Oprócz tego, że niby ktoś potwierdził, iż dziewczyny nie będą A. Tak samo Marlene
potwierdziła, że serial będzie inny niż książka, a teraz, cóż... zmierzamy w trochę złym
kierunku, prawda?
Więc tu możemy o tym podyskutować, tzn. o Arii. Bo ja myślę, że pasuje wręcz idealnie. Ale
nie przekonacie mnie pisaniem, że sama by sobie nie 'niszczyła' życia... A ma podwójne
życie, tak samo jak dwie maski. Poza tym chyba już zauważyliście, że zrobi wiele, dla tego,
co właśnie robi? Takie udawanie to pewnie dla niego prościzna, jest świetnym aktorem.
Ja w to szczerze wątpię. Nie pozbyliby się głównej bohaterki. A wątpię, żeby po tym wszystkim reszta dziewczyn powiedziała "Dobra, jest chora psychicznie, to jej wybaczamy i o wszystkim zapominamy". Poza tym, "A" zabiło Iana, więc pewnie oni tym bardziej by jej nie odpuścili.
No właśnie, a jednak to jest główna bohaterka, myślę, że tak chamsko by aktorki nie potraktowali tworząc jej taką porąbaną postać :)
Chamsko? Ale to by było fajne. Zaskakujące zakończenie. Niech się cieszy, że w ogóle dostała rolę :D Zresztą Shay też nie ma lekko.
Mimo wszystko podejrzewam, że wtedy jej rola zostałaby dość mocno ograniczona, a sama aktorka wydaje się być lubiana przez twórców :)
Choć przyznam, że takie rozwiązanie mi by odpowiadało :) Może nawet dobrze, że nie dopuszczam do siebie takiej myśli, w razie czego będzie większe zaskoczenie :)
to nie mogła być Aria przynajmniej nie tym głównym A, bo przecież A chodziło do tej psycholog, teraz to już nawet nie pamiętam jak się nazywała, i też jej trochę czasu zajęło żeby zorientować się kto to jest.
A do psycholog przypadkiem nie chodziła Mona? Jako "pomocnik" A? Wydaje mi się, że to o niej mówiła wtedy psycholog.
nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale scenarzyści powiedzieli, że A nie jet żadną z 4 głównych bohaterek, ani ich rodzicami, ani A jak z książki. Więc, raczej nie, ale też ją podejrzewałam na początku;)
Ja już nie wiem, czy w to wierzyć. W takim razie zostało by może z 6 kandydatów? To takie bez sensu. Nie uwierzę, że to Maya jest A np. Totalne rozczarowanie by było :/
Nie wiem, czy pamiętacie, ale ktoś już wrzucał taką informację, w której twórcy powiedzieli, że sami są takimi małymi kłamczuchami. Jaką więc mamy gwarancję, że wszystkie podawane przez nich informacje są prawdziwe? Nie możemy mieć pewności, że A nie jest jedną z bohaterek, że nie będzie tak jak w książce (choć to by było bez sensu) itd.
No właśnie. To dziwne, że wykluczają tyle osób. Po co? Żebyśmy łatwiej zgadli? To wątpliwe, wtedy mniej osób byłoby zaskoczonych itd.
Wiecie co? Ja nie wierzę w żadne potwierdzenia od Marlene czy twórców, przecież to głupie. Myślę, że nie zawsze piszą prawdę, czasami piszą coś nieprawdziwego, by potem zaskoczyć. No sorki, ale przeglądałem temat 'kto na pewno nie jest a?' i tyle potwierdzeń że krąg podejrzanych został bardzo mały, a tak nie powinno przecież być. Kiedyś myślałem, że 'A' to Mike. Ale była jakaś informacja potwierdzająca, że nie. Porzuciłem tę teorię. Ale teraz widzę, że to wszystko jest trochę głupie, bo nie można samemu do czegoś dojść i się czegoś trzymać. Z tych postaci, co zostały jako podejrzani, moim zdaniem nikt nie może być A. Twórcy tak poplątali, że na logikę to żadna postać nie może nim/nią być.
A co do tematu - hm, Aria nie wydaje mi się, by była 'A', bo byłoby to trochę głupie i szczerze żadnego dobrego wytłumaczenia nie ma na to, co robi... choroba psychiczna? Trochę naciągane. Chociaż kto wie.. może ta nazwa szpitalu psychiatrycznego z halloweenowego odcinka miała być wskazówką, ale nie do Ali, tylko do kogoś innego?
W pewnym sensie wszyscy tacy psychopaci mają problemy z psychiką. Ale ja już mam trochę może inne myślenie, może za dużo przeczytałam kryminałów... w każdym razie naprawdę różne rzeczy wymyślali w książkach. Poza tym - spójrz na książkę PLL. Tam to dopiero jest naciągane. Siostra bliźniaczka, pff.
No, ale jeszcze z drugiej strony, jakby A okazała się np. Mona, która ma nie być A? Wszyscy fani byliby wkurzeni i zawiedzeni.
Według mnie choroba psychiczna Arii nie byłaby naciągana, tylko zaskakująca. ;) to by był dobry motyw, chciałabym zobaczyć reakcje Spence, Emily i Hanny :D
Dlaczego Aria mogłaby być A:
2x22 Father Knows Best: At the end of the episode, Aria mentions she’s cold so puts on Alison/Vivian’s red coat that was in the back of the car, this was the last time we saw the coat.
2x25 UnmAsked: At the end of this episode, Mona is visited by who we assume is the ‘main’ A, who is wearing a red coat. Marlene King stated that there is one A who has helpers known as A also, Aria could be this main A.
Spencer also finds A’s sketches of their costume, saying they’re going as the Black Swan, after googling, there is an alternative look to a Black Swan costume used to advertise the Natalie Portman movie.
1x1 Pilot: This isn’t just to do with the pilot, but since the beginning, Aria has been the main focus since she is the only liar to do the ‘shh’ in the opening sequence. Maybe this suggests she is the center of attention, thus, head A.
1x13 Know Your Frenemies: Just as Noel Kahn was about to go to the principal about Aria and Ezra, A set him up to look as though he’d stole test answers. It usually looks as though the sort of thing A would do would be to expose Aria and Ezra’s relationship. Aria and Ezra have also had their relationship threatened many more times but A finds a way of helping them.
2x18 A Kiss Before Lying: Aria admits to having lied to her friends, in context she means about Spencer not telling Hanna about them all working on A’s videos, out of context looking like she was talking about Ezra. However, she is notorious for keeping bigger secrets, for example, her friends didn’t know about her relationship until the 11th episode.
2x22 Father Knows Best: The other liars say Aria is best at lying to the people she loves. Aria agrees to do the task but it’s been mentioned multiple times Aria is good at keeping secrets, best at lying, could turn against her own family etc, maybe Aria is keeping the biggest secret from them all: that she is the head of the whole A thing.
Kurcze jesli by zrobili chorobe psychiczna Arii cos na typ podwojna osobowosc albo rozdwojenie jazni to moim zdaniem bylaby bomba! :D rewelacyjne zakonczenie mega serialu.
Hmm_Ciastko To sie modlmy wszyscy :P
Chile91 Byloby przeswietnie :D hm a mi sie wydaje ze Mona tylko udawala wlasnie rozwojenie jazni czy tam jakies inne zaburzenia specjalnie bo taki byl plan A. ;))
ja wam powiem, że to o 1x13 jest zastanawiające- faktycznie A wtedy jakby pomogło Arii i Ezrze (glupio się odmienia) i to chyba była jedyna miła rzecz jaką A zrobiło, trochę podejrzane
Właściwie teoria, że A. głównym może być Aria, ma sens. W końcu :
- Gdy rodzice Arii mają zobaczyć ją spotykającą się z Ezrą, nagle okazuje się, że Elli zepsuł się samochód, albo Aria postanowiła, jednak odwołać spotkanie
- Ta pomoc A w stosunku do Arii i Ezry, chyba naprawdę jeden incydent, w którym A. pomogło, którejś z dziewczyn
- Lalka jaką dostała Aria była ubrana w czarną sukienkę niczym A. Aria bardzo lubi ciemne kolory...
- Ojciec Arii wspomina o problemach umysłowych, miał je jego brat, ma je brat Arii...
- Jedyne czym tak naprawdę była torturowana Aria przez A. to ujawnieniem swojego związku z Ezrą, podczas gdy inne dziewczyny cierpiały o wiele bardziej
- "Aria is probably next" słowa, które wypowiedziała Emily, wskazujące na to, że Aria była jedyną osobą, której A. nie próbowało zabić...
- Epizod ostatni nazywał się "unmAsked", a tak naprawdę jedyną osobą, która pozostała niezdemaskowana przez kogokolwiek była Aria, nawet co do związku z Ezrą. Było mnóstwo sytuacji, kiedy to po prostu musiało ,,wyciec", a jednak wyszło na jaw, wtedy gdy sama to ujawniła...
- Powiedziała swojej matce, że byłaby skłonna szantażować i narobić kłopotów własnemu ojcu... więc dlaczego nie miałaby robić tego innym bliskim osobom?
- Aria w intro zasłania usta palcem, podobnie jest tak na większości plakatów, nigdy nie robi tego inna dziewczyna, co może wskazywać na to, że Aria ma największy sekret do ukrycia...
- Aria wypowiedziała słowa : "I'm tired of keeping secrets" Możliwe, że tak naprawdę zmęczona jest trzymaniem sekretów przed dziewczynami, bo będąc z nimi w tak bliskiej relacji, o wiele ciężej jest jej grać na dwa fronty, niż takiej Monie
- Aria jednoznacznie została wskazana przez wszystkie dziewczyny jako osoba, która umie najlepiej kłamać nawet przed osobami, na których bardzo je zależy
- "A for anonymous. A for Aria."
- Aria jest jedyną dziewczyną, która nie miała ,,swojego" flasbacku z Ali. Nie wiemy nic o tym jakie stosunki ich łączyły, gdy były same, podczas gdy każda z innych dziewczyn miała po kilka samotnych scen z Ali...
- Aria zakłada czerwony płaszcz Ali. Osoba, która odwiedza Monę ma czerwony płaszcz...
- Wiadomości od A. zaczęły się dopiero od powrotu Arii... I tu pojawia się pytanie, czemu A. czekało? Skąd wiedziało, że wróci?
- Szminka jaką miała Mona w ostatnim odcinku nazywa się Tofee Tango. Aria na początku odcinka je mrożony jogurt o smaku Tofee. Może Mona pożyczyła szminkę od Arii?
- "Team Sparia". Hanna i Emily nie decydowały się, żeby wyjść i zacząć przeszukiwania, a Aria natychmiast oferuje się, żeby iść pomóc Spencer. Aria jest osobą, która idzie na spotkanie z tajemniczymi nieznajomymi Ali : mężczyzną, od którego otrzymały adres domu i chłopakiem, jakiego poznała jako Vivian. To wygląda tak jakby Aria chciała być przy każdej sytuacji, w której dziewczyny mogą dowiedzieć się czegoś istotnego o Ali/mieć swojego rodzaju przewagę...
- Kiedy Mona rozmawia z Arią o kupieniu pożegnalnego prezentu dla Ezry, odwołuje się do niej jako do "Big A."
Jeśli zrobią Arię A i będzie się to układało w logiczną całość to będzie najzajebiściej :D
wrongreason, ladnie tutaj to wszystko wypisalas, ciekawe czy masz racje, ja mam nadzieje, ze Aria nie bedzie A xD.
ja bym dodała kolejny argument za Aria = A
- na plakacie promującym 3 sezon Aria siedzi w taki sposób, że jej nogi (ręce także) układają się na kształt litery A
niby nic, ale być może to też jakaś wskazówka od twórcow...
Wow, że też chciało ci się to wszystko wymieniać. Jak dla mnie Aria nie będzie A, ale w sumie ta teoria jest prawdopodobna jednak dla mnie było by to trochę bez sensu.
Niektóre argumenty naciągane trochę, ale ogólnie... kurcze, sporo tego...
Ale... np. ta kurtka, ten plakat - może to zabieg celowy twórców, by myśleć o Arii jako A, a tak naprawdę odwrócić uwagę od prawdziwego A?
Poza tym co do wspomnień z Ali - Aria miała kilka...:)
myslalam na poczatku ze to moze byc Spenser zabila ali i doznala szoku i nic nie pamieta . Watpie zeby Aria byla A bo po co by wysylala sama do siebie smsy jak pierwszego np. nikomu nie pokazala to po co mialaby to robic?
Ja od jakiegoś czasu obstawiałam Arię, ale po tym finale z Moną, straciłam pewność.
może ktoś wstawić tutaj ten plakat promujacy 3 sezon? bo ja wcale na nim nie widzę jakiegokolwiek ułożenia kończyn Arii w kształcie "A", więc pewnie mam jakiś zły.
Co prawda można podejrzewać Jenne, Garetta, Mellisę, Jasona itd. o bycie "A", ale przecież oczywiste jest, że "A" jest osobą, która przychodzi nam na myśl na ostatnim miejscu. Nie zdziwiłoby mnie, gdyby to był np. Mike brat Arii, czy choćby któraś z dziewczyn. Wątek Mony wydaje mi się naciągany. Podejrzewam, że ma na celu odwrócenie naszej uwagi i szukanie powiązań z Moną, tymczasem to Mona jest pionkiem "A" i "poświęca" się, bo "A" może mieć na nią jakiegoś grubego haka.
Lucas też mi się nie podobał w penym momencie, ale nie wydaje mi się, aby to on był "A", już prędzej wstąpił w jej/jego szeregi w roli pomocnika. (wydaje mi się, że albo zmienił się na gorsze bo miał dość bycia ciamajdą, a "A" mu pomaga w odbydowaniu pewności siebie, albo wcześniej udawał ciamajdę, aby zmyć z siebie podejrzenie, że to on może być "A" taka cicha woda niby tylko zdjęcia robi, ale może wiedzieć o innych bardzo wiele. Już wtedy, kiedy Ali go poniżała przed wszystkimi - mogłoby to być powodem pisania smsów do niej) "A" przecież nie sugeruje imienia, myslę, że to ma oznaczać Anonima. Także może nim być każdy.
A może to Sean?
Bo Noel - hmmm nie wydaje mi się.
Ewentualnie któryś z rodziców, ale to już chyba byłoby chore.
W pewnym momencie podejrzany wydawał mi się policjancik prowadzący śledztwo, ale w sumie to też byłoby zbyt oczywiste. A może za bardzo odwracam uwagę od tego co oczywiste, a tu się okaże , że jednak oczywiste jest "A" :P
Może za bardzo przejmuję się analizą :D
Co sądzicie?
ja już od 1 sezonu stawiałam na Arię, wtedy wydawało się, że to niemożliwe ale teraz jest wszystko tak pokomplikowane w tym serialu, że wszystko jest możliwe. jednak uważam, że współpracuje ona z Ezrą. i ostatnio jej mama również zaczęła mi się wydawać podejrzana, w zasadzie nie wiem czemu;p to raczej zwykłe przeczucia. Już kiedyś pisałam, jeszcze podczas 1 sezonu, że Arii zawsze "dostawało" się najmniej, poza tym ta jej porządność i poczciwość jest tak wyolbrzymiana, że to aż podejrzane. jeżeli któraś z dziewczyn jest A, albo współpracuje z nim to uważam, że jest to Aria. jednak większym zaskoczeniem byłaby np. Hanna:) Spencer ma ostry charakterek, a Emily jako A to by było przegięcie.
Teraz coraz więcej osób podejrzewa Ezrę, bo dziwnie spojrzał na szafkę z pieniędzmi (facepalm), więc pewnie to nie on jest A ;( ;( ;( ;(
Mnie się wydaje, że ta sprawa z pieniędzmi wyjaśni się, gdy wyemitują odcinek z jego rodziną, wszystko się wyjaśni a on pewnie jak niewinny baranek zostanie oczyszczony z "zarzutów" ;)