SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam książki i serial. Najpierw zaczęłam od serialu i wydawało mi się że książka jest tandetna tak jak w przypadku Pamiętników z wampirów. Jenak jako osoba nie cierpiąca przerywać tego co już zaczęłam musiałam przeczytać wszystkie i czekam na kolejne :)
Jak wiadomo w Polsce jest ich już 9. Ciekawi mnie czy macie podobne zdanie w pewnych kwestiach:
1. Czy nie uważacie że wątek Aria/Ezra jest mega przesadzony w serialu? Jak z tego wybrną?
W książce w końcu nie trwało do długo. Przecież Aria była z Sean. A teraz jest z Noelem co mi się dużo bardziej podobno niż serialowy pomysł na Ezrę.
2. Hanna i Caleb w serialu. Nie wiem jakoś mnie odrzuca ten Caleb. Podoba mi się pomysł Hanny z Mikiem.
3. Emily i Maya ok. Dobrze by było jakby w końcu wrzucili tego Isaaca. A ta ciąża z ostatniej części totalne zakończenie. Ciekawi mnie jak Sara Shepard to rozwinie i czy wogóle.
4. Spencer i Andrew dużo bardziej mi się podoba niż Toby.
Jeśli chodzi o książkowe związki to są o niebo lepsze.
5. Jak w serialu zamierzają uśmiercić Monę? To bez sensu że przeżyła
6.Trochę mnie drażni w książce że między dziewczynami nie ma takiej przyjaźni jak w serialu.
7. Dlaczego Hanna mogła grzebać w telefonie Mony/ A zanim oddała go Wildenowi
8. Byron Meredith i ich dziecko przyznam to też ciekawsze rozwiązanie
9 Hanna mieszkająca z ojcem Isabel i Kate? Ten jej ojciec jest nie możliwy. Jak mógł wysłać Hanne do wariatkowa i jak mógł dopuścić do tej sytuacji przy kampani reklamowej? Dlaczego Hanna choć raz nie mogła zwyciężyć z Kate?
10. Alison/ Courtney można się trochę pogubić. Sądzę że Alison przeżyła ten pożar
11. Tabhita dziewczyny przeraziło to że nie była Alison ale przecież w jakiś sposób znała ich tajemnice i chciała je zabić. w dodatku niby była podobna. Ciekawe co ma z tym wspólnego Alison.
12. Melissa i Wilden trochę słabe.
13. JAk to jest Spencer podobno była adoptowana ale wciąż podkreślane jest że Alison i Courtney to były jej przyrodnie siostry?
14. Po co oddali Jennie wzrok przecież powinna umrzeć
Co o tym myślicie?
Właściwie można stwierdzić że tylko postacie te same :) Ale z pewnością uważam że patrząc na to osobno obydwie interpretacje są boskie
Dlatego ja albo czytam,albo oglądam nigdy tego nie łącze bo pózniej się tylko denerwuje
Skoro jestes aktualnie z ksiazka to mam pytania. Kto jest rodzicami Ali, Spancer i Jasona? Maja tych samych czy tylko jednego rodzica wspolnego? I co dzieje sie ogolnie teraz. Dziewczyny wiedza ze to Ali jest A i jak dziala teraz Ali, jest w ukryciu i udaje Courtney, czy juz wszyscy wiedza ze Ali to Ali i ze jest/byla A?
Właściwie to według pierwszych części książek Spencer była adoptowana i odnalazła to matkę a ta okradła ją z jej tak zwanej lokaty a Jasona rodzice to chyba Dilaurentisowie z tym że Courtnej i Ali to córki pani Dilaurentis i pana Hastings. Dziewczyny jak spotkały Courtney były w szkoku potem ta dawała im do zrozumienia że jest Alison i wkońcu wszystkie już wiedziały że to Courtney została zabita myślały że przez jakieoś robola który został o to oskarżony. Courtney i Alison nosiły jakieś pierścionku z pierwszymi literami swoich imion żeby rodzice mogli je rozróżnić Courtney podmieniła pierścionki i to Alison wywieziono do wariatkowa a C zaprzyjaźniła się z hanna aria spencer i emily potem przenoszono alison do innego wariatkowa (do tego w którym zresztą wylądowała hanna) i wtedy Alison zabiła Courtney a rodzice myśleli że zginęła alison i znowu wywieżli ją do wariatkowa. Jak Courtney czyli Ali wróciłą do Rosewood i dziewczyny dowiedziały się o zamianie zaprosiła ich w góry pocono a tam próbowała je spalić i napisała im list wyjaśniający ża to courney się z nimi zaprzyjaźniła i takie tam a no i że to ona ją zabiła. Dziewczyny uszły z życiem znalazły w szafie uwiezioną melise i gnijące ciało iana . Strażacy stwierdzili że jeśli ktoś był w środku nie miał szans przeżycia takiego wybuchu spowodowanego pożarem jednak prawdopodobnie alison udało się uciec cała jej rodzina zniknęła bez śladu i w kolejnej części dziewczyny spotykają na jamajce tabhite która do złudzeni przypomina ali i ma poparzenia na całym ciele i wie o nich wszystko zabijają ją a na koniec okazuję się że to była jakaś tam laska co zaginęła że to napewno nie była alison co dalej będzie niewiem ale powoli się gubie