Zanim opisze to co na wpadlem, z gory prosze kazdegoo kto ma zamiar wypowaidac sie w tym watku o odrobine kultury i przestrzegania netykiety.. jesli sie nie zgadzasz nie musisz odnosic sie wulgarnie.. jesli cos pomylilem, przeoczylem i jestem w bledzie prosze o poprawienie mnie..
na poczatku watek Krolowej Kier
http://www.prettylittleliars.com.pl/wylapane-na-tumblr/krolowa-kier
tutaj link do samego zdj
http://24.media.tumblr.com/409b76771a5610ffd80a77062896b0b5/tumblr_mhb08dKF461s2 nyv4o1_r1_250.png
teraz idac dalej zagadnieniem krolowej kier
nie widaje Wam sie to dziwne
http://www.youtube.com/watch?v=_XbKkWLWSpM
to byla scena z zakonczenia odcinku
a tuaj scena z wczesniej
http://www.youtube.com/watch?v=2_HjHha0E58&feature=relmfu
prosze zwrocic uwage, ze w momencie 1:25 Mona zaczyna tasowac karty.. w nastepnej scenie (1:35) stoi juz pokazny domek z kart :) pomine fakt, ze co chwile rzuca Nam sie w oczy i krol i dama KIER ;)
ale zwrocmy uwage na to ile czasu trzeba poswiecic na ulozenie takiego domku z kart.. :) poza tym kazdy kto kiedykolwiek probowal wie, ze to raczej nie jest zadanie, ktore uda sie za pierwszy razem wykonac :) to przypadkiem nie zostala nam ukazana cala rozmowa w tym czasie ? mamy zalozyc, ze w milczeniu spedzily ten czas ? ;)
teraz HIT
Cos co mnie bardzo zaintrygowalo (sam nie zwrocilem uwagi poki nie przeczytalem o tym w komentarzach)
od 2:00 do 2:11
Mona mowi ARE YOU SURE IT WAS"NT US?
zwrocicie uwage dokladnie ;)
to oczywiscie pewnie przypadek ze Aria urywa Jej w pol zdania :)
dalej kojarzy mi sie taki motyw, ktory juz byl tutaj na forum
podobno na balu A mialo miec kostium z Black Swam
oczywiscie wszyscy rozgryzaja kim byla tamta osoba, ktorej tozsamosci nie znamy jeszcze
Ale malo kto zwrocil uwage wtedy na Arie
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m11sdrCBqb1rrhi2yo1_500.png
:))
wracajac do kwesti Mony i Arii w tym filmiku tak mi sie nasunelo
co jesli to nie jest tak, jak Nam sie wydaje.. co jesli to nie jest tak, ze klamczucha szkodzi A-Team, co jesli niepotrzebnie interpretujemy wiele motywow jako dzielo A..
a moze N.A.T jest calkowicie nie zwiazny z A-Team i tak naprawde mamy kilka niezaleznych grup a wszystko odczytujemy tylko jako wzajemna walke dziewczyn i A-Teamu.
co jesli N.A.T wie o smsach.. i co jesli nie wszystkie sms-y podpisane 'A' sa rzeczywiscie od A :)
i tak juz prawie na koniec :) ktos tutaj niedawno wrzucal gifa z blondynka w czerwonym plaszczu, ktorej spod blond wlosow w pewnym momencie wypadl pukiel wlosow ciemniejszych.. wszyscye, ze to peruka itd..
No ale przeciez Melisa zupelnie przypadkiem teraz sciela wlosy no nie ? ;)
wiem, ze moze kombinuje na sile ale powiem szczerze, ze bardzo chetnie obejrzal bym sobie taki serial, w ktorym wszystko bylo by tak namieszane a tworcy przez caly czas sugerowaliby Nam cos zupelnie innego (mniej skaplikowanego)
Właśnie , że bardzo możliwe że Melissa jest w -A . ponieważ jest bardzo zła na Spence za to że ona zabiera jej wszystkich chłopaków . A po za tym ona i A mają takie same laptopy .
Moim zdaniem to zbyt oczywiste :P ale no zobaczymy co będzie dalej,ale Melissa mało gra ostatnio więc nie jestem pewna co do tego ;-)
Ktoś mi napisał, że to Ali - zobaczyłam Ali. Teraz, że to Aria - widzę Arię. A teraz przez Ciebie widzę tylko Katarzynę W! : (
Ale tak serio, to żeczywiście ta osoba przypomina mi Arię.
Moim zdaniem albo to Aria lub Melissa lub siostra Ali - bliżniaczka .ale jak oglądałam pretty dirty sickret to ta sprzedawczyni ze sklepu z kostiumami powiedziała , że te paznokcie Ktore wypozyczalo tajemnicze - A były za duże jak na dziewczyne więc to też może być Ezra i jeszcze on powiedział Arii , że nie może być na balu a kiedy ta całaa sytuacja i scena z królową kier sie skończyła i z napaden na nią też w tej skrzyni to Ezra nagle do niej przyszedł po chwili jak by się niby nic nie wydarzyło . Bo Toby na 100 % nie był królową kier na balu bo on był przez cały czas ze Spence .
nie sądze, aby 'red coat' była Aria, poniewaz jak Emily ją widziała, to Aria bodajże była wtedy z Hanną.
A to nie jest Rihanna?
Przyjrzyjcie się dobrze!
A tak na serio to nie sądzę, żeby dali kogoś kto jest na serio dziewczyną w czerwonym płaszczu. To może być jakiś statysta czy ktoś tam komu dali perukę i się ubrał. Bo np. Mona jest dziewczyną w czerwonym płaszczu. Każdy wtedy może sobie rozjaśnić, przybliżyć inne duperele i wtedy cała zagadka znika, bo można by było rozpoznać daną osobę. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Każdy obstawia, że "red coat" to Aria albo Melissa, ale co z Jenną?
Tak naprawdę to ona ma największe powody żeby się mścić na dziewczynach, dodatkowo dziewczyna w czerwonym płaszczu zaczęła się pojawiać niedługo po tym jak Jenna odzyskała wzrok.
Poza tym ma powiązania z Tobym i Moną, wreszcie jakieś powiązanie, bo co tą dwójkę w A-Team'ie łączy? Nie wydaje mi się żeby robili to z zaszczucia, po prostu pomagają się mścić dla kogoś kogo dobrze oboje znają. Odcinek 2x13, powitanie miedzy Moną i Jenną, może wtedy A zostało utworzone.
Zamach na Jennę, być może fałszywy, tak jak było z Tobym i rusztowaniem.
Jedynym problemem w tym rozumowaniu jest to, że Jenna wyjechała po 3x13, ale kto wie, może nadal jest w mieście jako "red coat".
Melissa - scenarzyści nas przyzwyczaili, że najbardziej podejrzane osoby są niewinne, więc pewnie tak samo będzie z Melissą, co nie zmienia faktu, że coś na pewno wie. Swoją drogą, może to tylko dla nas oczywiste, bo kłamczuchy zdają się kompletnie ignorować prawdziwość tej tezy i tego, że siostry Spencer było pełno tego wieczora, + robiła zdjęcie CeCe, Ali i Wildenowi, więc może w finale albo Melissa okaże się A, albo niewinna.
Aria - jeśli jest A, a planują czwarty sezon to nie dowiemy się tego przed końcem serialu, to byłaby zbyt wielka bomba zrzucona na fanów. No chyba, że sezon 4 opierałby się na pobycie dwóch kłamczuch w Radley:D
http://prettylittleliar-lies.tumblr.com/post/44866944670/my-pll-theorie-about-ar ia-an-alisons-relationship-and :)
Ja powiem mało ale za to bardzo znaczącą rzecz, którą przysłał mi mój korespondencyjny przyjaciel z Irlandii, który w sprawę A jest bardzo poważnie zaangażowany. Otóż:
'' I do know there is some sort of disorder that runs in arias family so maybe it's a split disorder personality and she doesn't even know she's the one in charge of torturing herself''
'' it was said that barons brother had some sort or disorder and it runs in the family so if its personality disorder aria wouldn't know she has it because it's a split personality and you don't remember what You do when you make the change and that's the point but in the episode when she was doing the marathon the way she said to Byron 'What About Yours' it wasn't something aria would usually do''
W skrócie:
W rodzinie Arii jest wielki bałagan, Aria może mieć zaburzenia osobowości i nawet nie wiedzieć że się torturuje.
Bylo powiedziane ze brat Barona ma zaburzenia osobowosci ktore dzialaja w jego rodzinie( moze lepszym stwierdzeniem byloby ''oddzialywuja''), wiec jesli Aria mialaby zaburzenia osobowosci, nie wiedzialaby o tym poniewaz takie osoby najczęściej nie pamiętaja o tym co robią.
W odcinku gdy był maraton, Aria rozmawiała z Baronem i doszlo pomiedzy nimi do wymiany zdan Aria powiedziala do niego : What about yours ( a co z twoimi?). mysle ze wszytcy dobrze zapamietaliscie ta kwestie , poniewaz sposob w jaki Aria to powiedziala nie jest takim, w jaki ona zazwyczaj się zwraca.
dokładnie. Brat Arii też miał przez jakiś czas jazdy na bani, więc równie dobrze Aria mogłaby mieć coś z głową :)
Jedyna normalna osoba w tej rodzinie jest chyba Ella, tak mysle.
Szkoda tylko, ze Aria okazalaby sie taka osoba.
Odnośnie black swan to nie wiem czy zauważyliście, ale w ostatnim odcinku, pojawia się figurka łabędzia przy Arii. To jest pod koniec odcinka kiedy przy kominku Aria rozmawia z Hanną :) Przed Hanną jest ustawiona czarna figurka jakiegoś buddy chyba, a przed Arią łabędź .
Myślę, że Aria jest jakoś zaangażowana bardziej w A Team, niż po prostu będąc torturowaną, ale na prawdę nie chciałabym żeby to sprowadziło się do jakiejś choroby psychicznej i tego, że "sama nie wiedziała, że to robi", myślę, że to nie wbiłoby widzów w fotele, jak to określiła Marlenka.
O nie! Trzecie podejrzenie (a właściwie czwarte: Mona, Spencer, brat Byrona i teraz Aria) choroby psychicznej to by było za dużo! :P