Tu macie filmik reklamujący: https://www.youtube.com/watch?v=mzR1TxgAssM
nie no nie .... Ja chce wiedzieć 24go!
Napisali ze sie dowiemy wiec tego oczekuje!
[SPOILER]
Na http://pllcrazyness.tumblr.com/ jeden z komentarzy mówi o tym, że Toby to Big A (co by się zgadzało, bo od dawna go typuję), zaś Black Widow to pani Marin! (co też by się zgadzało, biorąc pod uwagę wygląd i sylwetkę). Marion Cavanaugh to podobno bliźniaczka Mrs. D (to jakoś mi nie pasuje), co czyniłoby z Toby'ego i Alison kuzynów. Toby stanowi powiązanie z Radley, o czym wie Tanner, cokolwiek to znaczy.
Ja z kolei mam informacje, że Big A i Black Widow to jedna i ta sama osoba. Zaś jeszcze inna teoria mówi, że Charles to C.Cavanough..
No ja też słyszałem, że Big A i Black Widow to ta sama osoba, ale Big A zawsze jest ukazywany jako barczysty mężczyzna, a Black Widow była raczej smukłą, wysoką kobietą, dlatego Toby i Mrs. Marin pasują jak ulał. C.Cavanaugh? Chodzi o prawdziwe imię Toby'ego?
Chociaż fakty faktem są podobne. Może wpadli na ten pomysł i dlatego zmienili (o ile dobrze pamiętam) aktorkę, którą grała Mrs. D.
http://pretty-little-liars.wikia.com/wiki/User_blog:Orangegarden/Marion_Cavanaug h_and_Jessica_Dilaurentis_Theory
Widzieliśmy i Marion i Mrs. D. Myślę, że gdyby były bliźniaczkami to zauważylibyśmy to. Albo chociaż Toby by się skapnął :D
Jak dla mnie być bliżej prawdy, niż sobie wyobrażamy, to nie odkryć prawdę. To dla mnie oznacza, że właśnie jej nie odkryjemy.
Dla mnie to zobacza kolejne tajemnice kolejne dwa sezony i kolejne pytania bez odpowiedzi i kolejna wątki i kolejne osoby zamieszane - maskara! Ja juz sie gubię a co bedzie za chwile....
Ja stawiam że Toby jest A, a BW to pani Marin (i faktycznie mogłaby go jako jedyna zdemaskować) a gdzieś jeszcze znalazłam, że CHARLES to N.A.T. Club, ale nie wiem jakie to może mieć powiązanie albo Charles to ojciec Bethany?
A potem nam zarzucą jakimś plot twistem i okaże się, że Maya żyje i ma dużo powiązań z Alison.
Ja to juz sie gubię na prawdę... Skąd wiecie o tym Charles? Nie bylo tego jeszcze, prawda? Tylko to jakieś info tak?
Nie było to nigdzie wyjaśnione. To była postać, która pojawiła się w dwóch scenach i niby ma być jakąś kluczową postacią. Jak RC był ważny, to go ciągle pokazywali, a BW tylko raz? Trochę to dziwne.
Black Widow nie mogła byc matka Ali. Bw pojawia sie po raz pierwszy na pogrzebie Wildena na którym jest rownież pani D. W dodatku siedzi koło dziewczyn
ZNALEZIONE
Melissa jest Black Widow
Dlaczego?
1.Melissa miała powody by mścić się na Alison. W końcu Ali podrywała Iana. W 2 sezonie była mowa o tym, że Melissa wysyłała groźby Alison (Hmm nigdy tych gróźb nie widzieliśmy, widzieliśmy jedynie groźby do Alison od A. Czyżby "It's my turn to torture you" było od Melissy?)
2. W drugim sezonie tak samo była scena z małym chłopcem w 2x24 powiedział on do dziewczyn, że chłopak i dziewczyna chcieli skrzywdzić Ali. Zapytany o wygląd dziewczyny chłopiec powiedział "Miała ciemne włosy jak twoje" i wskazał na Spencer (w końcu siostry). Zapytany o to czy była niewidoma chłopiec powiedział "Nie, widziała". Kim mógł być ten chłopak? Może Board shorts. W końcu chłopiec powiedział, że "mężczyzna i kobieta chcieli ją skrzywdzić", ale nigdy nie powiedział, że współpracowali ze sobą.
3.Melissa zawsze coś kręci. Jak np z tą ciążą. I była Black Swan. Zresztą zauważyliście, że zawsze, gdy Spencer jest blisko odkrycia jakichś sekretów Melissy to Melissa zaczyna udawać troskliwą siostrzyczkę? "Tak, tak Spencer ja Cię chronię, kocham Cię" srututututu Melisso. Dobrze wiemy jakie są twoje stosunki ze Spencer i wątpie byś chciała ją ochronić. W końcu kto odbił Ci Wrena? A właśnie: Spencer.
4. Melissa miała bezpośredni dostęp do maski Alison
[Obrazek: melissas-mask-on-pll.jpg]
W końcu swoją twarz też zrobiła jako maskę u tej samej osoby co Alison. A przecież Black Widow miała na twarzy maskę Alison!
[Obrazek: 335px-The_Lady_In_Black.jpg]
5. Melissy nie było na pogrzebie Wildena we własnej osobie, więc mogła przyjść jako czarna wdowa.
6.Połączenie Melissy z Wildenem, CeCe i Alison. Ktoś pamięta co CeCe powiedziała w jednym z ostatnich odcinków 3 sezonu? "Alison zadzwoniła do mnie. Była przerażona. Wszyscy chcieli jakieś nagrania, siostra Spencer bardziej niż ktokolwiek inny". Zapytana przez Emily kto zrobił zdjęcie:
[Obrazek: tumblr_mps4knkVNc1snieypo1_500.jpg]
Ze strachem w oczach CeCe odpowiedziała: "Melissa Hastings"
7. Kłamstwa Melissy:
-ciąża
-niby była w pokoju Ali w noc jej śmierci szukać Iana ale jednak wchodząc do jej sypialni a raczej wpadając jakby miała zaraz kogoś zabić krzyknęła "Where is SHE". Czyżby Ian zmienił płeć? Nie. To oczywiste że ona chciała dorwać Ali.
-Niby Wilden zmuszał ją do wypchnięcia pudła w którym był martwy Garrett i Aria z pociagu widmo a jednak na nagraniu Wilden mówi, że nie może tego zrobić. A w 3x13 męski głos cały czas się sprzeciwia i nie chce wypychać tego pudła, za to damski głos wyraźnie go do tego zmusza.
8. Melissa zawsze ma różne, pokaźne kostiumy:
Queen of Hearts
[Obrazek: tumblr_mhb08dKF461s2nyv4o3_r1_250.png]
Black Swan
[Obrazek: tumblr_inline_mpuzz4uY3A1qz4rgp.jpg]
Zapewniam, że kostium czarnej wdowy na pewno wypełnia miejsce w jej ciekawej garderobie.
9. Black Widow oznacza czarną wdowę. Kto jest wdową? No właśnie! Melissa Hastings..
10. Zawsze gdy kłamczuchy są pewne, że Melissa jest A. podsuwane są im pod nosy tropy dowodzące że A. to ktoś inny. Ciekawe, prawda?
Podsumowanie:
Skoro wiemy na 100% że Black Widow to Big A. to z pewnością to musi być Melissa. Ona wyraźnie ma coś wspólnego z A. i uważam że na 100% ona była Black Widow.
A moim zdaniem, biorąc pod uwagę ostatnie spoilery, Big A to nikt inny a CeCe Drake. Mam nawet teorię, ale najpierw trzeba odpowiedzieć na dwa pytania, których nie jestem pewien:
1. Czy w serialu było powiedziane, w jaki sposób Alison i CeCe się poznały?
2. Czy Toby zna CeCe Drake? Czy kiedykolwiek spotkali się w serialu/słyszał o niej od dziewczyn?
Moim zdaniem sam anagram "Charles" może tyczyć się CeCe. W ogóle CeCe to nie musi być jej prawdziwe imię. CeCe = C. Cavanaugh. Mam teorię, jakoby Cece i Toby byli rodzieństwem. Cece przychodziła do Radley w odwiedziny do swojej matki, Marion Cavanaugh. Właśnie tak poznała Alison i Bethany. Alison przychodziła w odwiedziny do swojej matki, Mrs. D, która pracowała w Radley, zaś Bethany była pacjentką. Te trzy zaprzyjaźniły się, ale charyzma i umiejętność manipulacji Alison wkrótce je poróżniła. Tak, jak w tym filmiku o dwóch dziewczynkach, które najpierw bawią się czterema laleczkami w kształcie kłamczuch, a potem kłócą się o lalkę Alison, tak w prawdziwym życiu Alison nastawiła przeciwko sobie Cece i Bethany. Nie wiem, co było dalej, ale być może to Bethany zabiła panią Cavanaugh, a Alison miała w tym jakiś swój udział. Może Alison myśli, że Cece nic o tym nie wie, ale to właśnie Drake od początku pociąga za sznurki...
Nie wiem, czy w serialu Toby kiedyś poznał CeCe, nie pamiętam takiej sytuacji, ale nie wykluczam. Ale wydaje mi się, że dziewczyny musiały przy nim o niej wspominać, Spencer opowiada Toby'emu większość rzeczy ze sprawy A, to by chyba tego nie pominęła, choć też nie pamiętam.
Co do samej CeCe, to ona mi się wydaje taką postacią znikąd, nikt nie wie, jak poznały się z Ali, nikt nie zna jej rodziców, nie wie, gdzie mieszka, skąd pochodzi. Wiadomo tylko, gdzie studiowała. Dlatego dla mnie też jest ona wysoce podejrzana.
Ad 1. z tego, co pamiętam, to te wiadomości, które dostawała Ali, a które były niepodpisane, są od Melissy (choć nie wiadomo, czy wszystkie, czy części może nie przysyłał jeszcze ktoś inny), a te podpisywane A, były od A ;P
Ad 2. Boardshort, to przecież Ezra, a on niczego raczej Ali nie chciał zrobić. Chłopiec był niby medium, więc powinien odczytywać ukryte intencje, zwłaszcza, że nikt chyba nie powiedziałby 9-latkowi, że chce zabić dziewczynę. Co do dziewczyny, to może to być Melissa, ale równie dobrze każda inna kobieta, scenografowie tego serialu obrabowali sklep z perukami i co druga osoba chociaż raz taką miała na głowie.
Ad 3. Też mnie to rozbraja. Jakby wszystko złego, co w życiu zrobiła, było robione dla Spencer, a ona sama jest nieskazitelna.
Ad 5. Fakt, ma też podobną sylwetkę, tylko nie wiem, czy A, Blach Widow i Red Coat grali ci aktorzy, którzy mieli się nimi okazać, bo w sumie ekipa serialu do niedawna nie wiedziała, kim jest A, czyli grali je przypadkowi statyści. Ale Melissa, jako jedna z nielicznych mogła przyjść na pogrzeb, bo jej tam nie było, jakkolwiek to brzmi;)
Ad 6. Tu akurat może być różnie, CeCe mówiła różne rzeczy, jest dobrą aktorką i niewiele sytuacji ją chyba przeraża.
Ad 7. To w pociągu halloweenowym była Melissa? Mi się wydawało, że to była Mona z Wildenem.
A o co chodzi z tą ciążą? Coś pamiętam, że Melissa udawała ciążę, a powiedziała w końcu dlaczego?
Ad 10. To że zawsze, gdy dziewczyny uważają Melissę za A, to nagle odnajdują dowody wskazujące na kogoś innego, też zauważyłam. Zastanawiam się tylko, dlaczego, gdy te ślady okazują się fałszywe nie wracają z powrotem do Melissy.
A to już w końcu wiemy, że Black Widow, to to A? Z tego, co pamiętam, to Marlene napisała na Twitterze, jak ją ktoś molestował, żeby powiedziała czy A, to mężczyzna czy kobieta, że dowiemy się na koniec tego sezonu. Gdyby A była BW, to byłoby chyba oczywiste, że to kobieta.