużo wskazówek na te temat to że
Aria jest w A jest prawie pewne na 100%

ocenił(a) serial na 1
ZlyOn

Ta teoria nie jest nowa, ale całkiem niezła i logiczna.
Bo zauważcie, że cała ta historia z A zaczęła się po powrocie Arii z Europy.
Być może w pewnym momencie Aria po prostu sfiksowała (np. w momencie kiedy odkryła zdradę Byrona), jest psychiczną psychopatką i sama za tym wszystkim stoi.

MrJigssaw

w sumie ciekawe też jest czemu w czołówce serialu to Aria pokazuję palcem na usta. normalnie na to nie zwracałam uwagi, ale jak tak mówicie to przyszło mi na myśl.

użytkownik usunięty
kara330

bo jest najniższa? przynajmniej tak jest napisane na wikipedii i innych stronach o PLL

stoi bardziej z przodu, bo jest najniższa. a co ma do tego palec na ustach?

użytkownik usunięty
kara330

A no faktycznie sprawdzilam jeszcze raz i masz rację. Był juz tutaj taki temat o tym palcu i pewnie mi sie z tym pomieszalo ;d
Jednak ja bym nie zwralacala na to większej uwagii. Poczekajmy tylko az Aria zobaczy czerwony plaszcz bo jesli jako jedyna tego nie zrobi to juz bedzie podejrzane.

ze jest najnizsza nie ma nic do rzeczy to najglupsze wytlumaczenie jakie mozna bylo napisac. i to jest informacja z wikipedii?

Madziaa_20

I mielibyśmy komplet. A - T(oby) E(zra) A(ria) M(ona)

Madziaa_20

dla mnie też to było idiotyczne, nie wiem czy przypadkiem oprócz wikipedii nie piszę tu, w ciekawostkach -.-

ocenił(a) serial na 7
kara330

a co jesli tak jak mowilem, jest jeszcze trzecia "frakcja" ( pomijajac klamczuchy i A-Team ).. np N.A.T

nikt nie wykluczyl, ze Aria moze byc szantazowana przez kogos kto wie o tym co Ona robi i dreczy Ja w ten sam sposob..

zwrocmy uwage, ze wszystko nam sie nasuwa w ten sposob jak mowicie.. ale teraz odwrocmy sytuacje.. jestem scenarzysta i chce zrobic super serial.. a to wprowadze wszystkich w blad dajac z pozoru oczywiste tropy a na koncu ujawnie, ze jest zupelnie inaczej co sugerowalem juz wszystkim, ktorzy zwracali uwage na szczegoly ;) no nie ?

ocenił(a) serial na 5
ZlyOn

jest tylko jeden problem. ten serial nie jest górnolotny, raczej scenarzyści już sami nie wiedzą, co wymyślili. tak jakby z dnia na dzień decydowali i nic nie trzyma się kupy. dlatego "(...)chce zrobic super serial.. a to wprowadze wszystkich w blad dajac z pozoru oczywiste tropy a na koncu ujawnie, ze jest zupelnie inaczej..." raczej się tutaj nie sprawdzi, bo nie mamy do czynienia z telewizją dla wymagających gustów. z tego co widzę, obserwując fora czy profile na fb, amerykańskim widzom bardziej zależy na Ezrii, Spoby czy Jasonie (ale jako ładnym chłoptasiu). serial jest teraz bardzo popularny, a oni zaplątali się wokół aspektu "musi być tajmniczo, dajmy kolejną zagadkę!", a machina się kręci, pieniądze wpływają. wydaje mi się, że lepiej nie szukać super zaskakującego zakończenia, bo takowego nie dostaniemy. a na pewno nie będzie ono logicznie wytłumaczone. szczerze mówiąc z tych wszystkich postów na filmwebie ulepiło by się dużo lepszą historię w porównaniu do oryginału.

ale jeśli byłoby tak, że Aria i Ezra są w A-Teamie i jeszcze z logicznym wytłumaczeniem, byłabym w siódmym niebie.

ocenił(a) serial na 7
paps

kurde.. strasznie sie boje o to, ze mozesz miec racje..

Pamietam serial LOST.. pewnie koajrzysz.. wciagajacy serial z ogromnym potencjalem.. a wyszlo dokladnie tak jak to wyzej zostalo opisane..

jesli z PLL bedzie tak samo to nie zabiore sie wiecej za zaden serial.. a poki co wierze, ze wszystko pojdzie jednak w dobrym kierunku

ocenił(a) serial na 5
ZlyOn

seriale są dobrym odmóżdżaczem, ale jeśli chodzi o zagadki i intrygi, które mają ciąg przyczynowo-skutkowy, lepiej szukać tylko w książkach :)

ocenił(a) serial na 6
paps

No mam tylko nadzieje, że robią jakieś rozpiski i grafiki i będzie się w miarę zgadzać....

ocenił(a) serial na 6
MrJigssaw

Dokładnie, ale A już wcześniej działało, za życia Alison nie zapominajmy. Wydaje mi się jednak, że jeśli Aria odkryła że szantażuje Ali jej ojca, miała pełne prawo do nienawiści.... Jednak z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby głównym A była. To musi być ktoś, kto ma naprawdę olbrzymie fundusze ;p

ZlyOn

Aria okazująca się A byłoby świetnym pomysłem, o wiele lepszym niż wątek z bliźniaczkami.
Rozmowa z Moną naprawdę była dziwna, potem ta karta królowej kier... może rzeczywiście...
Plus do czasu zamknięcia w skrzyni, w pociągu, Aria najmniej oberwała od A. Może to nie było A, bo co tam robił Jason?
Z innej strony, ze wszystkich kłamczuch, ba bohaterów to właśnie ona nie miała motywu żeby zabić Alison (Emily - zawód miłosny, Spencer - kłótnia o przywództwo w grupie i pocałunek z Ianem, Hanna - Ali traktowała ją najgorzej z dziewczyn, zemsta), a w kryminałach najmniej podejrzane osoby zazwyczaj okazują się winne.
Może to głupie, ale zauważyliście, że Toby i Mona (członkowie A-teamu) trzymają do Arii dystans. Gdy Mona pod koniec sezonu drugiego chciała zbliżyć się do dziewczyn zabiegała głównie o przyjaźń Emily i Spencer, podobnie było z Tobym, żadnych kontaktów z Arią, możliwe, że dlatego bo nie musieli się do niej zbliżać skoro jest A.

ocenił(a) serial na 7
mirra1313

Aria była szantażowana przez Ali i Ali namówiła ją na zdemolowanie biura.

Mona chciała się zaprzyjaźnić z Arią, zaczepiała ją jak wszystkie inne dziewczyny.

ocenił(a) serial na 1
mirra1313

Aria jako główne A - takie zakończenie to byłoby coś. Jak na dobry kryminał przystało - winnym jest ktoś, kogo nikt nie podejrzewał.

ocenił(a) serial na 6
mirra1313

Ali szantażowała ojca Arii.... to jest powód. Motyw z Arią fajny, rzeczywiście dużo wskazówek, ale mega naciągany.

użytkownik usunięty
ZlyOn

W sumie to nie byłoby takie złe. Arii odwaliło i zrobiła się psychiczna. Wróciła do Rosewood i zaczęła znęcać się nad dziewczynami. Miała haka na Monę i Toby'ego. W sumie to zawsze mało się do niej zbliżali.
Wilden za to zapłodnił i zabił Alison, która mogła go zrujnować. N.A.T wiedziało za dużo, a więc stara się ich pozbyć, a ma co do tego warunki, bo w końcu pracuje w policji.

Ale to, że Aria byłaby A nie wyjaśni tego, że odwiedził ją duch Alison i powiedział, że A jest wszędzie i aż dziw, że jeszcze nie zauważyły.
To mi idealnie pasowało do mojej koncepcji - JEDNA Z BLISKICH OSÓB DZIEWCZYN JEST A.

Hanna - Mona.
Spencer - Toby.
Aria - Erza.
Emily - nie mam pojęcia, bo według mnie Paige w ogóle nie jest podejrzana.
Głównym A może być Cece no i według mnie tak zawsze będzie.
Jakieś kombinowanie typu Aria jest A, bo trzyma jako jedyna palec na ustach jest według mnie śmieszne.

ocenił(a) serial na 7

chcialem zauwazyc tylko, ze w moim poscie nie ma ani slowa o tym, ze uwazam, ze Aria jest A bo trzyma palec na ustach..

kieruje sie tylko i wylacznie tym co napisalem w swoim duzym poscie..
No bo ja inaczej wytlumaczysz ARE YOU SURE IT WAS"NT US?

ocenił(a) serial na 5

ale CeCe pojawiła się dopiero w trzecim sezonie (o ile się nie mylę). ona jako główne A to dla mnie całkowita paranoja. CeCe prędzej zamieszana jest jakoś w śmierć Ali, niż w bycie w A-Team.

ocenił(a) serial na 9
paps

Właśnie. Mi się wydaje, że to ktoś, kto pojawił się w pierwszym epizodzie. Obstawiam Arię, Jennę, Toby'ego (to już wiemy). Na pewno Wilden ma z tym coś wspólnego, Melisa tak samo. Wren też mi się wydaje podejrzany.

użytkownik usunięty
paps

Popieram. Cece pojawila sie za pozno zeby byc głównym "A".

użytkownik usunięty

No może nie głównym "A", ale nie zdziwię się jeśli będzie miała coś wspólnego z A team.

ocenił(a) serial na 6

Paige jest jak najbardziej podejrzana. Ma motyw, do tego pamietam, że w odcinku halloween to uratowanie Em było jakby na siłę....zaplanowane. I na końcu jednego z odcinków A wycina zdjęcie Em, która Paige miałą przyklejone na drzwiach szafki szkolnej.... dziwne to

ZlyOn

co do Mel, to w Pamiętnikach Wampirów też ma krótkie włosy, ciekawe czy tam jej ścięcie ma coś wspólnego z Silasem...

może po prostu aktorce się znudziły długie włosy? ;p

ocenił(a) serial na 7
oczko969

tak czepiac to sie mozemy zawsze.. ciezko zeby miala tylko tutaj krotkie wlosy..

wszystko sie okaze.. to tylko luzne spekulacje

ocenił(a) serial na 8
ZlyOn

"ARE YOU SURE IT WAS"NT US" Mona mówi coś innego, posłuchajcie dokładnie. Are you sure it was ours..Zadaje pytanie czy Aria jest pewna że to ta sama plansza której Mona używała z Hanną i została pochowana.

Ale co do Melissy to chyba mogła by być głównym A. jak najbardziej ciekawe to z tym pierścionkiem, że też ludzie zauważają takie rzeczy ;)

ocenił(a) serial na 6
jatuginemamo

Dobre ucho ;p

ocenił(a) serial na 7
jatuginemamo

Melissa jest bardzo podejrzana, gdyż już w pierwszych odcinach serialu widać, że nie pała do Spencer i jej przyjaciółek sympatią, a przy rodzinie udaje dobrą siostre. Jednak wszyscy zapomnieli, że kiedy dziewczyny obudziły sięw szopie na stanie była tylko Emily, Aria i Hannah - a Spencer weszłą po chwili i stwierdziła, że "szukała Ali, ale ona znikła i wydaje jej się, że słyszala jej krzyki" - niemożliwe by Emily zdążyła wrócić po zabójstwie przyjaciółki i iść spać, zaś chwilę wcześniej widzimy, że Aria niechce pić bo "wyda swoje sekrety" :).
STWIERDZAM WIĘC, ŻE WSZYSTKIE ODPOWIEDZI MAMY W PILOCIE, ACZKOLWIEK MUSIMY POSZUKAĆ

ZlyOn

Aaa! Skmińcie to. Ktoś rozjaśnił zdjęcię dziewczyny w czerwonym płaszczu iii
http://media.tumblr.com/1705cb08248223ef149bcaaef81add1f/tumblr_inline_mhtcavGgM d1qz4rgp.jpg
Czy nie uważacie, że wygląda jak Aria?;> Aria ma usta trochę w podkówkę. Tak jak postać ze zdjęcia :) W kryjówkach A często widać było blond perukę, a na zdjęciu wygląda to tak, jakby spod spodu przy szyji wystawały ciemne włosy :)
Ponadto. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Ale Aria jako jedyna nie widziała postaci w czerwonym płaszczu... Kiedy każda z dziewczyn ją widziała. Em nawet dwukrotnie.
Ciekawe czy to tylko zbieg okoliczności a postać na zdjęciu ma maskę Ali, bo tak też być może...

ocenił(a) serial na 8
Jagodowy_Tort

kurde niby twarz jest blisko, a tak trudno określić, mnie to nawet trochę przypomina matkę Madzi..

jatuginemamo

haha :D
To jednak chyba jest Ali, a szkoda, bo fajnie by było gdyby Big A była Aria :(

ocenił(a) serial na 8
Jagodowy_Tort

Skopiowałam sobie to na pulpit i maksymalnie przybliżyłam, jest rozmazane, ale wydaje mi się, że ta osoba ma maskę na twarzy, taką tylko na oczy. Usta do złudzenia podobno do Arii ale odrzucam tą teorię.

ocenił(a) serial na 8
jatuginemamo

To jest Melissa według mnie (mam nadzieje że nie wyskoczą z tą bliźniaczką)

ocenił(a) serial na 10
jatuginemamo

Mellisa to na pewno nie jest w A,myśle że wie więcej niż nam się wydaje na temat śmierci Ali, ale jest za mało pokazywana w serialu,a co do dziewczyny w czerwonym płaszczu to nie sądze żeby to była Aria, ta osoba jest wyższa i całkiem ma inną budowe ciała ;-)