Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam książki i serial. Najpierw zaczęłam od serialu i wydawało mi się że książka jest tandetna tak jak w przypadku Pamiętników z wampirów. Jenak jako osoba nie cierpiąca przerywać tego co już zaczęłam musiałam przeczytać wszystkie i czekam na kolejne :)
Jak wiadomo w Polsce jest ich już 9. Ciekawi mnie czy macie podobne zdanie w pewnych kwestiach:

1. Czy nie uważacie że wątek Aria/Ezra jest mega przesadzony w serialu? Jak z tego wybrną?
W książce w końcu nie trwało do długo. Przecież Aria była z Sean. A teraz jest z Noelem co mi się dużo bardziej podobno niż serialowy pomysł na Ezrę.

2. Hanna i Caleb w serialu. Nie wiem jakoś mnie odrzuca ten Caleb. Podoba mi się pomysł Hanny z Mikiem.

3. Emily i Maya ok. Dobrze by było jakby w końcu wrzucili tego Isaaca. A ta ciąża z ostatniej części totalne zakończenie. Ciekawi mnie jak Sara Shepard to rozwinie i czy wogóle.

4. Spencer i Andrew dużo bardziej mi się podoba niż Toby.

Jeśli chodzi o książkowe związki to są o niebo lepsze.

5. Jak w serialu zamierzają uśmiercić Monę? To bez sensu że przeżyła

6.Trochę mnie drażni w książce że między dziewczynami nie ma takiej przyjaźni jak w serialu.

7. Dlaczego Hanna mogła grzebać w telefonie Mony/ A zanim oddała go Wildenowi

8. Byron Meredith i ich dziecko przyznam to też ciekawsze rozwiązanie

9 Hanna mieszkająca z ojcem Isabel i Kate? Ten jej ojciec jest nie możliwy. Jak mógł wysłać Hanne do wariatkowa i jak mógł dopuścić do tej sytuacji przy kampani reklamowej? Dlaczego Hanna choć raz nie mogła zwyciężyć z Kate?

10. Alison/ Courtney można się trochę pogubić. Sądzę że Alison przeżyła ten pożar

11. Tabhita dziewczyny przeraziło to że nie była Alison ale przecież w jakiś sposób znała ich tajemnice i chciała je zabić. w dodatku niby była podobna. Ciekawe co ma z tym wspólnego Alison.

12. Melissa i Wilden trochę słabe.

13. JAk to jest Spencer podobno była adoptowana ale wciąż podkreślane jest że Alison i Courtney to były jej przyrodnie siostry?

14. Po co oddali Jennie wzrok przecież powinna umrzeć

Co o tym myślicie?

ocenił(a) serial na 10
MySecretLifeLove

he he ale dużo róznic o ja ...może ja tez zacznę czytać :)

ocenił(a) serial na 9
ada565

Właściwie można stwierdzić że tylko postacie te same :) Ale z pewnością uważam że patrząc na to osobno obydwie interpretacje są boskie

ocenił(a) serial na 6
MySecretLifeLove

Dlatego ja albo czytam,albo oglądam nigdy tego nie łącze bo pózniej się tylko denerwuje

MySecretLifeLove

Skoro jestes aktualnie z ksiazka to mam pytania. Kto jest rodzicami Ali, Spancer i Jasona? Maja tych samych czy tylko jednego rodzica wspolnego? I co dzieje sie ogolnie teraz. Dziewczyny wiedza ze to Ali jest A i jak dziala teraz Ali, jest w ukryciu i udaje Courtney, czy juz wszyscy wiedza ze Ali to Ali i ze jest/byla A?

ocenił(a) serial na 9
Faker

Właściwie to według pierwszych części książek Spencer była adoptowana i odnalazła to matkę a ta okradła ją z jej tak zwanej lokaty a Jasona rodzice to chyba Dilaurentisowie z tym że Courtnej i Ali to córki pani Dilaurentis i pana Hastings. Dziewczyny jak spotkały Courtney były w szkoku potem ta dawała im do zrozumienia że jest Alison i wkońcu wszystkie już wiedziały że to Courtney została zabita myślały że przez jakieoś robola który został o to oskarżony. Courtney i Alison nosiły jakieś pierścionku z pierwszymi literami swoich imion żeby rodzice mogli je rozróżnić Courtney podmieniła pierścionki i to Alison wywieziono do wariatkowa a C zaprzyjaźniła się z hanna aria spencer i emily potem przenoszono alison do innego wariatkowa (do tego w którym zresztą wylądowała hanna) i wtedy Alison zabiła Courtney a rodzice myśleli że zginęła alison i znowu wywieżli ją do wariatkowa. Jak Courtney czyli Ali wróciłą do Rosewood i dziewczyny dowiedziały się o zamianie zaprosiła ich w góry pocono a tam próbowała je spalić i napisała im list wyjaśniający ża to courney się z nimi zaprzyjaźniła i takie tam a no i że to ona ją zabiła. Dziewczyny uszły z życiem znalazły w szafie uwiezioną melise i gnijące ciało iana . Strażacy stwierdzili że jeśli ktoś był w środku nie miał szans przeżycia takiego wybuchu spowodowanego pożarem jednak prawdopodobnie alison udało się uciec cała jej rodzina zniknęła bez śladu i w kolejnej części dziewczyny spotykają na jamajce tabhite która do złudzeni przypomina ali i ma poparzenia na całym ciele i wie o nich wszystko zabijają ją a na koniec okazuję się że to była jakaś tam laska co zaginęła że to napewno nie była alison co dalej będzie niewiem ale powoli się gubie

MySecretLifeLove

Chyba bardziej bym ogarnęła Mode na Sukces ;o

ocenił(a) serial na 8
smiles

Ja również xDD

ocenił(a) serial na 9
Wikaa_161

Cóż sama się już pogubiłam ale czytam jeszcze raz dla przypomnienia przy takim mętliku wszystko się miesza le książka mimo wielu stron jest tak ciekawa że każda część zajęła mi 4 godziny :P