Jak myślicie, kto jest A? Czy będzie 4 seria? Jestem bardzo ciekawa. ;D
No i jak ocenianie pierwsze 3 odciniki? :P
Główne bohaterki mają podpisane kontrakty na 5 serii, więc jeśli oglądalność drastycznie nie spadnie, to oczywiście że powstanie.
Należy jednak pamiętać, że to ABC Family, i potrafią oni ni z tego, ni z owego anulować serię w połowie, po mimo nie najgorszej oglądalności i bez rozwiązania tajemnic :(
moim zdaniem powinni skończyć na 3 sezonie... uwielbiam ten serial, ale myślę, że jego jakość baaardzo by spadła, gdyby zechcieli przedłużać rozwiązanie z sezonu na sezon. no, chyba że po odkryciu A dojdą do głosu nowe wątki. w innym wypadku wszystko stanie się na maksa naciągane - A się "psoci", laski jej szukają przez kolejne 5 lat podejrzewając po kolei wszystkich... ile można?
Nie widzę powodu, aby serial tasiemiec mieli by kończyć na 3 sezonach, wg. mnie powinno powstać 5 sezonów, bo wtedy wszystko idzie zwykle optymalnie.
Z resztą wystarczy zobaczyć na te bardziej popularne - lost - 6 sezon to tragedia, house - 7, 8 sezon słabiutkie, tajemnice smallville - 8 sezon to był zart, a im dalej tym jeszcze gorzej, gotowe na wszystko, i cała reszta seriali.
Tak więc - jak dla mnie 5 sezon powinien być finałowym, na te 100 odcinków da się rozpisać wielką i obszerną fabułę, ale gdy serial rozciągnięty jest na 7-8 lat, to nie ma szans by nie stracił polotu.
PLL ma potencjał - są mordercy, jest A, dużo tajemniczych postaci - serial jak dla mnie z sezonu na sezon staje się coraz lepszy. Kończenie go na 3 sezonach nie miało by sensu, ma dobre wyniki, twórcy mają jeszcze pomysły - obecna formuła serialu to 1 odpowiedź, 5 pytań - więc nie mieli by nawet szans na wszystko odpowiedzieć w 1 sezonie. Przecież twórcy jeszcze muszą nam pokazać monę, w stroju A - jak chwali się co robiła, w formie jakichś retrospekcji, i takie tam - musi się wyjaśnić kto, jak i czemu mordował, kogo bała się Ali, kto chciał spalić Jenne - no sorry, ale tych tajemniczych postaci jest więcej niż 1.