PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73447
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Nie uważacie, że jest na tyle idealny, aby mógł się okazać 'A' co by wszystkich
zaskoczyło?
Spoiler
1. wszystkie dziewczyny wymieniały partnerów, a on od początku jest z Arią
2. Nie dał się zaszantażować Noelowi, nie boi się - może ma jakieś asy w rękawie.
3. Szedł odważnie gdy Noel miał powiedzieć dyrektorowi o romansie - i A go wyratowała
4. Akcja z biletem dla mamy do muzeum też nie wyszła
5. Wszystkie sekrety wyszły na światło dzienne - Złodziejstwo Hanny, homoseksualizm
Emily i dowody obciążające + romans z ianem Spencer, a romans Ezry i Arii wciąż jest
tajemnicą (dziwne, że Noel się wycofał)
6. ma kontakt z Jenna - podpuszczał Arię o historii fikcyjnej stworzonej przez Jenne która
opowiada o nich
7. na wszystkie postacie drugiego planu są jakieś dowody, podejrzenia - a on jest taki
perfekcyjny i nudny :)
Myślę, że scenarzyści chcą nas zaskoczyć. Właściwie drążenie tego wątku przez
najbliższy sezon zacznie być denerwujące..

Co do Alis wydaje mi się że zostawiła jakiś pamiętnik. Jako mordercę obstawiałabym
Iana, ale to by było zbyt oczywiste, więc to nie on :)

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

Raczej biologia... Ewentualnie chemia lub fizyka... Jednak najbardziej biologia :D

kwiatuszekk14

Skoro to lubisz i chcesz to mysle ze powinnas isc na to trzeba spelniac swoje marzenia;) Zreszta masz ten luksus ze wiesz co chcesz robic w zyciu ja nie mialam pojecia:P a z tego co wiem po licencjacie zarabia sie jakies 1350 netto:)

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

Aha... No właśnie ja już mam taki mętlik w głowie, ze dokłądnie tak jak Ty nie wiem co mam robic w życiu... W sumie wybiłam sobie z głowy bycie nauczycielem.. Kilka dni temu zaczęłam myśleć o biotechnologii.. Ogólnie to wszystko jest do bani i psuje mi humor, bo nie wiem co ze sobą zrobić... Dziękuję Ci serdecznie za pomoc i zainteresowanie ;)

kwiatuszekk14

No pamiętam to dobrze, bo człowiek zostaje z tym sam i nie wie co ma ze sobą zrobić w życiu. Biotechnologia też ponoć fajna sprawa tym bardziej, że lubisz biologie i kasa z tego niezła;) Najważniejsze żebyś robiła to co lubisz i sprawiało Ci to przyjemność;) A nie ma sprawy jak coś to pisz, jeśli będę w stanie chętnie pomogę;)

ocenił(a) serial na 10
izka21gramowa

Dzięki :)

ocenił(a) serial na 10
kwiatuszekk14

Też uważam, że jednak Ezra może być tym "A", choć bardzo bym tego nie chciała, bo go lubię, ale parę rzeczy przemawia za nim, a najbardziej to , że jeszcze nie wyszedł na jaw romans Ezry i Arii. Gdyby "A" nie był Ezrą to na pewno poinformowałby rodziców Arii (np. listem) o tym związku, a tak jak Ezra jest "A" to trzyma to w tajemnicy bo poprzez bycie z Arią jest bliżej dziewczyn.

anetka5000

Oooooo właśnie :P

ocenił(a) serial na 10
anetka5000

A co z tym, ze aria jako pierwsza dostała sms od 'A' akurat jak Ezra stał na środku klasy i mówił 'o cholera' ? :D (wtedy Mona ma ręce pod ławką... -tak zaobserwowałam ;) )

ocenił(a) serial na 8
emel

Hm, może coś w tym jest, ale pomyśle też o Lucasie albo o Wrenie, który w ostatnim odc dostarczył Melissie jakąś torbę. Słyszałam też, że nie którzy obstawiają Monę albo też Maye. Jak dla mnie to na koniec może okazać się, że każdy był w to zamieszany. Może nawet Alex, ta psycholożka. 'A' wie o wszystkim, więc musi je śledzić, a jedna osoba raczej nie dałaby rady ( ;

ocenił(a) serial na 6
nikonamka11

Nie wiem... mam nadzieję, że to nie on ale coraz więcej dowodów świadczy o nim. Tak w ramach ciekawostki, w jednym z wywiadów zapytano Holly M. Combs, kim jej zdaniem jest A. Powiedziała: Myślę, że to pFitz.

ocenił(a) serial na 8
HollyShannen19

Hmm, może to była podpucha? Bo przecież nie pozwoliliby jej się wygadać. Zastanawiające.

nikonamka11

Aktorzy podobno nawet nie wiedzą, kim jest A.

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

No to prawdziwa zagadka. Ja ciągle się zastanawiam. I zaczynam podejrzewać, że każdy ma w tym jakiś udział. Może każdy z tych chłopaków był byłym Alison?

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Też tak słyszałam ;P A w ostatnim odcinku, jak "A" zagwizdało to ten gwizd był taki podobny do Ezry xD

ocenił(a) serial na 8
kwiatuszekk14

A skąd wiesz jak on gwizda? xd

ocenił(a) serial na 10
nikonamka11

NO wlasnie ..skad???:P odnosnie plac nauczycieli jesli chcesz dobrze zarabiac jako nauczyciel tu tylko i wylacznie na Uczelniach Wyzszych :) jako zwykly nauczyciel w liceum , podstawowce czy przedszkolu marne grosze :) przynajmniej dla mnie ,za malo jest :)

bianka226

Jak dla mnie pomysł z kilkoma ''A'' jest idiotyczny i mam nadzieje ze tak nie bedzie w serialu ;p

Oleandria

A masz jakieś inne wytłumaczenie w jaki sposób A wie o kilku sprawach które dzieją się niemal równocześnie ?

ocenił(a) serial na 10
nikonamka11

He he xD No właśnie z tego się śmieje... Ale w sumie... Posłuchajcie sobie ze 3 razy tego gwizdu i wyobraźcie sobie Ezrę, pasuje :D :D :D

ocenił(a) serial na 8
kwiatuszekk14

Dobra! A dasz jakiegoś linka? Jak gwizda ; )

ocenił(a) serial na 8
emel

Mnie oprócz Ezry (od samego początku Go podejrzewam) chodzi nie wiem czemu Melissa - z odcinka na odcinek okazuje się że ma więcej tajemnic niż można było przypuszczać .

ocenił(a) serial na 10
lizzie1983

Jak ktos wczesniej napisal sposob glaskania pasa wygladal kobiecy :)

ocenił(a) serial na 8
bianka226

Racja, nie zwróciłam na to uwagę. Wg mnie ona też jest podejrzana, przecież pisze z Ianem, okłamuje Spence i zachowuje się dziwnie.

nikonamka11

Jak dla mnie Melissa zabila Ali ale nie jest ''A'' ;p

ocenił(a) serial na 10
nikonamka11

Melisse ktos szantazuje i musi robic dobra mine do zlej gry ..

ocenił(a) serial na 9
bianka226

moze ktos sie dowiedział, ze MElissa zabiła Ali i teraz i ją szantażuje. Moze Spencer to widziała ale sobie nie moze przypomniec i moze p. Ian ją widział i w kosciele chcial ja zabic aby nie przypomniala sobie niczego i nie wydala jego ukochanej xd. dobra dziwne haha

ocenił(a) serial na 10
olcia_pll

Wedlug mnie nietylko dziewczyny dostaja tez irytujace smsy i wiadomosci od A , kto wie czy Mellissa rowniez ich nie doastaje

ocenił(a) serial na 8
bianka226

Jesteś pewna? Skąd wiesz? ( ;

ocenił(a) serial na 10
nikonamka11

To tylko taka moja sugestia :) w sumie nie zdziwilabym sie

ocenił(a) serial na 8
bianka226

Możliwe, aczkolwiek Melissa od początku zachowywała się dziwnie, podejrzanie. Mnie cały czas zastanawia sprawa jej i Iana. I rozkminiam ciągle to w jaki sposóļ Ian żyje.

nikonamka11

Może kiedy Melissa poprosiła spencer o telefon nie chodziło jej tylko o SMS od Iana może bała się że S. zobaczyła by zbyt wiele ...

ocenił(a) serial na 8
Prettylitteliars

Czyli? Co?

ocenił(a) serial na 10
nikonamka11

Moze smsy od A (jesli jest szantazowana ) lub wskazowki od A co ma robic :)

ocenił(a) serial na 8
bianka226

Hmm, możliwe. A może to Wren jest A? Chociaż to mała prawdopodobne.. ja się cieszę, że Caleb wraca :D Ale ta Jackie, była Ezry, też może być zamieszana.

ocenił(a) serial na 10
nikonamka11

Oglądałam sobie przed chwilą odcinek 2x01 i patrzyłam na Ezrę, kocham go i nigdy nie chciałam myśleć, że Ezra to 'A' ale właśnie wpadłam na pomysł, może Ezra, nie jest 'A' ale np. widząc Arie z Jasonem, mógłby wpaść w jakąś dziwną furie, jak dla mnie wygląda za spokojnie, nadal nie uważam, że jest to 'A' ale...
albo pomysł nr2 Aria jest tylko dla Ezry po to, żeby uratować związek Ezry i Jackie Co myślicie?

emel

Czytając wasze wypowiedzi powoli zaczynam wierzyć, że Ezra może być A. Macie dar przekonywania. ;)

martusia565

Jeśli Aria zerwie z Ezrą lub Ezra zobaczy Arię z Jacksonem to po reakcji ''A'' będziemy wiedziały czy Ezra ma coś wspólnego z ''A'' :)

Oleandria

Ale następnym celem A mają być

SPOILER Spence i Toby SPOILER SPOILER

Oleandria

Zrobiłem sobie listę osób, które nie mogą być A.

1.Żadna z głównych bohaterek, ponieważ gdy u Spencer była policja, a ona sama była w środku, A obserwował/a pozostałą trojkę i wysłał/a im smsa.
2. Żaden z rodziców głównych bohaterek. Po co niby mieliby krzywdzić swoje dzieci ?
3. Ian, nie żyje.
4. Ezra, był mocno zdziwiony, gdy Policja kazała przeszukać szafkę Noela.
5. Noel, był pod kontrolą Policji przez kilka odcinków.
6. Melissa, za bardzo kochała Iana, by go zabić.
7. Jenna, jest ślepa, to jest pewne.
8. Toby, był uwiązany przez kilka odcinków.
9. Caleb, zakochał się w Hannie.
10.Jason, wyjechał z miasta na kilkanaście odcinków.
11. Maya, ponieważ spała gdy Emily dostała smsa, w dodatku obejmowała ją.
12. Sean, jaki miałby interes w prowokowaniu Hanny do tańczenia z Lucasem.
13. Lucas, w 1 sezonie, jest zakochany w Hannie, więc nie miałby interesu w tym by ją tuczyć pączkami.
14. Jackie, była zaskoczona tym, że Ezra jest z Arią.
15. Mona, jest za głupia na intrygi.
16. Wren, po co miałby ujawniac swoje zainteresowanie Spencer na początku 1 sezonu ?

A teraz lista podejrzanych co do A.

1. Garret, dziewczyny były zszokowane, że został policjantem, po za tym jako policjant ma dostęp do materiałów szpiegujących, no i to on ustawiał klauny przed restauracją w której były dziewczyny.
2. Pani diLaurentis, ponieważ mogła znalezc wszystkie dowody na dziewczyny, a po za tym ma środki, by kupić pierścionek.

Kto zabił Alisson ?

1. Ian, ponieważ Alisson szantażowała go, tym że ujawni ich romans.
2. Jason, wkurzony na siostrę pod wpływem narkotyków mógł ją zabić.
3. Garret, widząc jaką złą dziewczyną jest Alisson, zabił ją po czym wstąpił do policji.
4. Lucas, ponieważ wyśmiewała się z niego.

ja547523

ja547523-jak dla mnie idiotyczna lista.Skąd wiesz czy Jenna jest ślepa?I co z tego ze Ezra był zdziwiony?
Zresztą nic tu się nie zgadza.

ja547523

2. Tego nie wiesz, może któryś jest psychiczny albo coś.
4. No to co z tego?
5. Nie, był zawieszony, nie chodził do szkoły, ale nie był pod kontrolą policji. Mógł mieć współpracownika w szkole.
7. Tego też nie wiesz.
8. Kiedy?
9. Może udawać.
12. Znęcanie się nad nią?
13. Odrzucenie - Hanna go nie chciała, więc robił jej na złość.
15. Ona też może tylko udawać.

youhaveamessage

Dokładnie, słabiutkie i naciągane argumenty. Mało kogo można na 100% wykluczyć

alioth89

No właśnie;)

ja547523

Mona NIE jest głupia. Nie zapominaj o tym, że przed metamorfozą była kujonkom-intelektualistką, a mózgu nie zmienisz jak ubrań czy fryzury.

I powód 13. jest absurdalny. Przecież Hanna go odrzuciła, ma doskonały motyw.

ja547523

Twoje odpowiedzi dały mi do myślenia. A może, skoro to amerykański serial, to wspaniała policja jest A? Garrett jest wysłannikiem i zapoznał z tym planem ukochaną Jennę. A ich motywem jest odnalezienie mordercy Ali, bo tylko na to pytanie nie potrafią odpowiedzieć i myślą, że dziewczyny zaprowadzą ich po nieoficjalnej nitce (bo przecież robią śledztwo na własną rękę) do kłębka. Jak na razie to jedyne sensowne wytłumaczenie, ale takie zakończenie bynajmniej by mnie nie usatysfakcjonowało ;)

agnette

Taki najprostszy pomysł, a chyba najlepszy... Możliwe, że tak jest, policja ma dostępy do podsłuchów itp.
No ale już dawno zamknęli by Ezrę i matkę Hanny, więc tu znowu jest problem.

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

Mnie do końca nie przekonuje argument, że to Ezra jest A, sama nie wiem czemu. Ciekawi mnie tez to komu pomaga Mike, zaczął się dziwnie zachowywać i jeszcze te włamania, aczkolwiek wątpię, aby to on był A (:

ocenił(a) serial na 7
nikonamka11

Wydaje mi się, że A. to kobieta. Mogła być nią Jenna. Nie mamy pewności, że naprawdę jest ślepa, a pomagać jej w zdobywaniu informacji może Garrett. Kiedy była akcja z przekazaniem pieniędzy przez 'Iana', Garrett nie wydawał się zaskoczony.
No i co z ojcem Spancer i kijem golfowym zakopanym w ogródku? Może miał romans z Ali, ona chciała to ujawnić, więc by chronić swoją rodzinę zabił ją.

ocenił(a) serial na 8
Cotynato

Wg mnie, jeśli byłaby to Jenna okazałoby się to zbyt oczywiste, bo wiadomo, że pewnie niektórzy widzowie ją podejrzewają, tak samo Ezrę. Dlatego też myślę, że A będzie najmniej podejrzewana osoba lub większa ilość ludzi. Nie jestem pewna.

Co do tego kija to możesz masz racje.. coś w tym jest. Nie wiadomo, zobaczymy (:

Cotynato

Jenna jest ślepa. Obejrzyj sobie sneak peek z następnego odcinka.