PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73318
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Nie uważacie, że jest na tyle idealny, aby mógł się okazać 'A' co by wszystkich
zaskoczyło?
Spoiler
1. wszystkie dziewczyny wymieniały partnerów, a on od początku jest z Arią
2. Nie dał się zaszantażować Noelowi, nie boi się - może ma jakieś asy w rękawie.
3. Szedł odważnie gdy Noel miał powiedzieć dyrektorowi o romansie - i A go wyratowała
4. Akcja z biletem dla mamy do muzeum też nie wyszła
5. Wszystkie sekrety wyszły na światło dzienne - Złodziejstwo Hanny, homoseksualizm
Emily i dowody obciążające + romans z ianem Spencer, a romans Ezry i Arii wciąż jest
tajemnicą (dziwne, że Noel się wycofał)
6. ma kontakt z Jenna - podpuszczał Arię o historii fikcyjnej stworzonej przez Jenne która
opowiada o nich
7. na wszystkie postacie drugiego planu są jakieś dowody, podejrzenia - a on jest taki
perfekcyjny i nudny :)
Myślę, że scenarzyści chcą nas zaskoczyć. Właściwie drążenie tego wątku przez
najbliższy sezon zacznie być denerwujące..

Co do Alis wydaje mi się że zostawiła jakiś pamiętnik. Jako mordercę obstawiałabym
Iana, ale to by było zbyt oczywiste, więc to nie on :)

użytkownik usunięty
emel

ja na razie jestem za bardzo zaabsorbowana tym że dzisiaj nowy odcinek na którego tak długo czekałam więc na razie zostawiam watki Kim jest A, kto kogo zabił itp na koniec 2 sezonu :D

ocenił(a) serial na 10

zapominacie o PODSTAWOWEJ rzeczy ! ludzie !
Aria zostawiła telefon u Ezry, który zerknął na wiadomość przysłaną od A, i wkurzył się na dziewczynę że mówi swoim znajomym. Nie robiłby z tego halo, gdyby był w to zamieszany.

ocenił(a) serial na 5
emel

Ja mam nadzieję, że ktoś inny okażę się A. Bo nie lubię Ezry, mógłby to być ktoś ciekawszy. Ale to niestety może być prawda, bo zawsze trzeba podejrzewać najmniej podejrzanych. :) ...! Teraz czeeekam i czekam na 2 sezon, to już dziś. :)

ocenił(a) serial na 7
emel

Też mi się wydaje, że "A" jest Ezra. Jedyne czego mi brakuje to motyw, ale może to on był tym starszym chłopakiem z którym spotykała się Ali? W takim wypadku pewnie dużo by wiedział o dziewczynach. A może Alison popsuła mu związek z Jackie? "A" jest bardzo inteligenty/na, mam wrażenie, że bardziej inteligentna niż przeciętny nastolatek, a Ezra skończył przecież studia. W dodatku pierwszy sms, przyszedł po tym jak Aria się z nim całowała, a kto prócz nich o tym wiedział? Ewentualnie Garett, jako że jest policjantem mógł poprosić o nagranie z kamer, ale go wtedy nie było w tym barze i skąd niby miałby wiedzieć, iż wydarzy się coś ciekawego? Dziwnie, że "A" nie korciło, aby poinformować rodziców Arii, z kim ich córka się spotyka. Ten list, który Hanna miała dostarczyć pewnie był tylko podpuchą, bo "A" na tyle zna dziewczyny, że wiedział/a iż Hanna nie pozwoli aby ktoś się o Ezrze dowiedział. Moim zdaniem Garett odpada z listy podejrzanych w sprawie "A" ;d Chyba większy problem mam z wytypowaniem mordercy, chociaż tutaj obstawiam Melissę, albo brata Arii.

ocenił(a) serial na 10
accidenti

Ezra w sumie bardzo go lubię ale po przeczytaniu tego mam watpliwości - a co do brata Arii proszę cięęęęęę..........od występował w zaledwie 10 może odcinka i to tak po 2 minuty góra.
Jak już napisałam w innej dyskuzji myśle że to Jenna i Jason + garett który kocha jenne więc go w to wmiesząła bo garett ma wtyki w policji

ocenił(a) serial na 6
gabriela500

Chyba accidenti chodziło o brata Ali - Jasona

ocenił(a) serial na 10
accidenti

Ezra powiedział "cholera" na lekcji i przyszedł sms... Wątpię żeby mógł wysłać sms'a myślą... Za to gdy Aria dostałą tego sms'a Mona ma rękę pod ławką... Tak dziwnie. No nic, ale ogólnie te podejrzenia całkiem sensowne ;)

emel

Ja uważam że właśnie Ali znała Ezrę i popsuła jego związek z Jackie.Troche moich spoilerow na dowod ze ''A'' to Ezra
-Ali lubila starszych facetow
-Ezra nigdy dokladnie nie powiedzial co bylo przyczyną rozstania z Jaskie
-Ezra pojawil sie w Rosewood przed pierwszym sms-em od ''A''
-Związek Arii i Ezry jest chroniony
-Ezra nie boi się Noela
-Jakim cudem nie zauważył zniknięcia dyplomu?przecież ten dyplom stal na jego biurku
-Nigdy nie interesuje się sprawą Ali itp.

Oleandria

Powiedział coś takiego, że Jackie myślała, że była gotowa na poważny związek, a tak naprawdę nie była.

Na dodatek:
-był na pogrzebie Ali

no ale gdzieś pod koniec sezonu 1 w którymś odcinku była taka scena, że Aria wychodzi od Ezry, a a zabiera klucz i ją obserwuje.

youhaveamessage

No właśnie o tym samym miałam pisać, że jak A. zabierała klucz, to Ezra był wtedy w mieszkaniu.
Co oczywiście nie zmienia faktu, że Ezra może być zamieszany w sprawę z A. W końcu nie jest powiedziane, że to będzie jedna osoba.

ocenił(a) serial na 6
xBlue

Może to Jackie jest "A"

Katerinaxoxo

Wątpię... Jedyny powód dla którego miałaby to robić to nowa dziewczyna Ezry - Aria. Nie sądzę, żeby wcześniej się znały. Nie sądzę, żeby Jackie znała pozostałe dziewczyny. A poza tym była Ezry dowiedziała się o nowym związku po czasie. Więc szczerze wątpie...

youhaveamessage

No tak,ale zauważ że dziwnie się zachowuje gdy rozmawiają o Jackie.Może Ezra nie jest ''A'' ale jestem pewna ze ma cos wspolnego z Alison.

emel

Nie mam pojęcia kim jest 'A' ale wole żeby nie był nim Ezra ponieważ no sama nie wiem on jest nudny i jakoś nie byłabym zachwycona tym że 'A' to Ezra. Ale teraz zaczęłam zastanawiać się nad bratem Ali oglądając 2 pierwsze odcinki drugiego sezonu:
- Brat Ali mógł znać wszystkie sekrety dziewczyn, ponieważ był jej bratem mógł podsłuchiwać, grzebać w jej rzeczach
- Ali nie raz mu zalazła za skórę, naruszała jego prywatność i nie tylko co było wspomniane w odcinku 2 sezonu 2
- Brat Ali& Ian byli najlepszymi kumplami
Nie koniecznie on jest 'A' ale moim zdaniem ma coś wspólnego z jej śmiercią ...

Misia10061994

Brat Alison nie moze byc A gdyż przez dlugi czas nie było go w Rosewood więc nie mógł wiedzieć o tych wszystkich rzeczach które zna ''A''.

Oleandria

no to też racja ale może nie jest 'A' ale moim zdaniem jest zamieszany w jej zabójstwo przecież on sam nie raz miał dosyć tego że manipulowała ludźmi. Może znała jakiś jego sekret ? Ale nie sądzę żeby Ezra był 'A' . Z resztą ty wiele bohaterów tego serialu można by było podejrzewać o bycie 'A' były takie momenty w których wydawało by się że np Ezra jest 'A' , wtedy z tym dyplomem itd. ale są też momenty które to zaprzeczają np. Czasami dziewczyny dostają sms od 'A' kiedy Ezra jest w pobliżu i np rozmawia z Arią przecież jak on by mógł wysłać tego sms'a? Po za tym Ezra jest taką osobą mało wmieszaną w ten film nie pojawia się w wszystkich odcinkach pojawia się później wraca, a po za tym on nie był nawet z tego miasteczka ja myślę że to właśnie ktoś bardziej z sąsiedztwa...

Misia10061994

Ezra musi byc A. Pewnie nie sam tylko z kims innym, ale tak czy siak bedzie mial z tym cos wspolnego. Tak czuje ( a raczej licze na to :D ). Ma twarz i spojrzenie psychola maniakalnego ;P

ocenił(a) serial na 10
sandra_crashdown

Zdaje mi się, że on też macza ręce w sprawie ,,A", ale na pewno nie jest ,,A". Mam kilka podejrzanych i Ezra jak na razie jest na dole listy.

ocenił(a) serial na 10
emel

Niedawno robiłam sobie powtórkę 1 sezonu i zauważyłam w odcinku chyba 3 <jak się mylę, zabijcie>, że jak wtedy robili ten pomnik dla Ali i dziewczyny blokowały wszystkie wiadomości od A to przejeżdżał tamtędy Ezra, a po chwili doleciała do nich karteczka .. Jak ktoś już to pisał to przepraszam z góry, nie czytałam postów .

ocenił(a) serial na 10
MrsRockVersion

Myślę, że pomysł z pamiętnikiem to dobry pomysł. Wg mnie Mona może być "A". Co wy na to?

Blare

Mona była w książce, więc na pewno w serialu tak nie będzie ;P

xBlue

Mona ani trochę nie pasuje,zresztą to byłoby za proste bo ma motyw-Ali jej dokuczała.

ocenił(a) serial na 10
Oleandria

A pamietacie ta dziewczyne kolezanke Ari i jej matki ,ze niby byly jak sieostry ,a Arie byla zazdrosna o nia , bo ona z Ezra miala sie spotkac czy cos takiego ..moze warto to miec na uwadze :)

ocenił(a) serial na 10
MrsRockVersion

No tak, ale w sumie one go widziały... Nie wiem. Tak w ogóle co do tego dyplomu, to wydaje mi się, ze na ścianie tej psycholożki było mnóstwo takich dyplomów...

ocenił(a) serial na 10
kwiatuszekk14

No dobra... Przesadziłam z tym mnóstwo xD Ale jeszcze dwa na pewno są... Tylko teraz wydaje mi się, ze przy pierwszej rozmowie nie było jego dyplomy, dopiero doszedł przy drugiej... Eh... xD

kwiatuszekk14

U psychologa było sporo dyplomów, więc ona mogła nie zauważyć, że jej jeden przybył. Ale Ezra, w swoim domu? Szczególnie, że miał go na biurku? Marna szansa, żeby nie dostrzegł jego zniknięcia. No, ale kto wie, może być zabiegany i zamyślony :D

Tak naprawdę to na każdego można byłoby znaleźć kilka faktów, świadczących o tym, że dana osoba jest A. Więc ja już nic nie wiem. Ciągle ktoś mi się bardziej wydaje prawdopodobny, a zaraz się rozmyślam, bo inna wydaje się być bardziej prawdopodobna. Tak więc, mam nadzieje, że ostatecznie wynik mnie zaskoczy ;)

ocenił(a) serial na 8
xBlue

Otoz to, ja tez mam nadzieje ze mnie zaskocza. Uwielbiam Ezre ale po tym co wyczytalam, niektore wasza spostrzezenia sa bardzo wiarygodne.. No nic, przekonamy sie. :D

ocenił(a) serial na 9
MrsRockVersion

MrsRockVersion: tak Ezra przejeżdzał własnie na rowerze bo tez powtarzam sobie odcinki. I zaraz po tym była ta kartka:) Dobre spostrzezenie, tylko mozliwe ze to przypadek ??

ocenił(a) serial na 5
olcia_pll

Ej, ale jak się wysyła z sieci sms-y to można ustawić, żeby się wysłał o którejś konkretnej godzinie, więc może Ezra jako A tak właśnie robił i dlatego czasem jest z Arią jak te sms-y przychodzą :D

ocenił(a) serial na 8
Aisha_

No, dobry patent na to aby żadna z nich go nie podejrzewała :D Kurde, ale Ezra, mój cudowny Ezra? :D

ocenił(a) serial na 10
kilmenyy

Na samym początku, po ich przelotnym romansie w barze, gdy Aria już zorientowała się, że On jest jej nauczycielem, sama się do niego doczepiała, Ezra się wahał. I tak przez cały film biega za nim, jest zazdrosna np. na balu, ona praktycznie ciągnie ten związek. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie. A co do tego dyplomu, który pojawił się u terapeuty to dziwne, że "A" tak łatwo wykradła go Ezrze.

ocenił(a) serial na 10
Blare

Przeciez mial/a klucze , ktore wziela z spod wycieraczki , wiec jaki problem ?:) A mogl/a sobie nawet film ogladac i zjesc obiad u niego hehe , bo on i tak w szkole jest kilka godzin :)

ocenił(a) serial na 10
bianka226

No tak wycieraczka, trochę głupie zostawianie ich tam.

Blare

http://brittinator.tumblr.com/ dowody na to, że Ezra jednak może być "A". Po angielsku.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

JA go jeszcze nie wykluczam z kregu podejrzanych :)

bianka226

Ja tez :)

ocenił(a) serial na 10
Oleandria

Ezra, on jest zamieszany.

ocenił(a) serial na 10
Blare

Tez tak mysle ;P

youhaveamessage

Strzal w 10tke z tym linkiem. Autor mysli dokladnie tak jak ja :) Uwazam za bardzo prawdopodobne fakt, ze Ezra jest A, tak samo Wren moze byc prawdziwym ojcem dziecka Melissy, tym bardziej, ze podobno wraca do obsady PLL.

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ten kto skasował filmiki w domu Emily raczej był osobą dorosłą, bo jak już ktoś zauważył - przedstawiciel biura nieruchomości nie oprowadzałby po domu jakiegoś nastolatka. Ezra jest dorosły, więc to kolejny argument mówiący o tym, że to on jest "A" ; )

ocenił(a) serial na 9
accidenti

juz to pisałam :)
A pamiętacie jak w pierwszym sezonie Aria zostawila telefon u Ezry i on "niechcacy" przeczytał jej sms.
Był na nią wściekły i pytał sie kto to "A", czy moze jest takze "B" i "C"?

olcia_pll

Kolejne spoilery świadczące o tym że Ezra jest ''A'':
-Gdy rozmawiał z Arią o Jennie powiedział ''Może łączy was więcej niż ci się wydaje''
-Skąd nastolatek miałby kasę na kupno pierścionka z brylantem?Ezra jest dorosły i mogl miec kasę.
-Nie powiedział Arii ze Jenna chodzi na te zajęcia

Oleandria

A podobno nauczyciele zarabiają mało...A on wynajął jeszcze kiedyś limuzynę. Nieźle ;)

emel

Jak tak sieeee zastanowic to fakt coraz wiecej dowodów swiadczy o tym iz Ezra jest "A"
Chciaz mam nadzieje iz on nie jest "A":(
Moze byc to kazdy tylko nieeee MOJJJJ EZRA!:(

ocenił(a) serial na 10
cocoatea

Nauczyciele tylko w Polsce zarabiaja malo :)

bianka226

WWcale tak malo nie zarabiaja;p

ocenił(a) serial na 10
cocoatea

Malo, malo jestem z rodziny nauczycieli :P

bianka226

ja tez;d

ocenił(a) serial na 10
cocoatea

Okej.. taki mały offtopic xD (sorki ;P) To tak mniej więcej ile? :D Bo wszyscy mi odradzają zostanie nauczycielem właśnie ze względu na to, a ja bym bardzo chciała...

kwiatuszekk14

Ale czego bys chciala uczyc??bo ja jestem swiezo po licencjacie wczesnoszkolnej z przedszkolna to cos Ci moge doradzic:)